6.8.17

Muusan MH-Luonnekuvaus

Tänään koitti se kauan odotettu ja jännitetty päivä, kun pakattiin koirat autoon ja otettiin suunnaksi Kangasala ja villakoirien MH-luonnekuvaus. Päivä valkeni hyvin sateisena ja koko matkan satoi vähän väliä. Paikanpäälläkin satoi vielä meidän ilmoittautumisen ajan, mutta onnneksi sade lakkasi juuri kun lähdettiin koirien kanssa kävelylle. Tämän jälkeen seurasin toisen koiran kuvauksen. Oli tosi mielenkiintoista päästä seuraamaan toisen koiran suoritusta ja oma jännityskin hälveni siinä samalla. Koira oli hyvin samantyyppinen kuin Muusa ja ajattelin, ettei reaktiot hirveästi tule eroamaan ja aika samaa rataa Muusan kuvaus menikin. Koko kuvauksen ajan satoi vettä, joka oli sikäli hassua, kun kuvattavan koiran nimi sattui olemaan Sade. Kun Sade poistui paikalta, lakkasi sadekin. Me saatiin siis suorittaa oma osuutemme ilman pisaraakaan vettä. Kotimatkalle lähtiessä ekan risteyksen jälkeen vettä alkoikin tulla kuin saavista kaatamalla. Mikä tuuri meillä kävikään!

Kovasti jännitin etukäteen, koska en ole aiemmin ollut missään vastaavissa karkeloissa. Videoita olin katsonut, viimeisimmän tänä aamuna. Kuten arvata saattaa, jännitys oli turhaa. Kuvaus oli kaikenkaikkiaan todella hyvin järjestetty, kuvaajat ja muut järjestäjät olivat mukavia ja hommat hoitui hienosti. Näin ensikertalaiselle jaksettiin kärsivällisesti selittää kaikki ja toimintaohjeet olivat selkeitä. Ilmapiiri oli rento ja mukava, eikä tarvinnut jännittää yhtään. Kiitos Villakoirakerholle ja Tampereen paikallisosastolle! 

Mutta sitten itse kuvaukseen. Muusa selviytyi hienosti. Kuvaus oli hyvin Muusan näköinen. Oikeastaan vain yksi yllätys tuli, kun se osasikin olla hiljaa, kun mitään ei tapahtunut. Ylipäätään koko kuvauksen aikana se haukkui vähemmän, mitä odotin. Arjessa se siis reagoi moneen asiaan hyvin herkästi ääntä käyttäen. Harmi, kun villakoirien ihanneprofiilia ei ole tähän MH-kuvaukseen tehty, niin ei oikeastaan ole mihin verrata. Luonnetestiin ainoastaan löytyy ihanneprofiili jalostuksen tavoiteohjelmasta. 

Reissukaverin saaminen osoittautui haasteellisksi, mutta onneksi viimeinen oljenkorsi eli mieheni suostui tulemaan mukaan. Saatiin sitten koko komeus myös videolle. Tätä oli kiva katsella näin jälkeenpäin, kun itse kuvauksessa ei nähnyt mitä koira siellä selän takana puuhasi. Suosittelen ehdottomasti videoimista, jos on aikeissa omaa koiraansa viedä joko luonnekuvaukseen tai -testiin. 4 kommenttia:

 1. Olipas kiva nähdä Muusan luonnekuvaus :)Ihanan iloinen ja reipas! Harmi tosiaan kun MH-kuvaukseen ei ole villakoirien osalta tehty ihanneprofiilia. Dannyn kasvattaja oli tehnyt taulukon mu/ru kuvatuista keskareista, oli ihan mielenkiintoista verratta Dannyn kuvaus niihin koiriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muussi on tollanen hurmurityttö <3
   Oho! Onko sulla tallella sitä taulukkoa? Olisi kiva nähdä :)

   Poista
 2. Olipas hauska nähdä Muusaa tälleen "livenä" muutenkin kuin agivideoissa, kivanoloinen, iloinen koira. :) Itse oon tykännyt kans näistä testeistä, että näkee koiran käytöstä vähän muutenkin kuin vain mitä arjessa ja elämässä muuten sattuu tulemaan. Tai omat on käynyt luonnetesteissä, kun on MH:ta edullisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi oli kyllä tosi mielenkiintoista. Ajateltiin ensi vuodelle katsella Sisu-veljen kanssa yhteistä reissua luonnetestiin :) Olisi kivaa nähdä sekin, kun on kuitenkin aika erityyppinen.

   Poista