4.6.14

Tokoilua ja tuskaisaa odotusta

3 päivää odotusta jäljellä! Tai siis no tavallaan kaksi :P 

Pikkutyyppi piimäsuu huomenna tasan 5vko! © Tiina Makkonen/ Kennel Dancefloor's
Odotus ei ole ihan niin tuskaisaa, kun on mieluisaa tekemistä, johon keskittyä. Tänään se oli taas TOKOa. Kokoan nyt alle mitä tehtiin ja miten jatketaan yms.

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS
Ensin leikittiin kuin oltais oltu lenkillä ja törmätty paikallaan seisoviin treenikavereihin. Piitu lähestyi kaikkia innokkaasti häntä heiluen ja oikein kerjäsi nameja, joita toki saikin runsaasti. Tosi reipas oli! Sitten otettiin ihan ns. oikea luoksepäästävyys toki sillä erolla, että kouluttaja saapui meidän luokse ja Piitu sai häneltä hurjasti nameja. Piitu ei pysynyt istumassa, mutta oli ihan superilonen ja antoi hyvin rapsuttaa yms. Muutamia toistoja ja hieman erilaisia lähestymisiä.

Tutustuttiin myös sirulukijaan ja piipittelin sitä ja liikuttelin Piitun niskassa kehujen ja namien saattelemana. Piitusta tää oli arvatenkin kiva juttu, koska sai kanaa.

PAIKKAMAKUU
Otettiin tämä nyt ihan normi koe-etäisyydellä toiseen koirakkoon. Piitu pysyi tosi hyvin. Kerran kävin välissä palkkaamassa ja pidensin välimatkaa minun ja koiran välillä tämän jälkeen. Häiriönä kouluttaja käveli koirien edestä ja juoksi ja pomppi ja vaikka mitä. Piitulle aikamoinen haaste, kun ei olla näin suuressa häiriössä vielä tehtykään ja vielä toinen koirakin läsnä. Ylpeä täytyy olla kyllä meistä, kun ollaan saatu tästä liikkeestä näin varma ja hyvä, vaikkei tosiaan ole toisten kanssa kimpassa treenattukaan. Ei moitteen sanaa.
LIIKKEESTÄ MAAHANMENO
Olen opettanut tämän takaperin ketjuttamalla ja jotenkin oon vähän hakusessa tän liikkeen kanssa ja halusin siihen neuvoja. Nopeita maahanmenoharjoituksia takaperin juosten ja reilulla käsiavulla leikin omaisesti otetaan, jotta saatais maahanmenoista nopeita ja varmoja. Tätähän ne usein kyllä Piitulla onkin, mutta tää helle ei ihan oo sille otollinen treenikeli. Melko löysää touhua.

LIIKKEESTÄ SEISOMINEN
Tämä liike on ihan jäänyt opettamatta ja nyt olis tarkoitus paneutua siihen. Saatiin hyvät neuvot kuinka lähdetään liikkeelle ja ensi viikon (viimeisissä ennen kesätaukoa?) katsotaan missä mennään. Tosin tässä loppuu vähän treenipäivät kesken, kun on kaikkea muuta ohjelmaa, mutta koitetaan edes päästä alkuun.


Näiden lisäksi tehtiin yksi onnistunut luoksetulo ja pari perusasentoharjoitusta, joita jatketaan samaan tyyliin suoruutta hakien ja eri kulmista, sekä käsiavun häivyttämistä. Seuruuta myös kotitreeninä seinää vasten jatketaan parin askeleen pätkissä. Puhuttiin myös, että Piitulle voisi opettaa jonkun virettä nostattavan tempun, jota voi kokeessa tehdä liikkeiden välissä. Jään pohtimaan tätä ja täytyy kokeilla erilaisia juttuja, mikä toimii parhaiten.

Tänään meillä oli ekan kerran nupun treeneissä kevythäkki mukana ja Piitu rauhottui sinne välittömästi hyvin lepäämään ja oli hienosti hiljaa. Pari kertaa toisten koirien haukkuun piti pienesti vastata, mutta hiljeni käskystä. Täytyy vaan käydä ostamassa muutama kylmäkalle ja laittaa ne häkkiin viltin alle viilentämään. Tänään oli ainakin tuskasen kuuma, kun kentällä ei oikein varjoa ole. Asetin häkin kyllä auton viereen varjoon, mutta hiostava helle oli varmasti siinä varjossakin kova. Avasin häkin verhoja siltä osin kuin pystyin, eikä Piitu loppujen lopuksi kovin pitkää aikaa häkissä joutunut olemaan. Ensi kerralla varaudun kyllä paremmin, koska ensi viikollekin on luvattu hellettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti