17.6.14

Love at first sight

Viimein koitti retkipäivä Jyväskylään. Matka sujui hyvin, vaikkakin aikataulusta oltiin jäljessä jonkin verran. Ensi kerralla ainakin osataan varata enemmän aikaa matkaan ja laskea ne pysähtelyt mukaan. Koirien kanssa helteellä kun tulee väkisinkin vähän enemmän pysähtelyjä.

Jyväskylä on kyllä todella kaunis kaupunki. Tuli  jonkin verran siinä Jyväskylän keskustassa pyörittyä, kun yövyttiin hotellissa. Yö hotellissa meni suhteellisen hyvin, vaikkakin Piitu oli melko levoton ja huoneessa oli tuskallisen kuuma nukkua. Ilmastoituja huoneita tämä koiraystävällinen hotelli tarjosi vain koirattomille vierailijoille. Loogista. Loppupeleissä kuitenkin ihan positiivinen kokemus. Koirat sai yllätyspussukan (jonka joutui tosin erikseen pyytämään, kun huoneessa ei sitä valmiina ollutkaan odottamassa, vaikka näin luvattiin), jossa oli kakkapusseja ja herkkuja. Ihan jees.

Paluumatkalla pysähdyttiin jätskille :)

Pentuja käytiin katsomassa sekä lauantaina, että sunnuntaina. Kerran kun pitkän matkan päästä tultiin, niin otettiin sitten kaikki ilo irti ja viihdyttiin Tiinan ja Teron riesana useampikin tovi. Pelkästään positiivista sanottavaa on tästä vierailusta. Kaikki on jopa liian hyvää ollakseen totta. Perheen aikuiset koirat oli aivan ihania, kasvattajat oli aivan ihania ja pennut vieläkin ihanempia.

En varmaan ikinä unohda sitä hetkeä, kun mentiin pentuhuoneeseen ja Tiina iski mulle pienen pentupalleroisen syliin sanoen "Tässä sun tyttö!". Siinä sai kyllä eräänkin hetken nieleskellä kyyneleitä, niin liikuttavaa oli katsoa niihin maailman suloisimpiin nappisilmiin <3 Se oli rakkautta ensi-silmäyksellä.Meillä oli omat koirat mukana tosiaan reissussa ja kasvattajan luona ne saivat viettää aikaansa keskenään viileässä ja viihtyisässä alakerrassa. Piitulla oli alkuun vaikeuksia olla niiiiiiin kaukana mammasta, mutta alistui se viimein kohtaloonsa ja hiljeni. Siitä on tullut melkoinen mammantyttö!

Sunnuntaina otettiinkin meidän koirat pihalle pentujen kanssa. Etukäteen hieman jännitti, kuinka Piitu pentuihin suhtautuu. Se kun osaa olla melkoinen kouho, eikä paljoa pienempiä varo. Se on myös aikamoinen Bitch ja tykkää herkästi kiusata pieniä ja heikkoja. Pelkäsin että joudun ihan poliisiksi ryhtymään sen kanssa, eikä minusta ollut ollenkaan hyvä idea ottaa sitä pentujen joukkoon.

Turhaan kuitenkin pelkäsin. Piitua ei olisi pennut voineet vähempää kiinnostaa. Mieluummin se vain tutki pihaa kaikessa rauhassa. Pennut kuitenkin päätti toisin. Heti isot jalat nähdessään ne syöksyivät kaikella pennun tarmollaan Piitun masun alle "Jes, MAITOA!". Tuollaista häikäilemätöntä käytöstä Piitu ei ymmärtänyt, eikä oikein tiennyt kuinka tulisi käyttäytyä. Se yritti pienesti murista pennuille, josko ne tajuaisivat pysyä kauempana, mutta pennut vain rynnivät rohkeasti lähemmäs. Kun Piitu totesi, ettei murina auta ja ne vaan tulee, nosteli se korkealle ilmaan varovasti jalkojaan ja väisti kauniisti takavasemmalle karkuun pentuja. Niin fiksu tyttö!

Helteellä taisi kyllä olla osittain vaikutusta Piitun käytökseen. Sunnuntai oli todella kuuma päivä ja se veti kyllä ihan löysäksi Piitun, kuten myös lähes kaikki muutkin. Pennutkin viihtyivät paremmin varjoisella terassilla tai sisällä kuin pihalla nurmikolla, jonne porotti kuumasti aurinko.

5vko
Tässä hän nyt siis on. Vihreäpantainen tyttö, viralliselta nimeltään Dancefloor's Merry Merenque ja kutsumanimeltään Muusa. Muusa on vielä musta, mutta harmaantuu iän myötä. Muusasta tulee tumman harmaa eli sininen. Virallisesti väri on harmaa, mutta näistä tummanharmaista, joilla ei ole hopeageeniä, puhutaan nimellä sininen. Näin olen siis asian ymmärtänyt ja jos tätä lukee joku viisaampi, niin korjatkaa toki.

Sitten "muutama" kuva :P Kaikki kuvat löytyy TÄÄLTÄ.Anturoiden välissä kasvaa jo harmaata karvaa, josta tietää ettei pennusta jää musta :)
Isosiko Aune ja pentuesisaruksia.

Muusalla oli hyvin mielenkiintoiset nukkuma-asennot :D
Vauveli nauttii huomiosta ja rapsutuksista.
Piitu ja Muusa siis tapasivat jo toisensa ja yritimmekin ottaa heti niistä yhteiskuvia. Mallit ei olleet kovin yhteistyöhaluisia.

"Apua, se tulee iholle!"
Muusa otti eniten pennuista Piituun kontaktia. Tämä lienee sattumaa, mutta aika söpöä sitli :')

Välillä Piitu vähän innostuikin pennuista, mutta ei oikein osannut leikkiä rääpäleen kanssa, niin ei alkanut sen suuremmin vouhkata, onneksi.


 Otettiin myös jengikuva! Tämäkin oli hyvin haastava operaatio :D

Meidän jengi ekaa kertaa koolla <3

2 kommenttia:

  1. Kyllä sen oikean tunnistaa. :) Tuleeko noista keltaisista pennuista valkoisia, aprikooseja vai mitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on :) niistä tulee valkoisia. Ei ehkä kyllä ihan yhtä valkoisiksi muutu kuin Aune-sisko, mutta valkoisia yhtä kaikki :)

      Poista