2.6.14

Akseerausta ja tokoa


Tänään ei ollu taas ihan meidän päivä. Kiva rata kyllä, josta pikkumuokkauksella tuli meille just sopiva. Alkuun koira oli ihan jees messissä hommassa ja pussi osana rataa taas oli ihan huippua ja meni ihan superisti. Sen jälkeen putkelle lähetys piti hioa muutamalla toistolla, jotta sain oikean ajoituksen käskylle ja kyllähän se meni ihan jees. Tuo lopun pyörittely piti myös hioa, kun Piitu kävi käteen ja meni muurin jälkeisestä hypystä useasti ohi. Kokeiltiin ohjausta kädet taskussa, sekä reisillä ja hitto, sitä koiraahan voi ohjata ilman käsiä ihan yhtä helposti, wou! Vaatii toki selkeän vartalo-ohjauksen.

Treenattiin kahdessa osassa kaikki ja kun hain Piitun toisen kerran radalle, niin se oli kuin toinen koira. Nenä oli maassa vähän väliä, pallolle lähti, mutta jäikin haistelemaan. Tavoitteena oli tehdä nyt koko rataa ja palkka kouluttajalta lopussa. Ei tullut mitään, Piitu tuli ekoista hypyistä ohi, joko toisesta tai molemmista ja nenä vei minne sattui, korvia ei ollut lainkaan. Se piti kutsua tosi tiukasti käteen kakkoshypyn taakse vasemmalla kädellä ja lähettää oikealla putkeen ja sitten vihdoin onnistui. Seuraavaksi se tulikin taas vitoshypyn ohi, mutta se korjattiin nopsasti vaan, tosin kieltämällä välissä napsimasta kättä (HUOH!). Lopun pyörittely meni jees, mutta pitihän se vielä vikasta hypystä tulla ohi. Siihen sama setti kuin vitosella. Kerran vielä onnistunut pyöritys ilman käsiä ja siihen päätettiin.

Mietin, että onkohan meillä ollut vähän liian pitkiä treenejä, kun Piitu on ollut jotenkin väsyneemmän oloinen. Vai mahtaako laamailu johtua vaan lievästä valeraskaudesta. Jokatapauksessa nyt kun sain vapaakortin hallille hommattua, ajattelin käydä lenkin yhteydessä tekemässä ihan vaan jotain lyhyitä täsmätreenejä siten, että Piitulle jää oikeasti kunnon nälkä päästä tekemään enemmän. Sitten voidaan lisäksi treenata tokojuttuja hallin parkkiksella. Piitulla on siellä aina tosi kiva vire ja se tekee mielettömän hyvin hommia.

Totesinpa tässä muuten juuri, että Piitu on sisäistänyt sivulletulokäskyn ja osaa tulla ilman käsiapua tosi hienosti. Toki virheitä sattuu välillä ja Piitu kokeilee esim. maahanmenoa, mutta suurimmaksi osaksi tulee onnistumisia. Olenkin passivoitunut ja yrittänyt saada sitä ajattelemaan itse. Käytännössä niin, että herkkutikku/luu tms. kädessä menin seisomaan keskelle olohuoneen lattiaa kädet sivulla, katse eteenpäin ja odotin hiljaa. Niin kauan mä odotin, että Piitu tarjosi perusasentoa (lue: siis todella kauan) ja sitten vasta se sai herkkutikun/luun palkaksi. Tätä sitten tehtiin muutama viikko ja niin se hoksasi, että jos mitään ei tapahdu, niin kannattaa mennä perusasentoon. Nyt se hakeutuu todella hyvin ja jopa yleensä istuu sivulle suorassa. Mieletön otus <3 Ollaan nyt myös useana päivänä harjoiteltu sivulle tuloja eri kulmista ja parin askeleen seuruuta. Väliin sujuu todella hyvin ja tosi vähän on tullut vinoja perusasentoja, kunhan muistan itse olla suorassa. Treeni-into on siis löytynyt ja olen pitänyt treenit lyhyinä ja kivoina meille molemmille. Ja homma jatkuu, keskiviikon ohjattuja treenejä odotellessa.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti