24.5.14

SE UI!

Meidän kevättalven viimeisimmältä uimalareissulta on jäänyt blogipäivitys kirjoittamatta, mutta tosiaan maaliskuun alussa käytiin vielä kolmas kerta uimakoulussa. Kolmannella kerralla näkyi jo selvää edistystä aiempaan ja Piitulla oli taas kivaa. Reissusta on vähän videomateriaaliakin.


Talven uimakoulu lienee tuottanut tulosta, sillä tällä viikolla tehtiin kesän ensimmäinen uimareissu rantaan ja Piitu päätti tehdä jymy-yllärin ja juoksi pallon perässä saman tien syvimmälle, mitä koskaan on järvessä käynyt ja vesi ylsi noin puoleen kylkeen. Hetken päästä Piitu menikin jo kokonaan uimaan, kun hänen oli SAATAVA pallo. Piitu ei voinut missään nimessä luovuttaa palloa Tuiskulle, koska kaikki pallot oli PIITUN! Neljä palloa ja Piitu The Bitch olisi halunnut omia kaikki itselleen ja kovalla pörinällä sen tekikin useaan otteeseen. Jaden palloon ei ollut kyllä tyrannilla asiaa koskea ja siitä oltiin tiukkoja. Sekös neitoa harmitti.

Tekniikkahan sillä on aivan surkea, liivejä sillä ei vielä ole, enkä todellakaan osannut kuvitellakaan, että se vielä menisi uimaan. Odotin, että korkeintaan loppukesästä voisi olla toivoa. Mutta niin vaan neiti on kerännyt itseluottamusta ja rohkeni uida ja vieläpä ihan useaan otteeseen. Uimalassa käydessä se ei ole uskaltanut ottaa lelua suuhun uidessaan, mutta nyt järvessä se nouti pallon ongelmitta. Rohkeutta on siis saatu hurjasti. Yhden kerran pallo meni niin syvälle, että Piitu ei sitä uskaltanut hakea ja yhden kerran se oli jo hakemassa, mutta sille iski pienimuotoinen paniikki, eikä se uskaltanut ottaakaan palloa suuhunsa. Näistä ei kuitenkaan mitään sen suurempaa polemiikkia tullut, vaan jo hetken päästä se haki reippaasti palloa. Olen siitä kyllä hurjan ylpeä!"KÄÄK, mä uin!"

Piitu ei uskaltanut hakea liian syvälle mennyttä palloa ja Tuiskulla oli pienoinen ongelma :D (Huomatkaa vilvottelemaan tullut heppa!)

Voi hitto! Tarviko se nyt noin syvälle heittää?!Yhyyy, pallooooo!

Piitun oli saatava tottakai juuri Tuiskulla oleva pallo, koska kaikki pallot on HÄNEN!

Onko Tuiskulla luovuttajan katse?

Taisi olla ;DSE UII!!! :')


Ihanat hiekkarallit! Tsekkaa koirien jalat :S

PAINII!
Mummoki laitettiin kerran uimasille, muuten se viilentyi märän pyyhkeen päällä tai alla.


Ehkä maailman suloisin pikku Jade <3
Pari tuntia vierähti rannalla ja hirmuhyvää häiriötä saatiin, kun lammella kävi kahlailemassa hevonen ja parhaimmillaan lammella oli uimassa samaan aikaan viisi koirallista porukkaa ja ihan meidän viereen tuohon kallioille tuli kaksi poikaa. Koirat pysyi hienosti siinä meidän kanssa. Tuisku kävi kerran moikkaamassa poikia ja Piitukin oli menossa mukaan, mutta käskystä stoppasi matkan. Toisenkin kerran Tuisku koitti, mutta ehdittiin huikata ajoissa käsky ja Tuisku kääntyi ympäri. Hienoja koiria! Tällaisista kavereista sietää olla ylpeä. Muita koirakoita seuraillessa etenkin vahvistui se ylpeys meidän koiria kohtaan, kun kaikilla muilla ei menny ihan niinkuin Strömsössä.

Tällaisen retken jälkeen kotona oli luvassa vielä Piitun pesu ja fööni. Föönatessa kului pieni ikuisuus, koska luonnollisesti jalat oli yhtä takkurihmastoa tuollaisen vesi, aurinko, hiekka-kombon jälkeen. Meinas ihan itku tulla ja mielessä käväisi kuinka helppoa meillä olis, jos vetäisin karvat alas. Mutta vuoden turkinkasvatus olisi silloin hukkaan heitetty, joten toistaiseksi ainakin kärsin..

Huomasiko joku muuten, kun iltalehdessä oli isovillisuutisia? Nyt tiedän jo kaksi julkkista, jolla on isovillakoira. Jutussa särähti kyllä korvaan vähän tuo, että on helppo rotu. Parhaimmillaan varmasti onkin, mut en silti ihan allekirjoita, ainakaan oman kokemuksen ja kuulemani pohjalta.. Eikä ne nyt niin kovin havinaisiakaan ole, joskaan ei niin yleisiä kuin pienemmät muunnokset. Ja jossain villakoirat on listattu maailman toisiksi älykkäimmäksi koiraroduksi, bordercollien jälkeen, ei suinkaan älykkäimmäksi. Mutta jutun voit lukea TÄÄLTÄ, mikäli kiinnostusta löytyy :)

4 kommenttia:

 1. Ihana toi Piitu tossa rantaklipin lopussa :D Käveleekö se pohjassa takajaloillaan, vai mitä ihmettä?! Aivan ihana <3 Mä en ole turkin takia opettanut meidän puudelia uimaan, mutta eiköhän ne rannat kutsu sitten, kun joskus hamassa tulevaisuudessa vetelen turkin alas...
  Me muuten tunnetaankin noi Liinojat, tai lähinnä Virpin. Nemi on kyllä todella fiksu, rauhallinen ja ihana enkä yhtään ihmettele, että sanovat sitä helpoksi koiraksi ;) On ihan eri maata, kuin tämä minun sähköjänis, vaikka näiden pitäisi olla sukua toisilleen! Mutta rodunkin sisällä on huimia yksilöllisiä eroja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei se pitkää pätkää ui, kun yltää ne takajalat pohjaan :D Eli joo, kävelee :D

   Onhan noita paljon rauhallisiakin yksilöitä isovilloissa, mun tielle ei vaan niitä oo hirveesti osunut :D Mut uskon, että semoisesta koirasta voikin käyttää sanaa helppo :) Ei sillä, mä en sellaista yksilöä itselle edes haluaisi, vaan tämmönen höselö on paljon kivempi ja onhan harrastuskoiralla tärkeää löytyä sitä ruutia ja omaa moottoria. Ei olis kivaa harrastaa sellasen vaikeesti motivoitavan löysän koiran kanssa, mieluummin hillitsen kuin maanittelen.

   Poista
 2. Ihana vesipeto-Piitu! :)
  Kattelin jo fb:s noita hiekkarallikuvia ja mietin et on varmaan tosi kiva putsailla noita jalkoja ton jälkeen :D Mut pääasia et kavereilla on hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Mentiin siks lopuks tonne kallioille, et sais hiekkoja jätettyy sinne, eikä tulis lisää enää. Mut kyl mun kylppäri oli täynnä hiekkaa, kun pestiin :D

   Takkujen selvittelyn oon suorittanu vähän pidemmän kaavan mukaan, föönissä meni runko ja pää, joissa ei paljoo ollukaan takkua, eilen sit etujalat, joita myös saksin aika reilulla kädellä, jotta saadaan kaikki kuollut karva pois ja jos vältettäis näin pahimmat takut. Tänään on sitten takajalkojen vuoro. Ja kohtahan sitä vois jo viedä uudestaan uimaan :D

   Mut mitä sitä ei koiransa onnellisuuden eteen tekisi..

   Poista