17.5.14

Piitu suosittelee

Ajattelin tehdä tällaisen pienen listauksen meidän lempparituotteista tällä hetkellä. Idean sain Hertan ja Kertun blogista, jossa myöskin ollut tällaisia postauksia viime aikoina useastikin. Listaukset on hauskoja ja niistä on saanut hyviä vinkkejä. Toivottavasti tästäkin siis on jollekin jotain iloa. 

Herkkusuu :P

 Kaikkia meidän suosittelemia tuotteita yhdistää VILJATTOMUUS JA NAUDATTOMUUS. Olen jättänyt siis Piitun ruokavaliosta pois kaikki viljat, sekä naudan korvatulehdusten vuoksi. Olen myöskin jonkin aikaa pyrkinyt syöttämään proteiininlähteenä vain siipikarjaa, mutta ihan edoton tässä en ole ollut. Joitakin herkkuja mm. olen syöttänyt, joissa on jokin muu proteiininlähde, joko siipikarjan ohella tai pelkästään. En tiedä onko syynä ruokavalion muutos vai viimenkin toimiva lääkekuuri, mutta Piitun korvat on olleet jo pidemmän aikaa todella siistit. Korvatulehdusperioodin jälkeen olen ollut myös aavistuksen ahkerampi korvakarvojen nyppijä. Muutenkin olen kiinnittänyt niihin erityistä huomiota nuuskien - joo kyllä! Sitä kannattaa tehdä, hiiva haisee ja on hyvä haistella tervettä korvaa niin huomaa eron nopeasti jos tulehdus on tuloillaan. Mutta siis iloitsemme tästä korvien terveydestä, enkä uskalla riskeerata sitä ottamalla ruokavalioon uudestaan näitä "epäilyttäviä" ainesosia. Onneksi hieman perehtymällä markkinoilta löytyy aivan loistavia tuotteita, jotka eivät sisällä näitä "kiellettyjä" raaka-aineita. Tässä esittelen teille niistä muutamia meidän suosikkeja, jotka maistuu Piitulle paremmin kuin hyvin.
 
Ekana esittelyn ansaitsee HaHau Championin kanakierteet. Kanakierteet on Piitusta aivan iiihania! Nämä on sopivan pehmeitä ja olenkin niitä pilkkonut saksilla pikku suupaloiksi ja käyttänyt treeninameina - toimii! Myös kokonaisena uppoaa alta aikayksikön. Näistä vinkin sain tuolta Hertan ja Kertun blogista, koska myös niiden tyttöjen suosikkeja ovat nämä herkut.


Tällä hetkellä Piitu syö pääasiassa nappulaa (Canagan Free-Run Chicken) eli jätin raaka-ruoan ruokavaliosta myös pois. Lisänä välillä Piitu saa tonnikalaa, kananmunaa, raejuustoa tms. Lohiöljy oli pitkään meillä päivittäin käytössä, mutta jostain luin, että se voi olla yksi hiivan aiheuttajista, joten nyt pullon tyhjennyttyä jätin senkin pois. Eläinlääkäri suositteli ruokavalion yksinkertaistamista ja siihen päätin ryhtyä, kun eliminaatiodieetti tuntui tässä vaiheessa liian rankalta muutokselta, kun kyseessä ei kuitenkaan mikään varsinainen korvatulehduskierre vielä ollut.

Natures Menu Märkäruoat ovat osoittautuneet aivan huipputuotteiksi. Barffaajat/raakaruokkijat käyttävät näitä mm. reissussa ollessaan. Kätevät annospakkaukset on helppo ottaa reissuun mukaan, eikä tarvitse raahata koko pakastinta mukana. Minä olen näitä silloin tällöin lisännyt Piitun nappulan sekaan puoli pussia kerrallaan. Piitun normaaliin ruokakupin lähestymiseen (joka on kuin hidastetusta filmistä ilman hetsausta) tulee aika huikea muutos, kun tätä herkkua on kupissa. Se ei meinaa pysyä nahoissaan! Ei oo montaa asiaa maailmassa, jota olis ihanampi katsoa kuin koiraa, joka tekisi ruuan eteen mitä tahansa. On muuten aika täpäköitä maahanmenoja nähty tämän safkakupin odottaessa lattialla syöjäänsä. Meillä kupissa on ollut KANA-versiota (jossa myös riisiä, herneitä, porkkanaa), sekä KANA&JÄNIS&SORSA (sisältää myös riisiä, herneitä ja porkkanaa).


Whimzees-puruluut on kasvipohjaisia ja niitä on monia eri muotoisia. Näistä tarkempaa tietoa löytyy TÄÄLTÄ. Näitä olen syöttänyt Piitulle pennusta asti ja hyvin maistuu.


Poronkorvat on myös yksiä Piitun lemppareita. Tämmöisen annan usein pureskeltavaksi, jos Piitu joutuu jäämään yksin kotiin. Yksinjäämisestä tulee heti paljon hauskempaa. Maistuvia, joskin meillä harvemmin syötettyjä on myös jäniksen, possun ja lampaan korvat.


Nyt mulla olis hakusessa joku semmonen kunnon luu, jossa riittäis pureskeltavaa pidemmäksikin aikaa. Nämä yllä mainitut herkut kun on aika nopsaan herkuteltu. Hampaat kaipaisi vähän enemmän töitä, koska Piitulle muodostuu helposti hammaskiveä. Rauhin hirviluu meiltä löytyy, mutta se lojuu lähinnä lattialla tai lelukorissa. Silloin tällöin Piitu pureskelee sitä ehkä pari minuuttia ja sitten hylkää sen taas. Onko teillä lukijoilla hyviä ehdotuksia? Naudattomia on vähän haastavaa löytää, kun tuntuu että jokaiseen mahdolliseen tungetaan jotain osaa naudasta.

Mitkä on teidän lukijoiden koirien lempiherkut? Löytyykö samoja lemppareita vai ihan jotain muuta?

Ylimmässä kuvassa Piitu syö Trick & Treat Kana & Pinaatti-tikkua. Vasta kotona huomasin, että pussissa lukee sittenkin, että sisältää viljaa. Yritin kaupassa lukea tarkkaan, mutta kiireessä olinkin huolimaton. Kaipa mä syötän ne kuitenkin varovasti yhden silloin tällöin..

10 kommenttia:

  1. Noita kanakierteitä mäkin olen käyttänyt siitä asti, kun Lumes oli pieni pentu. :) Olen tosin vielä säästeliäämpi niiden kanssa ja vetäisen ne aina irti toisistaan ennen käyttöä ja vasta sitten annan pitkänä suikaleena tai pilkon palasiksi. Nuukuus se on joka kannattaa. :D

    VastaaPoista
  2. Meillä molemmat tykkää ihan hirveesti noista kanakierteistä. Saman valmistajan grilliherkut "kanafilee" uppoaa myöskin, mutta on sen verran hintaa 200g pussilla (noin 9e) ettei sitä usein tule annettua :o Kolmas kanaherkku mikä uppoaa on Best Friend valmistajan Natural bites "chicken&cheese", sitä on kyllä vaikea treeninameiksi pilkkoa joten menee ihan vaan extra herkkuna :D Kuten näkyy, nämä kanaherkut ovat suuta herkkua, tuoksuvatkin niin hyville. Viime viikon aksatreeneihin keitin naudan maksapaloja, sitten laitoin ne noin vartiksi uuniin. Ai että koirat tykkäsivät! Ensi viikon treeneihin keitän possun sydäntä, varmasti uppoaa sekin :D

    Natures menua täytyykin kokeilla, joskus näin niistä ohjeen missä niistä ja jostain muusta aineksista tehtiin treeninameja. Täytyy yrittää löytää se!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu meillä kans menee noita kanafileitä! Seuraavaan tuotepostaukseen ajattelin ne juurikin laittaa. Nyt mentiin näillä mitä kaapista löytyi, niin sai kuvattua myös. Täytyy tutkia tota best friendiä jos sitä ottais kokeiluun myös :) Mä oon keittänyt br kivipiiraa ja käyttänyt treeninameina, toimii hyvin. Br sydämiä on vedetty raakana ja ne on Piitun suurta herkkua, on vaan aina kaupasta loppu, niin en ole vielä saanut treeninamikokeiluun niitä.

      Hei jos löydät sen ohjeen, niin kerro ihmeessä! Mekin halutaan testata! :)

      Poista
  3. Mä joskus keitin noita broilerinsydämiä ja pilkoin niitä nameiksi. Aika ällön hajusiahan ne on mutta koira tykkää! Meillä on niitä ainakin myynnissä 500g pötköissä.

    T. Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillon kun Piitu söi 50/50 nappulaa/raakaa, niin n. kerta viikkoon sai noita sydämiä. Nyt kun on pitäny hakee niitä ihan vaan namitestiin, niin joka kerta ne on M&M loppu :( Prismassa taas ei tuu enää juuri koskaan käytyä, niin en viitsi niiden takia erikseen lähteä..

      Poista
  4. Mistä noita Natures Menu - ruokia saa? En ole koskaan nähnytkään, voisi hemmotella rinsessaa ;)

    Meillä syödään aika paljon raakaluita, mutta minäkin kaipaisin jotain toisenlaisia luita jotka puhdistaisi hampaita, kestäisi kauemmin kuin noi "hammasharjat" yms eivätkä sotkisi niin paljon kuin raakaluut..
    Mäkin pyrin välttämään viljaa/vehnää kaikissa ruoissa.

    Mustalais rinsessan herkkua on kaikki muu paitsi omat nappulat ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustista ja Mirristä saa :) Joo Piitulla on vähän toi sama, joskin tää nykyinen nappula uppoo ihan kivasti, jopa nameina lenkillä menee :)

      Poista
  5. Tuli siitä rauhin hirvennahkaluusta vielä mieleen, että koitas liottaa sen jompaa kumpaa päätä hetkonen vedessä siten, että nahka muuttuu sellaiseksi ällöksi kuten koiran pureskeltua sitä oikein paljon. Meillä koirat tykkää aina siitä luusta, mitä toinen on syönyt, kun se valmiiksi vähän löllö aloituskohta houkuttelee niitä paljon enemmän kuin ihan kuiva luu. Tuota vesikonstia käytin aikoja (varmaan 10v) sitten Allulle, kun se ei ihan niitä tavisnahkaluita siihen aikaan oikein aina innostunut pureksimaan, mutta vesihoidon jälkeet luut kelpasi. Mustissa ja Mirrissä on muuten myös possunnahkaluita, ainakin oli vielä pari vuotta sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, kokeilen! :)

      Viime käynnillä yritin syynätä tarkkaan hyllytekstejä, mutta liikkeessä oli juuri hyllyt vaihdelleet paikkoja ja aika keskeneräistä, hyllyjen reunoilta puuttui paljon lappuja ja tiedot oli muutenkin tosi suppeita. Myyjät oli kiireisiä, mutta ens kerralla otan myyjän apuun selvittelemään :)

      Poista