30.1.14

Puudelipulikointia ja puunausta :)

Viikko sitten puudelssonit pääsi taas uimaan, tällä kertaa eri uimalaan kuin viimeksi. Piitu oli jo ihan eri mielentilassa, iloinen ja reipas. Vesihäntääkään emme tuoneet tuliasiksi tällä kertaa. 


Piitun uintiasento oli jo selkeästi parempi kuin viimeksi, vaikkakin edelleen huono. Uimaope auttoi painamalla etupäätä alaspäin ja nostamalla takapäätä ylös. Hännällekään ei tullut heiluessaan niin suurta veden vastusta, josta epäiltiin, että vesihäntä johtui.

Piitun sai nyt helpommin altaaseen ja melko reippaasti tuli, kun sanoin sille aina "uimaan!", kun piti lähteä rundille. Jo toisella veteen menolla se ponnisti rampilta itse uimaan. Ja pari kertaa Piitu sai uida altaan päästä päähän ihan yksin. Hienosti meni, joskin uintiasennossa oli parantamisen varaa. Varmasti yksin vedessä selviytyminen kuitenkin lisäsi Piitun itsevarmuutta, eikä tarvinnut yhtään opeakaan jännittää. Vaikka tätä poikaa Piitu sieti kyllä paljon paremmin kuin edellistä opea, johtunee siitä että nyt ei hommattu alkujärkytystä tippumalla altaaseen ;)

Tällasta hyvin heilahtanutta menoa oli välillä. Mutta tämä laitettakoon todistusaineistoksi, että Piitulla oli tällä reissulla jopa kivaa :)


Oli oikein mukava reissu. Pidin enemmän tämän uimalan tunnelmasta ja toki siitä, että sinne on myös lyhyempi matka. Tuolla oli myös loistava fööni, ei tarvinnut raahata omaa mukana. Pyyhkeitäkin saatiin lainata :) Palvelu oli loistavaa ja työntekijät osasivat asiansa. Ei jäänyt kyllä varmasti viimeiseksi kerraksi.

Uimalassa toki samalla tuli pestyä koira, niin seuraavana päivänä olikin trimmin vuoro. Trimmiä oltiin jo aloiteltu konetöiden merkeissä uintia edeltävänä iltana, joten saksimiset oli enää jäljellä.

Näin hieno siitä tuli! <3

Trimmissä on vielä vähän paranneltavaa kaulan ja takapään saksimisessa ja rintaan ja housuihin tarvitaan lisää karvaa. Niskaan panta on kuluttanut myös kolon, johon täytyy kasvatella karvaa (uusi panta tilattu). Muutoin olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Se alkaa ihan oikeasti jo muistuttamaan terrieriä. Ja mikä parasta, olen tehnyt kaiken itse! Kukaan ei ole mua kädestä pitäen neuvomassa, joskin vinkkejä kuulen sieltä täältä ja koitan toteuttaa ne parhaani mukaan. Jännittää kovasti millaisen trimmin saan aikaiseksi, kun karva alkaa olla täydessä mitassa :)

2 kommenttia:

  1. Pakko hehkuttaa tuota Piitun terrierilookia, se vaan sopii todella upeasti <3 Olet kyllä hienosti sitä trimmannut. Ehkäpä trimmaan kesällä Dannylle terrierin, Eikalle se ei mielestäni sopinut. Vaikkakin olen sitä mieltä että terrieri sopii parhaiten isovilliksille :)

    VastaaPoista
  2. Kiitämme kovasti :) Koskaan en siitä varmasti täydellistä saa, kun olen tällänen perfektionisti, mutta tyytyväinen olin kyllä jo tostakin aikaansaannoksesta :)

    Ui, innolla odotan, että nään Deen terrierissä! Hyvä terrieri on isolla kyllä vaikuttava näky, mutta käy pienemmällekin koiralle hyvin :)

    VastaaPoista