30.1.14

Voihan valssi!

No hei kyl me treenataan! Mä vaan päätin, etten enää kiusaa teitä mun paintratakuvatushirvityksillä. No kiusaan silti. Lupaan kyllä lopettaa jos te tähän postaukseen nyt kommentilla jätätte kaikki vinkit hyvistä, _ilmaisista_  ja helpoista ratapiirrosohjelmista. Kiitos ja anteeksi.

No siis meidän ihana kouluttajamme sanoo, että me ollaan kehitytty, mut.. Aikamoista sähellystä se on edelleen. 

Tässä parit viimeset treeniradanpätkät.
 Edellisviikon treenissä (vasemmanpuoleinen rata) oli heti alkuun meille hirween vaikee hommeli nuo kolme hyppyä. Takaakierrot siis päivän teemana. Se sujui ok. Mut hei ton kakkosesteen yli heittäminen ei sit enää sujunukaan, ku ei vaan taho irtoo niinku. Noo targetin kanssa meni ihan jees. Sit pikkuhiljaa yhdisteltiin nelostaki jo mukaan. Muistaakseni sit tehtiin erikseen neloselta kutoselle ja palkka. Putken jälkeen uus kuvio (harmaa ruksi), olikohan nimeltään jarrutus? Meni superisti. Siihen sit yhdisteltiin toi seiska vielä. Kaikin puolin onnistunut treeni, jopa tuo alkurata saatiin onnistumaan, vaikka olikin meille vaikea.

Tämän viikon treeneissä (oikeanpuoleinen rata) tehtiin Severin virheistä viisastuneena (samanrotuset hullupuudelit hei) ensin ihan iisiä 4-5 pari kertaa. Sit 3-5 piti tehä valssilla. Noo mitä tekeekään tämä idiootti (siis minä), no tietty jotain aivan muuta. Kolme kertaa tein jotain, joka vaati sen kolme kertaa ennen kuin kouluttaja osas edes nimetä mitä mä tein. Nimittäin persjätön. Sitkeesti vaan sitä persjättöö siis tein, kun näin alunperin suunnittelin kun kävelin rataa läpi ilman koiraa. Ei vaan pystynyt muuttamaan sitä valssiksi niinku millään, vaikka kuin yritti. No sitten neljännellä yrityksellä taisin jo onnistua, kunnes viidennellä tein taas persjätön xD Mikä siinä aivojen käytössä voi olla niin vaikeeta?! Loppujen lopuksi sain aivot oikeelle taajuudelle ja pystyin tekemään onnistuneita valsseja parikin peräkkäin. Sit tehtiin vauhdista 2-5 (en muista tehtiinkö ensin erikseen 2-3 jokunen kerta) ja valssit molempiin ruksin osoittamiin kohtiin. Tämäkin vaati muutaman kerran ennen kuin sujui. Mut sit kun sujui niin kyllähän se piru vie meni hienosti. Ja siis koirahan teki koko ajan ihan mielettömän hyvin, meikäläinen vaan sähelsi :D

Tällä kertaa meille jäi aikaa tehdä vielä pikainen toinen kierros ja tällä kerralla tehtiin 1-2+valssi ja palkka. Sama ongelma meillä oli heti siinä kohtaa kuin Riikalla ja Severillä, nimittäin tein valssin ja juoksin jo täysii eteenpäin, enkä odottanut koiraa siihen uuteen ohjaavaan käteen. No kerrasta mä sentään opin tän, eli jo toisella yrityksellä pysähdyin odottamaan koiraa ja homma pelas heti. Sit tehtiin vielä pari kertaa 1-3 ja saatiin niin hyvät suoritukset, että päätettiin lopettaa siihen.

Treenien vaikeustaso oli meille just passeli. Mielettömän hyvä treeni, josta jäi hyvä maku suuhun. Meillä on vaan niin paras kouluttaja ja ryhmä, et oon ihan pähkinöinä! :)

Ja tässä vielä tammikuun ekojen treenien rata.

No ensin mentiin 1-5. Jätin koiran istumaan ja menin itse kakkoshypyn taakse kutsumaan. Ei ongelmia. A jätettiin välistä pois, tehtiin sitä erikseen. Tuon hallin A on ihan liian jyrkkä, Piitun takapää lentää alas, kun vauhtikin on kova. Jätettiin sen treenaaminen sitten ja päätin, etten sitä enää hallilla tee, vaan jatkamme aan treenaamista vasta keväällä, kun päästään kentälle paremman esteen kanssa treenaamaan (tai omaan halliin). Seuraavaksi tehtiin pätkää 7-11, putken jälkeen persjättö. No aika mieletöntä etten sanoisi. Oltiin niin loistavia, molemmat. 

Treenikaverilla oli molemmat villansa mukana ja niillä jäi ylimäärästä treeniaikaa, niin mä sain kokeilla ohjata keskari Siriusta! Tehtiin Siriuksen kanssa ensin tota alkupätkää 1-5 ja sen jälkeen loppupätkä 7-13. Ihan mieletöntä ohjata koiraa, joka todella osaa! Vau! Oltais kyllä voitu tehdä ihan koko rata, mutta en tiedä miksi en sit kuitenkaan tehnyt. Olin niin häkeltynyt ja tosi outoa oli ryhtyä tekemään "vieraan" koiran kanssa. Mut hei M-I-E-L-E-T-Ö-N-T-Ä! Oon ihan älyttömän kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Ehkä mekin joskus ollaan Piitun kans viel noin hyviä...

Ja sit niitä ratapiirrosohjelmia, kiitos? :)

2 kommenttia:

  1. Mä oon tehnyt Agility Blues:illa. Tykkään muuten, mutta ilmaisversiossa pitää olla nopsa radanteossa, koska aika on rajattu + siinä ei saa tallennettua, joten otan aina kuvakaappauksen (print screen) ja liitän paint:iin. Varmaan muitakin ohjelmia on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Täytyypä käydä kurkkaamassa.

      Poista