17.9.13

Aksatreenit

Tänään Piitu kävi treeneissä tosi kierroksilla heti alusta alkaen, eikä rauhottuntu muuta kuin saadessaan tekemistä. Tehtiin paljon kontaktia harjoitusesteellä ja meni tosi hyvin. Pystyin liikkumaan edes takasin Piitun pysyessä kontaktilla niin kauan, että sai luvan liikkua. Palkkasin vaihtelevan määrän kertoja targetille ja kehuin odottamisesta. Piitu keskittyi työntekoon ihan täysillä, vaikka muuten olikin vaikea keskittyä mm. olemaan hiljaa.

Muut tekivät myös pussia ja kahdella hyppyesteellä kahdeksikkokuviota, aata ja puomia itsenäisesti. Näitä en lähtenyt mitään tekemään, koska olisi pitänyt päästää koira irti ja kaikki muut koirakot oli siinä niin lähellä oikein hollilla, etten viitsinyt ottaa sitä riskiä, että Piitu karkaa toisten luo. Keskityttiin sitten siihen kontaktiesteeseen ja leikkiin, kunnes tuli meidän vuoro päästä radalle kentän toiseen pähän. Tänään oli vain yksi kouluttaja niin siksikin vähän tylsät treenit, kun vain rataa tehtiin kouluttajan kanssa ja muuten itsekseen.

Rata oli tällainen:

Kuvassa musta pikkuruksi kuvaa Piitun lähtöpaikkaa, punainen ruksi meikäläisen lähettämispaikkaa ja harmaan isomman ruksin kohdalla tehtiin valssi.

Ensin tehtiin vain kaksi ekaa estettä, sitten kolme ja sitten putki vielä perään. Heti tuli ongelma, kun koira ampaisi mua kuuntelematta putken väärään päähän. Otettiin väliin voimakas TÄSSÄ-käsky ja kun se pelkästään ei tehonnut, niin otettiin siihen kohtaan palkka kädestä ja sitten vasta ohjaus putkeen. Pari kertaa ja homma oli purkissa siihen asti. Piitu kuunteli hienosti jo ohjeita ja lähistöllä aalla rapistellut lappari sai osakseen vain vilkaisun, kun neiti keskittyi taas täysillä minuun ja yhdessä tekemiseen. Hieno! :) Täytyy kyllä kehaista tähän väliin vielä, että on sen paikallaolo vaan vahva, kun kestää mun liikkumiset, radan puolen vaihtelut ja kouluttajan kans keskustelunkin ja neiti vaan suorittaa tehtäväänsä, eikä mietikään lähtevänsä minnekään. Kerran se nousi seisomaan, mutta kävin palauttamassa istumaan ja toista kertaa ei koittanut moista hommaa enää.

Sitten jatkettiin hommaa tarkoituksena ottaa koko rata kerralla. Vielä viitosen Piitu meni ihan kunnialla, mutta sitten olikin liian vaikeeta taas ja neiti kuumui ja alkoi napsimaan. Kielsin napsimiesta ja tyyppi otti ritolat, kävi tarkistamassa kouluttajan luona heruuko palkkaa ja kun ei herunut niin lähti rallittamaan ja suoritti esteitä oman mielensä mukaan pitkin kenttää. Piitu kurvaisi toiseen päähän kenttääkin sen verran pitkälle, että ehdin varoittaa muita irrallaan juoksevasta koirasta, mutta viime hetkillä Piitu kaarsikin takaisin toiseen päähän ja mun ohi jatkaen vielä hetken ralliaan. Jonkun ajan kuluttua sain sen taas hanskaan ja tehtiin loppupätkä ja Piitu sai palkan. Kouluttaja nauroi vaan vedet silmissä Piitulle. No eipä siinä paljon muuta voinu, ku tyyppi päätti vetästä oman sirkunumeronsa jälleen..

Pari kertaa vielä koitettiin koko rataa ja suht samalla kaavalla meni, mutta enää Piitu ei lähtenyt vetämään rallia sen kummemmin kuin kouluttajan luo tarkistamaan saako palkkaa, kun mun kans oliki tyhmää ku ei saanu purra. Lopuksi tehtiin vielä pelkkä loppusuora lopusta alkuun päin eli 9-7 ja palkka, jotta saatiin vikaksi sellainen suoritus, jossa Piitu ei mua purrut.

Mitäs tästä nyt sitten sanoisi.. Melko mielenkiintoiset treenit :D Eipä ton kans ainakaan tylsää pääse tulemaan, eikä haasteita puutu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti