2.7.13

Lägin alkeiskurssilla.

Viime maanantaina alkoi Lägin alkeiskurssi. Ihan ei ollu meidän kohdalla paras mahdollinen aloitus, kun juhannuksesta ei oltu vielä kunnolla toivuttu ja päivällä kasvattaja tuli vierailemaan Lohjalle ja piti tutustuttaa sitä vähän meidän lenkkimaastoihin. Päivä oli helteinen ja tunnin metsälenkki tehtiin 10 koiran kera. Välillä ehdittiin käydä kotona lepäilemässä n. puoltoista tuntia ja sit pitikin lähteä jo agilitytreeneihin. Piitu ei ollu kovin innokkaana lähössä mukaan, mut nousi se lopulta kun hihnan kanssa eteisessä odotin ja kutsuin. Paljon mieluumin se olis kyllä jääny nukkumaan.

Lenkkiporukkaa.

Ennen treenejä vedettiin lyhyt, mutta reipas lämmittelylenkki ja hikihän meille iski taas. Kentällä mulla olikin sit ihan löysä koira. Tuntu ettei olis oma koira lainkaan! Oli siinä löysyydessä toki hyvätkin puolensa. Näin ensimmäisellä kerralla oli nimittäin pienet "alkutestit". Asetuttiin kaikki koirakot (onkohan meitä jopa 11 koirakkoa, hui!) tasaisin välimatkoin riviin ja vuorollaan piti pujotella toisten välistä rivin läpi. Tässä testissä katsottiin vähän hallintaa ja kontaktia. Sen jälkeen rivistä joka toinen teki yhtäaikaisesti paikallaolon. Uskalsin heti kokeilla ihan kunnon paikallaolon, enkä mennyt vain hihnanmitan päähän. Pystyin luottamaan täysin tuohon leppoisaan otukseen, joka mukanani tuona päivänä oli. Ja olihan se luottamuksen arvoinen, hyvin pysyi. Myöskin pujottelu meni loistavasti, kontakti pysyi eikä koira yrittänyt kiskoa toisten koirien luo kertaakaan. Voin kertoa, että normaalitilassa ei oo ihan niin helppoa :D Myöskin muiden pujotellessa se oli melko lepposa ja sen sai kontaktiin aika hyvin, paitsi jos toinen ohitti liian läheltä.


Treeneissä tehtiin toisen kouluttajan kanssa putkea, no meille aika piis of kakku. Toisen kouluttajan kanssa tehtiin eteenmenoja kolmella hypyllä ja myöskin siten, että itse olin kutsumassa ja etenin puolesta välistä linjaa koiran kanssa. Löysää menoa, rimakin tippui kerran, kun ei koira viitsinyt kunnolla nostella jalkojaan. Sit oli vielä kolmas, itsenäinen treeni, joka oli leikki koiran kanssa. Hyvin tärkeää ja vahvistaa suhdetta! Alkuun oli tosi vaikea saada väsynyttä koiraa kiinnostumaan lelusta, se olisi mielellään lähtenyt vaan vaeltelemaan ja nuuskimaan paikkoja, mutta lopulta sain sen leikkimään mun kanssa ja olikin ihan hyvä leikki.

Piitu ja Valo kiusaa pikku-Olgaa.
Olgan ja Piitun rallia.
Piitun kasvattaja on hurahtanut näihin sileisiin tyyppeihin.. Vasemmalta: Valo, Piraija, Liekki ja Olga.

Tänään oli tokat treenit. Toisen kouluttajan johdolla tehtiin keppejä. Samanlaiset verkot on kepeillä myöskin lägillä kuin nupullakin, joten hyvä homma, ettei sekota meitä. Tehtiin vain muutamalla kepillä ja meni ihan jees. Toisen kouluttajan johdolla tehtiin puomia ja se sujui aivan superhyvin! Tässäkin sekä lägillä, että nupulla sama opetustyyli eli 2on2off. Pari kertaa tehtiin niin, että pidin pannasta kiinni ja hillitsin menoa + varmistin ettei hyppää kesken pois. Sit kokeiltiin jo niin, että koira sai tehdä itsenäisesti ja aivan superhieno Piitu pysyi puomilla koko matkan, eikä höseltänyt liikaa, eikä jalat näin ollen lipsunut tms. Kontaktille pysähtyi joka kerta upeesti kovemmastakin vauhdista. Joka kerralla lisäsin omaa vauhtia ja näin ollen koirankin vauhti lisääntyi puomilla ja silti meno oli varmaa, eikä yhtään hösellystä.

Kolmantena treeninä oli itsenäinen eteenmeno kahdella hypyllä. Kahella ekalla kerralla Piitu kiersi toisen hypyn ja tokihan palkka oli targetilla saatavilla. Voihan kökkö! Noh, ratkaisin ongelman niin, että parit seuraavat kerrat lähetin esteiden välistä eli vain yksi hyppy. Sit kun se meni hyvin, uskalsin ottaa taas kaksi hyppyä, eikä Piitu enää kiertänyt jälkimmäistä. Tässä kohtaa olis loistava semmonen automaattitarget, jossa on kaukosäädin. Toinen kouluttajista kehui, et olis loistava peli ku yksin treenaa, eikä oo avustajaa laittamassa palkkaa. On vaan vähän hintava kapistus.

Tuon samaisen kouluttajan kanssa juteltiin pitkä tovi, hänellä kun oli myöskin villakoiria, tosin kääpiöitä. Kouluttaja kertoi, että villakoiran kanssa kannattaa tosi hyvin opettaa irtoaminen, koska muuten ollaan pulassa. Myöskin oikea hyppytekniikka on tärkeä, villakoirat hyppää usein liikaa ylöspäin (joo ai miten niin? :D Nimim. kengurun omistaja). Siksi täytyy palkata paljon targetille, jotta focus olisi eteenpäin, eikä ylöspäin (=ohjaajan käteen). Keskustelu oli hyvä, herätti ajatuksia ja sain hyviä vinkkejä itsenäiseen treenailuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti