29.6.13

Puudelien ratajuoksuharjoitukset

Eilen oltiin siis Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa puudeleiden ratajoksuharkoissa. Sää suosi meitä, aurinko paistoi ja pieni tuulenvire kävi niin ei ollut liian kuuma kuitenkaan. Porukkaa oli paikalla ihan sopivasti. Piitu juoksi numerolla 7 ja Tuisku numerolla 8.

Ratajuoksijapuudelit Piitu ja Tuisku poseeraa ennen suorituksia.
Piitua ei viehe yllättäen juurikaan kiinnostanut ja hyvin omalle tyylilleen uskollisena se vain loikki vähän sinne päin ja välillä kääntyi takaisinpäinkin tsekkaamaan oonko mä mukana :D Kasvattaja kuvasi, mutta remmeissä riuhova nimeltä mainitsematon podengo hieman häiritsi ja videolta ei ihan hirveesti Piitua näy. Mutta saa siitä ehkä pienen aavistuksen irti siitä millaista Piitun meno radalla oli.


Tuisku taas loisti, se oli oikein superkiituri. Ratajuoksut on ihan selkeesti sen laji. Se syttyi vieheelle välittömästi ja jopa huusi sen perään. Seuraavalle kierrokselle pistettiinkin kaksikko juoksemaan yhdessä, et josko Piitu sit Tuiskun perässä juoksis myös (joo, no ei epäilystäkään). Puudelit juoksi tällä kertaa koko kierroksen. Päästin Piitun vähän liian myöhään Tuiskun perään ja välimatka kasvoi pelottavan suureksi, olin aivan varma, että Piitu kääntyy takaisin, mutta urheasti se sinnitteli Tuiskun perässä koko kierroksen :)


Tuiskun aika etusuoralla oli n. 6s ja Piitun 20s :D Piitu ei ylittänyt "maaliviivaa" heti, vaan teki jotain omia kunniakierroksia ja ne laskettiin aikaan mukaan. Koko kierroksella Tuiskun aika oli n. 41s ja Piitun 47s. Ihan vertailun vuoksi voin sanoa, että Piitun kasvattajan whippet Valo sai lopuksi juosta myös ja etusuoran aika oli n. 4s ja koko kierroksen  n. 35s. On ne nopeita nuo oikeet juoksijat, siinä kalpenee puudelit niiden rinnalla.

Juoksujen jälkeen mentiin vielä läheiseen koirapuistoon kuluttamaan viimeisetkin energiat. Kylläpä oli väsynyttä porukkaa monessa taloudessa tämän reissun jälkeen :)

Hullupuudelini <3
O.o
Vauhtikaksikko.
Välillä piti hakeutua ruohikolle levähtämään ja viilentymään.


Liekin mahtava ninjahyppy! :D
Tosi mukava reissu oli! Puhuttiin kasvattajan kanssa, että lähdetään joskus lähiaikoina sen mukaan maastojuoksutreeneihin Hyvinkäälle. Se on taas ihan oma lajinsa ja Piitua saattaisi jopa poukkoilevampi viehe kiinnostaa. Kaikkea voi ainakin kokeilla ja jos ei irtoo, ni ei irtoo. Pääasia, että on kivaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti