2.5.13

Punkkitorjunta

Piitu oli viime kesänä vielä niin vauva, etten halunnut/uskaltanut laittaa sille vielä mitään punkkikarkotetta. Punkkeja alkaa vuosi vuodelta olemaan enemmän ja enemmän ja metsässä ym. rypevään koiraan niitä tarttuu lähes päivittäin. Viime vuonna mökkeiltiin meren rannalla yksi viikonloppu ja viikonlopun punkkisaldo Piitulla oli 18. Osan punkeista nappasin kävelemästä turkilta, eikä ne ollut ehtinyt tarttua ihoon vielä, mutta suuri osa oli ihossa kiinni. Kesän aikana niitä kulkeutui sisälle Piitun turkissa ja eräänkin yksilön tapasin kipittelemästä omalla käsivarrellani, kun paljon tuli pennun kanssa makoiltua lattialla.

Punkit on vaan kertakaikkiaan HYI! Tänä vuonna aion koittaa jotain karkotetta ensimmäistä kertaa. Edesmenneellä corgillani ei tullut käytettyä koskaan mitään, kun siihen ei juurikaan punkit tarttuneet, kun se ei tykännyt rypeä ojissa ja tien penkoissa, vaan käveli sievästi kävelyteitä ja polkuja vaan. Piitun kanssa tilanne on toinen. Pidän sitä paljon irti ja silloin se pomppii kaikki mahdolliset paikat ja varmasti kerää itseensä koko punkkiyhdyskunnan yhdellä lenkillä. Vastaan tulee vaan valinnan vaikeus!

Mikään yrttipanta meillä ei tule kysymykseenkään Piitun turkin vuoksi, joten vähän kallistuisin jonkin sortin tippojen puoleen. Frontlinea on ainakin kehuttu ja myös herkkäihoisille koirille se tuntuu sopivan hyvin. Valkosipulia monet syöttävät ja kuulemma sekin toimii hyvin, eikä punkkeja juuri ole ollut. Vastikään törmäsin myös tällaiseen valmisteeseen kuin KYOLIC. Onko kenelläkään kokemuksia tästä? Mitä karkotetta te olette koirillanne käyttäneet ja onko tullut jotain oireita?

3 kommenttia:

 1. Frontline Compia käytin jo viime kesänä tuolloiselle pentukoiralle heti kun kiloraja (en muista mikä se oli) tuli täyteen. Pakkovalinta sillä mökkeilemme Turun saaristossa jossa on paljon punkkeja.
  Frontline Comp toimi hyvin, punkkien määrä koirassa romahti. Eikä koira kärsinyt siitä ollenkaan, ei kutinaa eikä mitään - edes eka päivänäkään.
  Ennen kuin tuohon Frontlineen uskalsin pentukoiran kanssa ryhtyä kokeilin jotain luonnonystävällistä, ainoa seuraus oli että koira haisi kamalalle, mutta punkkeja se ei estänyt.

  Mukavaa kesää Piitulle ja toivottavasti sopiva tuote löytyy, sillä borrelioosi on kamala tauti koiralle; tuttavan koira kävi borrelioositartunnan myötä ihan Pietarin porteilla asti kipuineen ja kuumeineen, selvisi kylläkin, mutta siitä on jäänyt loppuelämäksi toistuvia kipukohtauksia joita varten pitää aina olla kipulääkettä varalla.

  Terv Wiima, lapinkoira, kirjurinaan emäntänsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Terhi! Kuinkas bongasit blogimme?

   Juu borrelioosi on todella ikävä tauti ja siltä haluamme välttyä. Ensi viikolla ajattelin hakea tota kyolicia kokeiluun ja jos ei mitään tehoa tunnu olevan niin sitten laitetaan loppukesäksi Frontlinet niskaan :)

   Poista
 2. Kas, pakko jatkaa ihan vähän vielä, tätä sun ei tarvi julkaista :)
  Mutta huomasin että Piitulla on ihan presiis sama syntymäpäivä kuin meidän Wiima Wimpsahduksella :)

  VastaaPoista