21.5.13

Agitreenit

Tänään oli lityilypäivä. Tehtiin ennen treenejä tosi reipastahtinen hikilenkki, noin puoli tuntia. Hölkkäiltiin iso osa lenkistä ja treenattiin hyvää hihnakäytöstä. Hienosti meni! Pikkuhiljaa varmaan päästään eroon kuonopannasta, jess! Nyt on viikon sisään tehty kolme lenkkiä tavispannalla ja hienosti on sujunut, joskin koiranohituksissa on toivomisen varaa, kuten kyllä kuonopannassakin lenkkeillessä..

Yli +20 astetta lämmintä ja lenkki alla, kuten myös se, että taktikoin vähän ja tultiin paikalle pari minuuttia myöhässä, eikä siten kohdattu Flowta, niin koira oli paljon paremmin kuulolla heti alkuunsa. Hihnassa se ei vetänyt sitä hillitöntä menoa, mitä yleensä aina, vaan totteli samanlailla käskyjä kuin lenkilläkin. Toki veti herkemmin, mitä muuten vetää ja kaverit ois ollu kivoja. Pian päästiin kuitenkin tekemisen makuun jo, eikä tarvinnut katsella muiden treenejä tällä kertaa juur ollenkaan ja kerätä niitä kierroksia siinä.

Ekana tehtiin rengasta toisen kouluttajan opastuksella. Renkaan ympärillä oli isot aukot, joista Piitu mahtui hyvin läpi ja parin helpotetun hypyn jälkeen se yrittikin mennä vaan renkaan alta. Täytyi tehdä vielä pari helpotettua (namikäsi renkaalla) ja sitten seuraavat tehtiin siten, että kun koira katsoi renkaan läpi, kutsuin sen renkaalle ja namipalkalle. Hyvin Piitu muisti renkaan, eikä arastellut sitä yhtään, vaan hienosti läpi eka yrityksellä. Ja toisella vuorollamme saatiin juosten tehtyä kolme hyvin onnistunutta toistoa.

Renkaan jälkeen harjoiteltiin itsenäisesti kontaktia matalalla kontaktiharjoitusesteellä. Piitu teki ihan jees, mutta meinasi aina karata kontaktilta ennen tule-käskyä. Täytynee kehitellä nyt kotiin joku alusta, jolla treenata tätä ja että liikkua saa vasta luvan kanssa.

Treenattiin myös keppejä, jotka on helpotettu verkoilla, jotka ohjaavat automaattisesti oikeasta välistä. Minä lähetin ja ohjasin koiraa oikeaan suuntaan ja kouluttaja oli targetin luona palkkaamassa. Piitua alkuun jännitti ja pari kertaa meinasi hypätä verkon yli pois, mutta jaksoi kuitenkin kannustettuna loppuun saakka. Kolmannella toistolla pää laskeutui ja koira keskittyi upeasti katse eteenpäin kepeissä, eikä kertaakaan enää yrittänyt pois verkon yli. Aivan kuin eri koira kepeillä kuin muilla esteillä; Rauhallinen ja keskittynyt, ei yhtään ylimääräistä häsellystä.

Lopuksi piti tehdä pientä rataa, jossa putki ja hyppyjä, takaaleikkaus ja valssi. Mun luotto Piitun pysymiseen mun kanssa meni aivan täysin noissa Flow-sekoiluissa, joten mua hirvitti ajatus siitä, että mun pitää päästää Piitu irti. Se kun murkkuilee sen luoksetulon kanssakin niin kovin. Lopulta sovittiin, että tehdään vain hyppy - putki - palkka. Ihan jees, mutta palkalta Piitu karkas saman tien mun käsien ulottumattomiin. Olin aivan satavarma, että nyt lähtee ihan lapasesta ja karkaa muiden koirien luo. Mutta sain kuin sainkin innostamalla ja kutsumalla mun luo ja sitten sovittiin, että tehdään vaan putkea. Putkeen lähetin ja Piitupa älypää murkkunen tajusi joutuvansa kiinni, eikä tullut ulos putkesta. Siellä se ramppas putkea edes takas tulematta ulos xD Lopulta lähdin pois putken luota kauemmas esteistä ja voihan Piitua, se nimittäin valitsi jo toistamiseen mut, vaikka sillä oli koko kenttä ja kaikki koirat siellä joiden luo rynnätä. Sit me vaan leikittiin ja leikittiin, enkä edes yrittänyt ottaa sitä kiinni. Kouluttaja sano, et nappaa kiinni kun on lelusta hyvä ote, mut oli vähän helpommin sanottu ku tehty. Piitu pomppas joka kerta karkuun -.- Lopulta sain kiinni, mutta korvasta! Au au, kun sattui pientä :(

Kouluttaja pyysi meidät sunnuntaiaamulla kentälle yksityistreeniin. Mennään hetkeksi treenailemaan niin, ettei kentällä ole muita, että saan luoton taas siihen, että Piitu pysyy mun kanssa. Kouluttajan omat koirat on kuulemma tosi viilipyttyjä, eikä reagoi tai provosoidu mistään käytöksestä ja pystytään sit kokeilla myös niiden ollessa kentällä kuinka sujuu. Tosi kiva juttu! Koska tänään varmasti suuri tekijä oli se mun oma pelko siitä, että se lähtee. Ja siitä pitäis päästä eroon.

Nyt annoin itselleni kotiläksyksi luoksetulot kissanruokapalkalla-treenit. Ja kissanruokaa mukaan kuulemma otettava sit sunnuntaina. En ikinä muista vaan ostaa sitä kaupasta, mutta nyt se on vaan muistettava! Heti huomenna.

Ainiin ja lopuksi vielä treenattiin sidottuna odottamista kentän rauhallisemmassa päässä. Sidoin Piitun puuhun ja kävelin n. 15metrin päähän seisoskelemaan hetkeksi, kävin palkkaamassa ja toisto. Pidensin aikaa välillä ja eri paikkaan kävelin ym. Piitu oli hiljaa hienosti ja toisiksi viimesellä kerralla meni ensin istumaan ja hetken päästä jopa makaamaan. Rento koira siis! Vikalla kerralla olikin sit vähän actionia, kun yks pikkukoira karkas omistajaltaan. Ei onneksi tullut Piitun luo ja Piitu katsoi sitä vaan suht rauhassa, eikä villiintynyt onneksi.

Hyvä treeni!

1 kommentti: