19.5.13

Operaatio Turjakkeesta Lumipalloksi, osa 1: Manu

Eilen  kesätukkaa hakemassa kävi coton de tulear-uros Manu. 

Lähtötilanne oli tämä:

Ensin Manu pääsi kylpyyn. 3 kertaa vaahdotus, ensin mantelishampoolla kerta ja sitten valkoisen turkin shampoolla toinen vaahdotus ja vielä viimeinen vaahdotus jaloille ja mahanaluselle valkoisen turkin shampoolla. Lopuksi vielä hoitsikka turkkiin ja kuivaukseen.

Föönaus oli Manusta kurjaa. Takapään föönaus vielä menetteli, mutta annas olla, kun lähestyttiin rintaa, etujalkoja tai päätä. Ei tullut mitään. Pakko oli laittaa Manu kiinni. En löytänyt mistään pidikettä, jolla hihnatangon saa kiinni, joten hätä keinot keksi ja sidoin koiran vessan oven kahvaan. Etupää saatiin näin ihan jees kuivattua, mutta pää jäi kosteaksi. Ei poitsu pysynyt paikallaan yhtään. Nooh näillä mentiin. Kynnet vielä leikkasin siinä, kun Manu oli kiinni, koska olin kuullut jo etukäteen, että se on Manun kanssa hieman ongelmallista. Ei Manu nykinyt jalkoja yhtään niin pahasti kuin olisin odottanut. Pikku haaveri meille kyllä sattui, kun kynnet olivat hurjan pitkät ja hermotkin kasvaneet niin pitkälle, että parista kynnestä leikkasin vahingossa liikaa. Onneksi oli veren tyrehdytyspuuteria, koska verta tuli tosi paljon. Puuteri onneksi tyrehdytti veren tulon heti, eikä koko valkoinen koira sotkeentunut vereen. 

Kynsien leikkuun jälkeen siirryttiin takaisin pöydälle ja Manu antoi hyvin konettaa turkkia ja saksia. Etujalkojen käsittely oli kyllä kurjaa ja sai ärähtää koiralle pariinkin otteeseen, että antoi tehdä nille yhtään mitään venkoilematta. Kurjinta pöydällä Manusta taisi kuitenkin olla se, että joutui seistä, eikä saanut vaan rennosti makoilla. Toki välillä sallittiin pieni makoilu, mutta suurimmaksi osaksi täytyi seistä ja se olikin tosi rankkaa. Valokuvia varten en vaan enää saanut koiraa seisomaan, vaan väkisin se valui istumaan tai makaamaan. Lattialla ja parvekkeella sujuikin sitten paremmin ja saatiin vähän kuvia otettua.

Koiran omistajat olivat molemmat todella tytyväisiä Manun uuteen kesälookkiin. Emäntä kehui, että on jopa parempaa työtä kuin ammattilaisella. Tiedä nyt häntä! Itse olen kovin perfektionisti ja olisin voinut saksia koiraa sieltä täältä velä monta tuntia, mutta kai ne omistajat haluavat koiransa joskus kotiinkin, niin tuohon oli tyytyminen. Valokuvat paljasti monia tupsuja, vähän kaduttaa etten ehtinyt katsomaan kuvia ennen omistajan paluuta koska olisin ehtinyt vielä hyvin siistiä sitä vähän. No, näillä mennään.

Vajaa 3h myöhemmin.

Nämä kuvat paljasti takapäässä tupsuja! Hyi!

Manumies!

Nassu. Vaikea oli saada tasista jälkeä, kun päätäkin olis ärsyttävää pitää paikoillaan Manun mielestä.

Manun söpö irvistys :D

Takaapäin herra näytti tältä.
Häntäkin muistettiin siistiä vielä viime hetkillä.
 Ensi viikonlopuna on sitten luvassa Turjakkeesta Lumipalloksi, osa 2. Kuulemma helpompi tapaus ;)
ps. Nyt latautuu kuvat jo normaalisti, jee! Joskin nyt ongelmana nuo videot..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti