23.4.13

JEEEE, LÄPIMURTO! + Ruokintapohdintaa..

Tänään se vihdoin tapahtui, nimittäin Piitu meni ensimmäistä kertaa ilman käsimerkkiä käskystä maahan. Ja monesti vieläpä! Oon niin happy ja ylpee mun pienestä hienosta koirasta <3

Se on myös aivan huippunopea oppimaan, kun malttaa keskittyä. Nyt kun ollaan panostettu tähän temppuiluun niin huomaan vasta kuinka fiksu se onkaan! Ehkä myös ihan pahin häsläys on jäänyt taakse ja se on jopa alkanut tarjoamaan toimintaa jos mitään ei tapahdu. Tosi vikkelään se siis hoksaa mitä siltä halutaan ja uusien temppujen opettelu sujuu kuin tanssi. Sen kanssa on niin ilo tehdä! Tänään harjoiteltiin maahanmenojen lisäksi kahta uusinta temppua + valotemppua ja seuruupätkiä otettiin. Nekin ovat valtavan hyviä, ainakin mun mittapuulla. Jonkun aikaa hinkataan noita muutaman askeleen pätkiä (varmaan max. 4 askelta oon ottanut kerrallaan) ja sitten vasta lähdetään pidentämään, kun saadaan kunnon pohja alle. 

Piitu osaa olla myös ihan rauhallinen kotipuudeli! Aina ei mennä täysii :)

Pieni huoli mulla on noussut Piitun terveyttä ja lähinnä vatsaa ajatellen. Se on alkanut useesti treenihetkien jälkeen oksentelemaan. Se käy melkein saman tien juomassa ja sit jo lentääkin laatta. Kaikki koulutusnamit siis tulee veden mukana ylös. Nyt kun aloin miettimään niin esim. lihapullia käyttäessä tätä ei tapahdu, mutta nyt ei oo hetkeen ollu lihapullia vaan ollaan käytetty jotain kovia valmisnameja ja ainakin eilen ja tänään sama homma, laatta lensi. Se on koko elämänsä röyhtäillyt hirmu paljon, kuten myöskin kuulemma veljensä Welhokin. En tiedä mistä moinen johtuu ja voisiko sekin liittyä jotenkin tähän. Haittaahan siitä röyhtäilystä ei sinänsä ole, mutta en oo moisesta ennen koirilla kuullut, niin mietin voiko se johtua epäsopivasta ruoasta vai mistä ihmeestä.. 

Piitu syö tällä hetkellä Nutron nappulaa ja oon miettinyt jonkin sortin raakaruokintaa. Nyt kun sen kasvu on loppunut niin voisi jo uskaltaakin. Pitäis vaan vähän perehtyä ensin laajemmin aiheeseen, etten mene sössimään mitään.

Ajatuksia, kommentteja, vinkkejä ruokintaan/röyhtäilyyn/oksenteluun liittyen?

3 kommenttia:

  1. Hienoa, että koulutus alkaa tuottaa tulosta! :)

    Voisiko Piitulla olla närästystä? Koskas sillä onkaan tulossa 1-vuotisrokotukset, jos samalla kysäisisi eläinlääkäriltä noista oireista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu piakkoin on tulossa ja ajattelin kyselläkin jotain vinkkejä ell..

      Ja joo onhan tuota maahanmenoa jo tahkottukin. Nyt kun vaan saadaan se toimimaan ensi kerrallakin ja joka kerta!

      Poista
    2. Kyllä meilläkin hierottiin kauan Dannyn kanssa tuota maahanmenoa, voi sitä ilon päivää kun meni maahan ekaa kertaa ilman käsimerkkiä :)

      Danny välillä oksensi pentuna koulutusnamit ylös juurikin juomisen jälkeen, muutaman kerran ruoka tuli myös ylös. Ahmimisen tulosta vai jotain muuta? En tiedä, mutta nykyään ei ole näin enää käynyt. Närästystä veikkaisin Piitun kohdalla, hotkiiko ruokansa? Raakaruokintaa suosittelisin, jos ei mahdollista niin miten olisi sekaruokinta eli yksi ateria nappulaa ja toinen raakaruokaa? Netistä löytyy paljon tietoa raakaruokinnasta/barffauksesta, niistä täytyy vain löytää omalle koiralle se sopiva "soppa".

      Poista