31.3.13

Pääsiäisen treenailua.

Turhautuneelle murkulle piti järjestää vähän tekemistä niin lähdettiinpä sit ulos treenaamaan. Herra A videoi meitä kännykällään. Nyt vihdoin saatiin taltioitua eteenmenot videolle. Tehtiin namipalkalla ja lelupalkalla. Hyvin oli muistissa, vaikka vähän taukoa on ollutkin niiden tekemisessä. Paikkamakuuta tehtiin kanssa. Aamulla tuli murkkukohtauksessa tehtyä pieni moka siinä ja Piitu karkasi käskyn alta. Nyt siis halusin häivyttää unholaan sen ja palkkasin runsaasti. Alkuun se kyseenalaisti käskyjä ja nousi makuulta istumaan pari kertaa (ei näy videolla), mutta pian se tajusi kannattavammaksi pysyä maassa, kunnes vapautetaan. 

Paikkamakuuta tehtiin myös ekaa kertaa häiriönä liikkuva Herra A. Tuo kaksilahkeinen on Piitulle hyvin rakas ja koskapa hän leikkii Piitun kanssa ihan superpaljon niin kaikki A:n liikkuminen treenin aikana on aika suurikin häiriö. Tehtiin niin, että käskytin ja kävelin kauemmas ja kun olin pysähtynyt, käveli A suunnilleen puolivälistä mun ja Piitun välistä edes takaisin rauhallisesti, ottamatta Piituun katsekontaktia. Tosi upeesti neiti pysyi maassa, vaikkakin katse seurasi A:ta kuin haukan. Itse kiersin myös Piitun ympäri parit kerrat ja vaikka vähän se hätääntyi, kun menin sen selän taakse, niin pysyi silti. :) Häiriötreeniä ei tajuttu videoida. Täytynee paneutua siihen toiste.

Lopuksi tehtiin vielä perusasentoja ja vähän istu-maahan vaihtoja jne.


4 kommenttia:

 1. Harjoitteletteko eteenlähetystä muuten vain vai agilityn suoria vai tokoa ajatellen? Oletko muuten varma, ettei Piitu ole joku lajiristeytyksen tulos? Mä olen aika varma, että siinä on jossain polvessa kengurua mukana, sen verran se pomppii... :D Noissa seuraamis/perusasentopätkissä, Piitu tulee tosi kivasti mukana, mutta ota mielummin pari pienempää askelta kuin yksi iso harppaus, on koiralle helpompaa pysytellä mukana liikkeissä. :) Onko Piitu sisätreeneissä kotona yhtä ihanan innokas kuin ulkona?

  VastaaPoista
 2. Agilitykurssilla opittiin tuo eteenlähetys suorilla ja pidetään taitoa yllä silloin tällöin treenaillen eli lähinnä agilityä varten, mutta onhan tuo muutenkin aika kiva taito osata.

  Joo mä oon kans miettiny, et jotain kengurua tai pussirottaa siel on oltava seassa! Kumpikaan vanhemmista ei oo tollanen pomppija, et pakko on jonkun ollu vetää välistä...

  Kiitos vinkistä! Muutenkin tuo meidän tekeminen tuossa kohtaa on vähän sitä sun tätä. Piituhan ei osaa seurata vielä ("tässä"-käskyllä kävelee kyllä nätisti vierellä kontaktissa lenkillä, mutta kuitenkin liian väljästi, että kutsuisin sitä seuraamiseksi). En ole koskaan opettanut seuraamista koiralle (enkä kyllä monia muitakaan juttuja) ja oon vähän hukassa sen suhteen, että mistä pitäis lähteä ja miten jne. Siksi jäänyt ihan kokonaan opettamatta, kun vaatisi multa ensin vähän opiskelua ja saamaton ihminen kun olen niin tässä ollaan. Kuitenkin pidän tärkeänä taitona seuraamista ja sitä olis niin kiva treenatessa teetättää! Vinkkejä otan siis mielelläni aiheesta :)

  Piitu on aina innokas tekemään, kun vaan tehdään! Sisällä tekee intensiivisemmin, kun ei ole häiriötä. Ulkona sit kaikki häiriö häiritsee jonkin verran keskittymistä. Nyt tuon miehen meitä kuvatessa oli neidin ajatukset ihan jossain muualla ja keskittymisvaikeuksia oli. Miehen perään se oli hirveesti ja usein vapautettuani sen juoksikin suoraan miehen luo. Että niin kivaa oli mun kanssa :D Mut ihan kivoja pätkiä saatiin tehtyä, et se haihattelu tuli esille lähinnä niillä väliajoilla, kun ei tehty mitään.

  VastaaPoista
 3. Periaatteessahan seuraaminen on perusasennossa pysyttelyä ja sitä treenitään juuri tuolleen että ensin yksi askel sinne tänne ja koira tulee perusasennossa mukana, sitten kaksi askelta jne. Koira oppii pysyttelemään sivulla, koska se odottaa pysähtymistä ja perusasentoa, siten Lumeksenkin kanssa seuraaminen on rakennettu, eli Piitu siis osaa seurata. :) Video Lumeksen vastaavasta treenistä taisi hiljan ollakin blogissa sen seuraamis-jutun yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No liian helppo ja yksinkertainen ratkaisu. Mä olisin lähteny rakentaa paljon jotain monimutkaisempaa :D:D Ehheh. Nyt kyllä vähän naurattaa oma hölmöyteni..

   No ehkä me nyt aletaan sit lisäämään pikkuhiljaa askelia ni kohta mul on sit oikeesti seuraava koira :P

   Ja joo nyt muistankin sen teidän videon!

   Poista