3.11.16

Tutkitusti terve

KoiraNet
Länkisäärityttöä (=Muusa) on nyt tutkittu vähän lisää eli silmät ja polvet käytiin tutkituttamassa lokakuussa. Silmistä ei löytynyt mitään poikkeavaa ja polvetkin olivat oikein priimaa, jota en kyllä tosissani epäillytkään. Oman mielenrauhani vuoksi (sekä halvan hinnan) otettiin tämä polvitutkimus silmätutkimuksen yhteydessä.

Muusan ajoittainen rimakauhu on mietityttänyt ja haluan sulkea pois kaikki fyysiset tekijät ennen kuin alan työstämään asiaa sen suuremmin. Muusalle on tulossa parin viikon päästä hieroja, kun bongasin paikallisesta fb:n koirapuistoryhmästä hierottavia koiria kaipailevan hierojaopiskelijan ilmoituksen. Edellisestä hieronnasta onkin jo kulunut useampi kuukausi ja Muusa on aksannut suht säännöllisesti kumminkin ja muutama törmäys kavereiden kanssa on myös nähty. Jotain jumia saattanee siis löytyä. Varasin Muusalle myös ajan osteopaatille joulukuulle eli tytöt pääsevät molemmat tuolloin Maaren käsittelyyn. Mielenkiinnolla odotan, mitä osteopaatti sanoo Muusasta.

Mitään sen suurempaa huolta Muusan terveydestä ei ole. Se voi kaikinpuolin todella hyvin. Välillä siltä nähdään semmoista vauhtia agilityradallakin ettei samaksi koiraksi uskoisi kun toisena päivänä sen menoa katselee. Esimerkiksi eilen se pitkästä aikaa väläytteli sitä parastaan. Käytiin vierailevina tähtinä meitä alkeiskurssilla kouluttaneen kouluttajan ryhmässä treenaamassa ja voi pojat, että Muussi oli upee! Koutsi tais ihan pikkusen rakastua siihen, kun intoutui esittämään sydämen tykytystä sarjakuvatyyliin "love, love, love!"-hokeman säestämänä. Muusan ensimmäinen veto oli kuulemma todella vaivattoman näköistä ja se haki esteitä itsenäisesti. Kuulemma koko tekeminen, hyppytekniikka ja ihan kaikki niin paljon siistimpää ja vaivattomampaa kuin Piitulla. Vaikka välillä mietin, onko agility Muusan laji lainkaan, niin nyt tuli käsky, ettei missään nimessä saa vaihtaa lajia. Ehkä sitä loistavaa Muusaa nähdään ajan mittaan yhä enemmän, kun taidot ja itsevarmuus karttuu ja koira aikuistuu. Onhan se niin kakara vielä, kaikinpuolin.. Ja täytyy sitä mainita, että saihan se kartturikin vähän kehuja. Eli kai mäkin oon sit ihan kehityskelpoinen yksilö. Jatkamme siis uurastusta lajin parissa.

Ps. Muusa on jo aika haka 2on2off:ssa! Keinu ja puomi on ihan just melkeen valmiit.


Postausta piristämään vielä muutamia kuvia tältä päivältä, kun tytöt pääsi ekaa kertaa riehumaan kunnolla lumisessa maisemassa. Niin se talvi vaan tuli tänäkin vuonna.


2 kommenttia: