4.2.16

Tammikuun lempparit

Ajattelin listata meidän kuukauden suosikkituotteita mahdollisesti jopa joka kuukausi. Jospa jollekin tarttuisi täältä vinkkejä matkaan vaikka. Pitemmittä puheitta, tässä tammikuun top3!

1. Hurtta Summit Parka - lämpömantteli

Tämä on mun ehdoton suosikkitakki ja onkin ollut kovassa käytössä tänä talvena. Viime talvena tämän jo Piitulle hankin ja ehdittiinkin sitä jokunen kuukausi silloin käyttää. Tämä on meillä nyt päivittäisessä käytössä ja tulee varmaan hommattua Muusallekin jossain vaiheessa oma. Takki on runsaasta käytöstä ja Muusan repimisestä huolimatta pysynyt moitteettomassa kunnossa, yhtään hampaan jälkiä ei siinä näy. Takki on vedenpitävä ja koneessa pestävä, jotka on molemmat tärkeitä ominaisuuksia. Takki pysyy kovassakin menossa paikoillaan, eikä valahda kummallekaan kyljelle, kuten lähes kaikilla muilla takeilla on tapana. Takapuolen päällä on kiristysnyöri, josta saa kiristettyä takkia selästä lyhyemmäksi, jolloin pystyssä kannetulle hännälle jää hyvin tilaa olla luonnollisella paikallaan. Kiristysnyöri löytyy myös kaulaosasta, joten sieltäkin saa säädettyä takin koiralle sopivaksi, ettei kylmä ilma pääse kauluksesta sisään. Takki istuu myös todella hyvin, eikä estä koiran luonnollista liikettä. Olen huomannut monissa takeissa tätä ongelmaa etenkin etuosan kohdalla, mutta tämä takki ei kiristä eikä purista mistään.

Ainoa miinuspuoli takissa on se, että tuo kiinnitysvyö löystyy lenkillä ja vatsakappale alkaa roikkua. Pari kertaa sinne on päässyt kertymään aimo annos lunta, kun en ole huomannut sen Piitun vauhdissa löystyneen taas. Ratkaisin ongelman tekemällä vyöhön solmun, jolloin se ei pääse löystymään liikaa. Vyössä on kyllä myös jonkinmoinen stoppari, mutta se on käytössä irronnut, enkä laiskuuttani ole jaksanut väkertää vyötä takaisin stopparin sisään. Voisi siis olla hyvinkin mahdollista, että tämä miinuspuoli olisi korjautunut sillä, että vyö olisi oikein. 

Hurtan sivuilla kerrotaan takista näin:

"Hurtta Summit parka on yksinkertainen tehokas tapa pitää koiran ruumiinlämpö tasaisena kylmällä säällä. Lämpömantteli täydentää lyhytkarvaisen tai pohjavillattoman koiran turkin lämmöneristyskykyä, jotta koira ei palele sille epäsuotuisissa sääolosuhteissa. Jopa paksu- ja pitkäturkkiset koirat tarvitsevat ajoittain suojaa kylmältä. Koiran lämmön tarvetta lisäävät muunmuassa seuraavat tekijät: turkin kastuminen, liikunnan jälkeinen rasitus, korkea ikä, tiineys tai erilaiset sairaudet.
Huipputekninen talvitakki suojaa koiran tärkeimmät lihasryhmät, rintakehän ja herkän vatsan alueen. Takki on nopea pukea ja riisua, minkä vuoksi se sopii erinomaisesti aktiivisen koiran lihasten lämmittämiseen ennen liikuntasuoritusta ja sen jälkeen. Tuotteessa on vedenpitävä ja hengittävä Houndtex®-kalvo ja näkyvästi sijoitetut 3M-heijastimet.
Hurtta Summit parka on täysin uudistunut ja toiminnallisempi versio jo yli kymmenenvuotiaasta klassikkotuotteesta, lämpömanttelista. Tuotetta suositellaan vaativaan käyttöön."

Voin suositella tätä takkia kyllä ihan joka sesselle, aivan huippu! 


2. Grip-hihnat

Tänä talvena meillä on ollut ahkerassa käytössä myös grip-hihnat. Nämä on tuon kumipunoksen ansiosta liukkaampaakin materiaalia olevien talvihanskojen kanssa kätevät käyttää, kun niistä saa napakan otteen. Meidän hihnat on 2cm leveät ja jotenkin omaan käteen vähän tönköt. Olenkin siis haikaillut kovasti kapeampien 1,5cm hihnojen perään. Toistaiseksi ne on kumminkin jäänyt vielä hankkimatta. Ja kyllähän me näillä on pärjätty ja muitakin hihnoja löytyy..
 

3. Lateksinen vinku(maton) pallo

 Tämä ihana lintupallo löytyi Sellon Faunattaresta, kun käytiin siellä jouluostoksilla. Siitä lähtien se onkin toiminut molemmilla koirilla palkkana agilitytreeneissä. Jo ensimmäisissä treeneissä pallo menetti vinkuominaisuutensa, mutta toimii silti aivan yhtä loistavasti palkkana. Tämä pallo on myös ihka-aitojen villispallojen tapaan pehmeää materiaalia ja siksi mun koirille ihan loistopalkka. Yksin niiden ei parane antaa kyllä tämmöisten pallojen kanssa peuhata, tai ne on entisiä palloja sen jälkeen (etenkin Piitun käsittelyssä). Palloja ei ole koskaan liikaa! 

4 kommenttia:

 1. Kiva postausidea, etenkin tällaiselle joka aina haluais shoppailla koirille jotain :) Mitään en ole vielä tosin tänä vuonna ostanut, oho :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Mä alotin listaamaan nyt tammikuusta koirakuluja ja tammikuun loppusumma näytti siltä, että meinasin pudota tuolilta kun laskimen summan näin. Mutta ehkä jatkan kumminkin, eihän se tästä enää pahemmaksi voi mennä, eihän? :D

   Poista
 2. Ilman muuta jatkat :)mäkin aloitin kuluja listaamaan vuoden alusta ja ainut mitä ostin oli nameja. Ja mikä määrä! Viikottain jotain & hammaspuruluut...tympi sen verran että tein setin nameja pakkaseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistäkin tulee äkkiä iso summa, huomattu on! :S Halvemmaksi tosiaan tulee, kun tekee namit itse. Mäkin aina kokkailen koirille treeninameja, nyt vähän ahkeramminkin, kun tokoillaan enempi. Aksassa ei niin hirveesti nameja meekään, niin siellä on aina kuivat valmisnamit :)

   Poista