30.12.15

Vuosikatsaus 2015 ja tavoitteet vuodelle 2016

VUOSI 2015

Alkuvuosi meni vietellen hiljaiseloa. Vuosi alkoi neljän kuukauden treenitauolla ja Piitun kuntoutuksella. Käytiin muutamia kertoja koirauimalassa kuntoutusuinnilla ja pari kertaa Muusakin pääsi mukaan harjoittelemaan oikeaa uintitekniikkaa. Tammikuussa tehtiin reissu Muusan kasvattajan luo Jyväskylään, missä tavattiin paljon Muusan sisaruksia ja muita sukulaisia ihmisineen. Reissu oli oikein mukava ja onnistunut ja hotelliyökin sujui mallikkaasti neljän puudelin kera.

Muusa ja Muusan oma isi Utu Jyväskylässä.
Maaliskuun puolella kauan poissaolollaan loistanut treenimotivaatio palasi ja päästiin jälleen tekemisen makuun. Toukokuussa aloitettiinkin ihan uudella moottorilla Muusan kanssa agilityn alkeiskurssi ja Piitun kanssa tokon ryhmätreenit. Toukokuussa Piitulle varattiin aika osteopaatille sen kunnon ottaessa taas takapakkia. Saatiin sieltä vihdoin syy Piitun kaikelle oireilulle ja paraneminen kunnolla alkuun.

Piitun kanssa tokoilua huhtikuussa.
Toukokuussa Muusa kävi myös mätsärissä sijoittuen Pun2.

Kesällä uitiin luonnon vesissä ahkerasti Piitun kanssa ja Muusakin pääsi jokusen kerran mukaan. Rohkea vesipeto sieltä oli kuoriutunutkin talven uintiharkkojen myötä. Maalla käytiin jonkun verran mm. juhannusta viettämässä. Ratajuoksuharjoituksissakin tuli kesäkuussa piipahdettua toteamassa, että viehejuoksu ei ole näiden tyttöjen laji. Elokuussa mökkeiltiin ja koitti ankea arkeen paluu.

Vesipedot!
Syksyllä jatkettiin Muusan kanssa agilityn parissa ja startattiin uuden kouluttajan vetämä kahdeksan kerran täsmätoko-kurssi. Aluksi kursseilin Piitun kanssa, mutta Piitun juoksujen aikaan otin Muusan tuuraamaan. Muusa osoittautuikin oikein päteväksi tokoilijaksi. Edistyttiin huimasti molempien koirien kanssa ja siitä innostuneena jatketaankin kyseisen kouluttajan opissa myös kevätkaudella kurssipaikan juuri varmistuttua.

Lokakuussa eleltiin hermoja koettelevaa aikaa, kun molemmilla koirilla oli juoksut. Piitun käytös alkoi olla jo todella kiivasta ja hurjaa ja koirien välillä tuli yhteenottoja. Juoksujen jälkeen Piitu steriloitiin tähystyksessä. Aika näyttää oliko sterkkauksella suotuisat vaikutukset Piitun olemukseen.

Piitu pääsi loppuvuodesta myös aksailemaan vuoden tauon jälkeen syyskuussa olleen osteopaattikäynnin jälkeen, kun osteopaatti näytti vihreää valoa hypyttämiselle. Rimankorkeus on kuitenkin pidetty vielä matalana n. 35cm maksimissaan ja kontaktiesteet ovat olleet vielä pannassa. Mutta koira on ollut superonnellinen päästyään taas lempilajinsa pariin. Ja mikä ilo onkaan tehdä yhdessä aksaa tuon koiran kanssa!

Marraskuussa Muusa pääsi ensimmäisiin epävirallisiin agilitykisoihin, joissa tehtiin ihan siisti rata 5 virhepisteellä. Joulukuussa otin vuorostaan Piitun seuran omiin epiksiin, joissa myöskin yhdestä kiellosta 5virhepistettä. Joulukuun lopussa molemmat koirat pääsivät kisaamaan oman seuran mestaruuskisoissa supermölliluokassa. Piitu liitelikin luokan ainoana nollaradan voittaen luokkansa ja Muusa parilla kiellolla sijoittui neljänneksi. 

Loppuvuoteen mahtui myös muutto uuteen kotiin ja joulukuu menikin kotiutuessa ja joululomaa odotellessa. Joululomaa vietettiin ulkoilemalla paljon ja tavaten puudeliystäviä sekä treenaillen jonkin verran.Sitten hieman tavoitteiden tarkastelua ja uusien asettelua. Viime vuoden tavoitteet eivät olleet kummoisia, koska Piitun sairastelun takia ei tuntunut realistiselta asettaa juuri minkäänlaisia tavoitteita harrastusten saralla.


Tavoitteet vuodelle 2015:
Piitu:
- Tulla kuntoon ja pysyä terveenä on nyt se ensisijainen ja tärkein tavoite. Jos terveys sallii, niin paneudutaan tarkemmin tokoon ja hakeudutaan mahdollisesti ryhmään treenaamaan. 
- Tavoitteet saavutettiin. Piitun vaivoihin löydettiin syy ja parhaaksi hoitomuodoksi todettiin osteopatia, jolla onkin saavutettu hyviä tuloksia. Piitu voi nyt hyvin ja kestää normaalielon lisäksi myös ihan säännöllistäkin harrastamista. 
- Tokon suhteen täytettiin varovaiset tavoitteet myös treenaten kahden eri kouluttajan opissa koko kesäkausi ja osa syyskaudesta. 
Muusa:
- Kehitetään meidän yhteistyötä ja rakennetaan suhdetta. Aloitellaan joko agilityä tai tokoa, mahdollisesti ryhmässä viimeistään syyskaudella.
- Tavoitteet saavutettiin. Yhteistyö on kehittynyt ja Muusa tekee mun kanssa mielellään hommia. Agility aloitettiin kesällä ja se jatkuu ellei mitään esteitä harrastamiselle tule. Myös tokon makuun päästiin syksyllä ja sitäkin jatketaan vähintään omatoimisesti treenaillen. 


 Tavoitteet vuodelle 2016:

Piitu:
Toko: Alokkaan liikkeet vihdoin koevalmiiksi. Mahdollisesti myös voitaisi startata jossain nakkiluokassa tms.
Agility: Alkuvuodesta osteopaatille ja mikäli agille näytetään oikeasti vihreää valoa, niin aletaan hiomaan keppejä ja kontakteja, jotka toivottavasti saataisi ensi vuoden aikana valmiiksi asti. Inhottavasta pussista täytyisi saada myös uudestaan Piitulle kiva este.
Muusa:
Agility: Loputkin esteet haltuun eli rengas, kepit ja kontaktit. Luustokuvausten jälkeen (mikäli tulokset hyvät) viimeistään rimojen nosto maksirimoihin (tällä hetkellä mennään 40-45 cm rimoilla)
Toko: Alokkaan liikkeet jos ei ihan valmiiksi asti, niin ainakin kunnon alulle ne loputkin.  Takapäänkäyttöharjoituksia seuruuta varten. Kehonhallintaa ylipäätään.


 Molempien koirien kohdalla terveys on tietysti se ensisijainen ja tärkein tavoite, muut tulee vasta sen jälkeen. Muusalle kun saadaan 2v. mittariin, niin koittaa viralliset terveystarkastukset, jotka ehkä sanelee tarkemmin harrastusten suuntaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti