5.8.15

Liebster Award-haaste

"Liebster Awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienimmätkin blogit saavat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle."

Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen. 
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa. 
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.

Meidät haastoi Väinö blogista Puudelipäiväkirja, kiitos haasteesta :)
 
Enpä jaksa haastaa nyt erityisesti ketään. Napatkoon tämän joku jos haluaa ja vastatkoon noihin samoihin kysymyksiin..

Kysymykset haastetuille:
1. Onko sinun koirasi hyvä/hyviä syömään?
- Vähän riippuu. Raaka maistuu, mutta nappulat ei niinkään. Piitulle maistuu välillä Muusankin nappulat omien lisäksi. Namit maistuu molemmille aina.
 
Nam nam tuoretta hirveä
 
2. Entä onko koirasi kova/kovia pistelemään lenkin varrelta poskeensa asioita, jotka eivät syötäväksi kelpaa?
- Muusa ei niinkään, mutta Piitu on nenäliina-addikti ja sillä on erehtymätön nenäliinatutka. Addiktio on ajoittain selkeästi voimakkaampi. Kangasnenäliinat käy myös Piitulle oikein mainiosti. 
 
3. Jos on/ovat, mitä kaikkea mahaan on mennyt ja mitä toimenpiteitä on jouduttu suorittamaan niiden pois saamiseksi?
- Niitä nenäliinoja lukematon määrä. Yleensä irti-käsky toimii ja Piitu tiputtaa aarteensa, mutta etenkin irti ollessaan saattaa lähteä karkuunkin joskus, että ehtii nielaista nenäliinan ennen kuin se otetaan pois, päivästä ja fiiliksestä riippuen. Kangasnenäliinat on oksennettu ulos.

4. Oletko ollut tyytyväinen valitsemaasi rotuun/rotuihin? Onko siitä/niistä paljastunut jotakin, mitä et ole osannut odottaa?
- Olen ollut tyytyväinen, kun toisenkin jo otin. Alkuun yllätti kovapäisyys ja uhmakkuus (Piitun kohdalla), mutta niihinkin on jo totuttu. Huolestuttaa vain villakoirien terveystilanne ja rakenne, jotka saavat miettimään seuraavan koiran kohdalla uudestaan rotuvalintaa. 
 
5. Jos olisi pakko valita joku muu rotu, kuin mitä sinulla jo on, mikä se olisi? Miksi?
- Voisi olla esimerkiksi lyhytkarvainen collie, australiankelpie tai keskikokoinen villakoira. Lyhytkarvainen collie siksi, että se on miellyttänyt mua jo pidempään ja toista koiraa suunnitellessa oli toisena vaihtoehtona isovillan rinnalla. Australiankelpie siksi, että ne on niin näppärän kokoisia ja oloisia otuksia ja pystykorvat on kivat ja muutoinkin miellyttävät silmää. Keskikokoinen villakoira siksi, että tuntuu olevan isovilloja terveempiä ja välillä miettii, että pikkukoirakin olisi ihan kiva, kunhan ei tuosta pienemmäksi mene. Keskarit vaan tuppaa olemaan usein liian pieniä, jos tietäisi saavansa ison keskarin, niin herkemmin voisi vaakakuppi heilahtaa sen kannalle.

6. Onko sinulla koirien lisäksi muita eläimiä? Jos on, mitä ja miten koirat tulevat niiden kanssa toimeen?
- Ei ole enää.

7. Koirasi lempilelu?
- Piitulla ehdottomasti pallot, vielä parempi jos vinkuu (siilipallot ja vastaavat on pop). Muusan lempilelu on Ikean mäyräkoira, nimeltänsä Nipsu.
 

8. Miten palkkaat koirasi harrastuksissa/koulutustilanteissa?
- Tokossa aika pitkälti nameilla palkkaan Piitua, koska sille liikkeet ei ole niin vahvoja, että se pystyy niitä suorittamaan lelupalkalla (menee liian tiloihin, eikä pysty keskittymään työntekoon). Luoksetulon lähtöön nopeutta saadakseni uudella käskyllä palkkasin pallolla ja se toimi hyvin.  Agilityssä palkkana on pallo.
- Muusan kanssa agilityssä palkkaan sekä namilla targetille, että lelulla. Leluna on ollut fleecekankainen "letti" tai jäniksenkarvapatukka. Omatoimitreeneissä olen palkannut myös pallolla, mutta koska ei osaa palauttaa, niin lähtee liikaa leikkimään itsekseen. Siksi yleensä palkkana vetolelu, että leikitään yhdessä. 
- Temppuja, doboa ym. tehdessä palkkana namit 
 
 
9. Haluaisitko ottaa uuden koiran? Jos kyllä, minkä rotuisen?
- Tällä hetkellä mun koirakiintiö on täysi eli en. 

10. Kuinka paljon koirasi lenkkeilevät päivässä?
- Päivästä riippuen n. 1-3h

11. Onko koirallasi pahoja tapoja? Jos on, niin mitä?
 - Haukkua parvekkeella ohikulkijoita, haukahdella/murahdella rappukäytävän äänille (omassa kerroksessa tai poikkeuksellisen meluisat kulkijat), haukkua ovikellolle, hyppiä ihmistä päin, varastaa ruokaa keittiön tasoilta, tonkia roskista (onneksi on lapsilukko roskiskaapin ovessa, joten tämä on historiaa), nuolla sohvapöydällä olevia lautasia (Muusa jopa ihan silmien alla, Piitu vain salaa), vetää hihnassa (huono kouluttaja turvautuu kuonopantoihin).

Kuulostaapa mun koirat ihan hirveiltä. En ottais :D


2 kommenttia:

 1. Hah, Väinö on myös nenäliina-addikti. Vielä parempi, jos liina on märkä; menee paljon sutjakkaammin alas kurkusta!

  Ihana kuulla myös, että me ei olla pahoine tapoinemme ihan yksin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, no ette tosiaan oo yksin. Eiköhän niitä pahoja tapoja ole jokaisella koiralla :) Ja myös toki se vaikuttaa mitä pitää pahana tapana, toiselle se voi tarkoittaa ihan eri asiaa.

   Poista