12.4.15

Jumppaa, ulkoilua ja turkkihommia

 Eilen päästiin nauttimaan aivan ihanasta säästä. Aamulenkillä tehtiin hieman tasapainoharjoituksia aamujumpaksi ja tytöt oli ihan innoissaan. Muusa ei ole lainkaan tietoinen omista takajaloistaan, eikä oikein käytä niitä. Sen kanssa olen nyt pyrkinyt lenkeillä teettämään pieniä tehtäviä kiville ym. tasoille hyppimisen muodossa, että saisi niitä takajalkojakin käyttöön. Muusa nostaa etujalat kyllä nopsasti mihin vaan, mutta ei mielellään nosta takajalkoja perässä. Houkuttelulla ja innostamalla saa sen tuomaan myös takajalat mukana, mutta vaikeammille kohteille, kuten nuo "kivipallot", täytyi ihan fyysisesti nostaa koiran takapää ylös. Motoriikka ei myöskään vielä riitä seisomaan yhdellä pallolla, siksi helpotettiin vähän ja Muusa sai seistä kahdella pallolla. Kotona Dobo-pallolla ollaan muutama kerta kokeiltu myös, mutta se on ollut aika mahdoton tehtävä, koiran jalat vain valuu kaikki eri suuntiin kuin sammakolla. Kaikkia takapäätä vahvistavia temppu/jumppavinkkejä otetaan mielellään vastaan! Ilmoittauduin Muusan kanssa agilityn alkeiskurssille eli takapään käyttöä onkin hyvä treenailla, kun kohta aletaan harjoittelemaan agilityn kontakteja. Alkeiskurssi alkaa toukokuussa ja odotan jo innolla, että päästään tuon pikku vauhtihirmun kanssa puuhailemaan kunnolla yhdessä.

Piitu on ihan tohkeissaan näistä tasapainoilutempuista. Se jopa itse tarjosi uusia temppuja. Tuossa keskimmäisessä kuvassa olevalle lätkälle menoa se tarjosi itse, kyseinen lätkä vielä pyörii, joten vaati jo hieman enemmän kehonhallintaa. Sen kanssa olen pennusta asti vahvistanut kaikille kiville ym. hyppimistä ja sille ei tarvitse kuin osoittaa kohde ja sanoa "mee sinne" ja se pyyhältää vauhdilla suorittamaan tehtävää. Se on niin ylpeä, kun se osaa ja innoissaan, kun saa tekemistä. Piitun ilmoitinkin nyt myös toukokuussa alkavaan Toko-ryhmään ja jännityksellä odotellaan päästäänkö mukaan. Ensi viikolla kaiketi saadaan asiaan varmistus. Treenintäyteinen kevät ja kesä siis tulossa, ihanaa!

Päivällä lämpötila kohosi +14 asteeseen ja koirat oli jo sitä mieltä, että on aivan liian kuuma. Kun ne pääsivät hihnasta irti, kesti normaalia sinkoilua semmoisen minuutin verran, jonka jälkeen koirat pysähtelivät ja jolkottelivat rauhaksiin menemään. Siis mun koirat (!!!), jotka on normaalioloissa ihan vatipäitä ja painaa menemään pää kolmantena jalkana. Ei siinä sitten, rauhaksiin mentiin. Koitin heitellä vähän käpyjä, että vähän juoksisivat edes. Jotain ihania hajuja ne löysi ja siinä vaiheessa vähän molemmat aktivoitui, nenät oli niin kovassa käytössä, että mamman kutsuun vastattiin vasta kolmannella kerralla. Tämän jälkeen olikin hyvä laittaa hihnat ja käpötellä rauhalliseen tahtiin takaisin kotiin. Tulihan siinä itsellekin ihan hiki, kun ei oikein vielä osaa pukeutua tähän kevään vaihtelevaan säähän.

Päivälenkillä bongattiin kevään ensimmäiset sinivuokot ja sitruunaperhonen!
Tukkapäivä!
Tänään olikin sitten sadepäivä, joten oiva päivä laittaa Muusan tukkaa ja nyppiä korvakarvat. Torstaina pesin Muusan ja sillä oli ollut yli viikon samat ponnarit, jotka olivat lievästi sanottuna räjähtäneet. Oltiin ryvetty ties missä ja väliin kastuttu ja vaikka mitä. Takkusavotta olikin aikamoinen. Vahingosta viisastuneena vaihdoin ponnarit siis tänään, kolme päivää edellisestä tukanlaitosta. Tämä tuntuukin olevan Muusalle sopiva ponnarinvaihtoväli, pientä takuntynkää oli, mutta ne sai helposti muutamalla karstanvedolla auki.

Korvissa Muusalla rehotti karvat, kun en ole pitkään aikaan niitä nyppinyt, joten korvakarvatkin saivat kyytiä. Muusa on kyllä tosi reipas, kun ei mitään sano tuosta toimituksesta. Piitu on korvien nyppimisessä paljon herkempi, tosin sillä on ollutkin niitä korva-ongelmia, joten saattaa johtua siitä.. Nyt on kuitenkin neitonen taas muutaman päivän fiininä (tai ainakin toivoa sopii). Jää nähtäväksi kauankohan tätä aktiivista tukanlaittoa kestää. Itseni tuntien välit venähtää liiankin helposti.. Mutta ainakin pesuvälit on meillä tihentynyt (pakon sanelemana), eikä enää venähdä niin helposti. Kantapään kautta toki tämäkin oppi mennyt perille.. 
Viime maanantaina vietettiin vapaapäivää niinikään turkinhoidon merkeissä, kun meillä kävi Muusan Ferrari-veli turkkihuollossa. Opetin Fertsun omistajalle muutamia kikka kakkosia ihan pesusta lähtien. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua jatkoon ja pesu ja föönaushommat sujuvat jouhevammin.

Fertsu föönattavana.
Tukkaan laitettiin omistajan valinnasta miehekkäästi pinkkiä ;)
Dancefloor's Roaring Rumba "Ferrari" 11kk.

1 kommentti:

  1. Takapäänkäyttöön vinkkinä sheippaaminen. Houkuttelun ongelmana on paitsi suuntaamisen vaikeus myös se, että se oleellisin, eli koordinaation omatoiminen harjoittelu jää pois. Toki houkuttelun voi häivyttää pois, mutta se on yleensä tosi vaikeeta, siis meille ihmisille. Vinskillä aloitin pyllytreenit ihan peruuttamisesta ja takajalkojen nostosta kohteelle. Meillä se oli Ikean pehmokoris, mutta esim. tyyny on hyvä, koska siinä on materiaali- ja tasoero lattiaan, joten se on selvä ja miellyttävä kohde. Vinski on tehnyt myös sitä pivot-temppua eli etujalat on kohteella ja pehva pyörii ympäri. Se oli Laikallekin kohtalaisen helppo sheipattava, vaikka sen hitaan vauhdin koordinaatio ei ole maailman paras, koska on siisteintä mennä kovaa. :D Myös laatikkoon tai vatiin meneminen ja rimojen yli asteleminen ovat hyviä juttuja ja toki treenaavat kaikkia jalkoja.

    VastaaPoista