28.3.15

Kevään ekat hiekkamonttuilut

Pari viikkoa sitten käytiin ekaa kertaa tänä keväänä hiekkamontuilla tsekkaamassa miltä kevään eteneminen siellä näyttää. Tarkoituksena saada Piitulle hieman mäkitreeniä, ohjatusti hihnassa toki vielä tässä vaiheessa ja omillekin pakaroille vähän kyytiä. Ja kylläpä pisti hengästyttämään jyrkät nousut! Piitu pääsi muutaman viikon tauon jälkeen kokeilemaan tasaisella pehmeällä hiekka-alusella myös vapaana sinkoilua parin minuutin verran. Muusa pidettiin tuon ajan hihnassa ja Piitu sai juosta Tuiskun kanssa. Ajateltiin, että meno olisi vähän kevyempää Tuiskun kuin Muusan kanssa. Tiedä häntä olikohan.. 

Onnekseni sain todeta, että Piitun jalka kesti hyvin sekä mäkitreenin, että vapaana juoksentelun. Sen jälkeen ollaankin juostu vapaana muutaman kerran viikossa ja torstaina päästiin jo huimaan 15 minuutin peltoralliin. Kylläpä on koira onnellinen ja ihan eri tavalla väsynyt lenkkien jälkeen. Kyllä se vielä kuntoutuu entistä ehommaksi! Nyt ollaan juoksujen takia uimatauolla, mutta juoksujen loputtua jatketaan vielä uintejakin kuntoutuksen osana. Uinti tekee Piitulle tosi hyvää ja tuleepa pesutkin sitten tehtyä kätevästi samalla.

Ja sitten "muutama" kuva, olkaa hyvä :)

Lauraa ja Tuiskua odotellessa otettiin vähän poseerauskuvia :)

Ihanan lämmin kevätpäivä +10 astetta ja Piitukin sai ulkoilla ilman takkia, luksusta! :)


Vauhtia riitti niin, ettei kamerakaan ehtinyt mukaan menoon.
Piitu joutui vähän odottelemaan, kun mamman kapuaminen oli hieman hitampaa..Kivelle hyppääminen oli Muusalle vähän haastavampaa, viimeiseen asti se yritti vain kurkotella, eikä tietoakaan ponnistamisesta :D

Lopulta saatiin kaikki kivelle riviin kuvaa varten.


Muusan aarre :')

Piitulle koitii vihdoin VAPAUS!
Heitä jo se pallo!!

Happy happy, joy joy!

P: "Mä kävisin nyt tähän vähän" T: "Ai sä käyt nyt siihen. Just."

Parin minuutin juoksentelun jälkeen tuossa yhtäkkisessä kevätlämmössä Piitun kunto lopahti ja tähän oli hyvä päättää Piitun ralliosuus.


Seuraavaa hiekkamonttureissua saadaankin odotella ainakin sen verran, että on kunnolla lämmennyt ja maa kuivanut. Lumi, kuravelli, hiekka ja pari turkkikoiraa ei ole kovin kiva yhdistelmä. Tunnollisena puudelinomistajana kuitenkin pestiin kahdeksan jalkaa shampoolla ja laitettiin hoitoainettakin ja massunalusetkin vedellä huuhdeltiin huolellisesti. Parin tunnin itsekseen kuivumisen jälkeen vielä föönattiin ne kahdeksan jalkaa ja kuivaföönattiin kropat. Voin kertoa, että se föönaus olisi kannattanut suorittaa parvekkeella makuuhuoneen sijaan. Oli meinaan mukava hiekkapölypilvi leijailemassa siellä makuuhuoneessa tuon session jälkeen. Tähän kun yhdistetään vielä huonosti imevä imuri, niin avot! Welcome to my life...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti