15.2.15

Kevättä rinnassa

Tuo ihana ja niin harvinainen luonnonilmiö, nimittäin aurinko, on näyttäytynyt viime aikoina hämmentävän useasti. Flunssan kourissakin se antaa hieman lisää energiaa ja toivoa keväästä. Auringosta hurmioituneena ostin ensimmäiset tulppaanit koristamaan olohuonetta. Ne on aivan ihania! Muusakin nuuhkutteli niitä kiinnostuneena heti, kun asetin ne pöydälle.


Eilen meillä oli aivan ihana päivä! Muusan veli Merri tuli meille trimmiin. Kovasti oltiin Merriä jo odoteltukin. Oli todella kivaa saada ensimmäinen villakoira trimmiasiakkaaksi. Mielenkiinnolla myös odotin millaista on leikata valkoista turkkia. Merrillä onkin jo kovin karkea turkki, eikä sakset meinannut alkuun ollenkaan saada selän kovempaa karvaa katki. Hieman siis alkuhankaluutta oli, kun ei ole toisia saksiakaan millä kokeilla. Pikkuhiljaa löytyi kuitenkin se oikea kulma missä karva katkesi ja muualta se olikin pehmeämpää ja helpommin leikattavaa kuin selästä.

Merri ei ole hirveästi tottunut pöydällä olemaan, joten se väsyi pian. Jouduttiinkin pitämään pieni painitauko välillä, kun jätkä ei enää jaksanut edes seistä. Peppu painoi tonnin ja pää myös! Tauon jälkeen homma sujui jo paremmin ja saatiin hoidettua loppuun asti. Kiire meillä silti tuli, minä kun olen aika hidas hipsuttelija tuossa trimmaamisessa. Perfektionistikin olen, joka ei yhtään helpota asiaa. Hieman siis jäi keskeneräiseksi trimmi. Montaa kohtaa olisin saksinut vielä ja kevyemmäksi muutoinkin trimmiä ottanut. Mutta tulihan siitä ihan kelpo kuitenkin ja Anna-omistaja oli kovin tyytyväinen. Sehän se pääasia on. Ehkäpä Merri tulee vielä toistekin ja trimmaillaan sitten ajan kanssa paremmin.

Merri 9,5kk 14.2.2015
Ei ehditty enää riekkujaislenkille Merrin kanssa, kun Merrillä oli kiire kotiin, mutta Muusa oli ainakin NÄÄÄÄÄIN onnellinen, kun sai edes sisällä sentään painia. Pitipä oikein keimailla ja heittäytyä koko ajan selälleen lattialle Merrin eteen! Hassu kakara.


Tänään Muusa on onneksi päässyt kunnolla purkamaan energiaa, kun treffattiin koirapuistossa Severi-veli, Sirius, Hugo ja Stella. Muusa ihastui kovasti Hugoon ja yritti tuota ujoa poikaa liehitellä leikkiin. Lähtihän se Hugo lopulta ihan pikkusen rallittamaan, vaikka jännittikin vähän mokoma kakara. Stella ei pikkuneidille lämmennyt, vaan kovaan ääneen hääsi pois, kun Muu yritti lähennellä. Muusa tajusikin jättää neidon pian rauhaan. Olipa kyllä mukava puistoilu, ulkopuolisia kävi vaan pari ihan fiksua koiraa eli melkein omassa porukassa saatiin olla. Koskaan kun ei tiedä minkälaisia koiria sinne puistoon tuodaan. Mielelläni en nykyään käykään puistoissa, kun ihme porukkaa siellä hiihtelee.. Tämä oli Muusan elämässä vasta kolmas puistoilukerta, jollei puudelitreffejä lasketa. Ensimmäisellä kerrallakin käytiin vain oman porukan kesken tyhjässä puistossa ja lähdettiin pois, kun vieraita koiria alkoi tulla. Onneksi näitä voi pitää vapaana vaikka missä, niin ei tarvitse puistoissa liiemmin käydäkään.
Tämmönen puolivuotias hanskavaras siellä oli. Kylläpä sillä oli hauskaa, kun kaikki jahtasi sitä ja tavoitteli mun hanskaa! Omistajan huutelut meni ihan kuuroille korville :D

Sirius tyylikkäässä koltussaan :)
Sisko ja sen veli :)

"Hugo, leiki meiän kaa!"
2 kommenttia:

 1. Täällä ilmottautuu myös yksi perfektionisti trimmauksessa! Tuntuu aina, että hifistelen leikkauksessa ja jään laittamaan turkkia vähän liiaksikin siinä uskossa, että jostain löytyy vielä sojottava karva..haha :-D

  Hyvältä kuitenkin näyttää trimmausjälkesi! Kyllä nyt taas hetken aikaa kelpaa ;-) Ja ainiin, tuo tähtimantteli on tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin näin! Omat koirat on tottuneita siihen, että kun pöydällä ollaan niin siinä sitten ollaan, koska sehän kestää ja kestää ja kestää... :D Muusan kanssa tosin tehdään vielä osissa ja pidetään taukoja. Trimmauksen kuitenkin pyrin tekemään suht yhteen putkeen, mutta välillä tulee siinäkin taukoja pidettyä, ehkä tosin ennemmin muista syistä kuin Muusan väsymisestä. Vieraiden koirien kanssa täytyy aina vähän sääliä koiraa, kun ne ei yleensä ole tottunut olemaan niin pitkiä aikoja pöydällä. Siten trimmikin jää aina omaan silmään vähän huolimattomaksi helposti.

   Kiitos kehuista! Kiva kuulla palautetta trimmeistä. Kritiikkikin on aina tervetullutta, niistä sitä parhaiten oppii. Mäkin ihastuin tuohon tähtimantteliin, se on LunaShopista ;)

   Poista