18.2.15

Jyväskylä 3.-4.1.2015


Yhtenä tammikuisena lauantaina pakkauduimme neljän puudelin ja kolmen naisen voimin autoon ja lähdimme matkaan kohti Jyväskylää. Vaikka auto oli ääriään myöten täynnä villakoiraa, nyssykkää ja pussukkaa, niin matka sujui rattoisasti hyvässä seurassa ja iltapäivällä olimme perillä määränpäässä. 

Ensin kokoonnuimme Elinan luokse, jossa Elina ja Hanna (Muusan isin omistaja) trimmasivat Sisun ja Merrin. Meitä oli mukava kööri, naisia parhaimmillaan kuusi ja koiria seitsemän yhtä aikaa samassa asunnossa. Sopuisasti meni koirilla, vaikka nuo vanhemmat nartut vähän toisilleen pörräsivätkin. Huoletta pystyttiin jättämään ne kuitenkin keskenään oven taakse poikien trimmien ajaksi. Pojat kun ottivat vähän häiriötä ympärillä pyörivistä puudeleista.

Tämmönen kööri! Vasemmalta oikealle: Sisu, Heta (harmaa takana), Piitu, Lillan, Vickan, Muusa ja Merri.

Muutama tunti vierähti nopeasti kuvatessa ja opiskellessa trimmailun saloja. Aivan huikeen hienoa oli, kun sain kädestä pitäen vinkkejä ja ohjeita taitavilta trimmaajilta ja pääsin seuraamaan heidän työskentelyään. Elinan trimmihuone oli kyllä myös paha paikka, kun siellä iski ihmiseen kaikenmoisia kummia välinehankintatarpeita! Ostoslistalle lisättiin hetimmiten uusi karsta (joka on, kääk, aivan liian hintava), uusi kampa jne..

Ensin oli vuorossa Sisu.
Sisun trimmi valmiina näytti tältä :)

Sisu 8kk.
Kun Sisu oli valmis, lähdettiin mun tyttöjen ja Sisun kanssa lenkille. Päästettiin tyypit rallaamaan läheiselle vesitornille ja kylläpä niillä olikin hauskaa! Kun tultiin takaisin, oli Merrin trimmi jo hyvässä vauhdissa. 

Tästä lähdettiin...

Upea Merri 8kk valmiina näytti tältä :)
Jossain vaiheessa paikalle tuli myös näiden lapsosten siskopuoli Heta, jonka Elina myös trimmasi. Oli kiva nähdä tämä kaunis ja kompaktin kokoinen narttu. Heta on siis Severin täyssisko, Jutajaisen pentuja. Eli Utu on myös näiden harmaiden isi. 
Merrin trimmin valmistuttua velipojat lähtivät lenkille ja me jäätiin vielä opiskelemaan hieman. Tsekkailtiin Muusan kanssa pari kohtaa, jotka mua askarruttivat. Hanna haki myös lasten isin Utun näytille. Utu saapui Muusan ollessa vielä pöydällä ja Muusasta oma isi oli niin ihana, että pöydälle lirahti ilopisut ja lattialle vielä toisetkin! Ja olihan se isukki kovin ihana. Oli tosi kiva tavata vihdoin livenä Utu ja tykkäsin kyllä tosi kovasti jätkästä. 

Isä ja tytär <3

Pitkän päivän päätteeksi suuntasimme hotellille, ruokittiin koirat ja haettiin itsellekin vähän evästä alakerran ravintolasta. Vielä piti pikkutunneille höpötellä ennen kuin maltettiin alkaa nukkua. Aamulla käytiin tekemässä pieni aamukävely, käytiin aamupalalla ja alettiin laittamaan kamoja kasaan. Laitoinpa poikien tukatkin siinä ennen kuin jatkettiin matkaa reissun pääkohteeseen eli pentuetapaamiseen. 

Sisun uusi kampaus ja valloittava ilme <3

Kasvattajat järjestivät siis sunnuntaina pentuetapaamisen, jossa oli paikalla yhteensä 15 koiraa; ensimmäisestä pentueesta Aune, Bruno, Leo, pikku-Hilda ja Turre, toisesta pentueesta Ada, Sisu, Merri, Jäpä ja Muusa, sekä tietysti Piitu, Hilda-mamma, Utu-isi ja "vääränrotuisia" vielä ranskanbulldoggi Cora ja kääpiövillakoira Helmi. Tapaamispaikka oli kiva hiekkamontun tapainen paikka, jossa koirilla oli tilaa temmeltää. Pienen kävelymatkan päässä oli laavu, jossa paistoimme makkarat. Pari tuntia vierähti ulkoillessa, jonka jälkeen osa porukasta jatkoi vielä kasvattajien kotiin, jossa oli tarjolla ruoat ja kahvit ja koirille luita. En ollut ihan näin kylmään keliin osannut varautua, kun meillä täällä etelä-suomessa oli lähtiessä ihan nollakelit ja olin pakannut meille turhan kevyet vaatteet mukaan. Piitun takit kastuivat lumessa ja lumen sulaessa autossa Piitu alkoi kovasti palella. Onneksi päästiin sisään vielä lämmittelemään ja takit ehti hyvin kuivua sillä aikaa, kun syötiin ja rupateltiin. Pääsimme siis onneksi ihan kuivina ja lämpiminä kotimatkalle. 

Tässä pari videota laavulta.Täytyy kyllä hieman hehkuttaa kuinka hienon koiran olen saanut. Toki kaikki pentueen pennut ovat omalla tavallaan ihania, mutta Muusa on kertakaikkiaan ihan kympin koira. Mielestäni olen saanut pentueen parhaan pennun (tietty!). Sen tasapainoisuus, avoimuus ja iloisuus erottui kyllä todella edukseen tuossa suuressa joukossa. Häntä pystyssä itsevarmana ja iloisena se kulki muiden joukossa. Kukaan ei kokenut tarvetta sitä kiusata tai kurmuuttaa (paitsi Aune), eikä se ollut moksiskaan mistään, mitä eteen tuli. Jotain ihanaa tuoksua se kaiketi levitti, kun villitsi eritoten Bruno-veljeä ekasta pentueesta. Bruno halusi väen vängällä astua Muusan ja kaikki epäilikin, että Muusalla on juoksut alkamassa. Eipä muuten ole alkanut vieläkään, joten kaiketi vain tuohon ikään liittyvä juttu tuo tuoksu. Muistelen, että Piitun kanssa oli suht samanikäisenä myös ihan sama tilanne; koirapuistossa kaikki oli ihan rakastuneita siihen, mutta juoksuja ei kuulunut vielä pitkään aikaan, vaikka oltiin ihan varmoja, että pian ne alkaa.

Oli hauskaa seurata Muusan käytöstä Aunen kanssa. Aune yritti kovistella kovasti Muusaa ja pistää sitä vähän ketoon. Muusa oli ihan juonessa mukana, mutta joka kerta se ponnisti maasta häntä pystyssä kuin sanoen "et sä oikeesti tota tarkota, mä tiiän!" ja pussaili Aunea minkä kerkesi. Se ei kuormittunut yhtään Aunen pörinöistä ja lopulta Aune luovuttikin sen suhteen.

Utu-isi!

Hilda-mamma <3 Ei epäilystäkään kenen pentu Muusa on, kun tätä rouvaa katsoo.

Matkalla laavulle.

Aune ihastui Utuun :P

Jäpä-veli :)

Piitu yllätti positiivisesti olemalla tosi reipas lasten kanssa :')
Aune ja Muusa.

Muusa ja isi tahtoo makkaraa!

Saiskohan lisää jos hymyilee oikein nätisti...

Kun Muusa sai Hannalta makkaraa, kävi se sen jälkeen vuorotellen kaikkien luona istumassa, josko sitä saisi lisää.  Miten niin perso ruualle?

Muusan kohteena Mari..Muusa ja äippä Hilda <3

Merri-veli.

Ada-sisko :)

Veljekset Sisu ja Merri Utu-isin kanssa :)
Reissu oli kaikenkaikkiaan aivan loistava ja todella antoisa. Ihana oli tavata muita sisaruksia ja toki myös kasvattajia. Paljon mukavia, samanhenkisiä ihmisiä, ulkoilua, koiria. Mitäpä sitä muuta tarvitsee.

Lisää kuvia pentuetapaamisesta voit katsella TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti