12.1.14

Vesikoira, joka ei osannut uida...

Tehtiin viime viikolla ensivisiitti koirauimalaan. Piituhan ei ole mikään vesipeto, vaikka ollaankin pennusta asti vietetty paljon aikaa rannalla ja tehty työtä sen eteen, että vesi olisi mukava juttu. Järveen Piitu menee mielellään vain vatsaan asti, pidemmälle lentänyttä keppiä tai lelua ei hae. Viime kesänä vein sen kerran hihnassa sen verran syvälle, että oli pakko alkaa uida ja huomasin heti, että uintitekniikka on surkea. Piitu vaan räiski etujaloilla vettä pystyasennossa takajalkojen hapuillessa pohjaa. Nostin kädellä vatsan alta ja koira ui vähän paremmin, mutta edelleen räiski kovasti etujaloilla. Uimakokeilut jäikin sitten siihen yhteen kertaan.

Nyt meidän olis tarkotus käydä muutama kerta uimaopen valvonnassa opettelemassa uintitekniikkaa ja toivoisin kovasti, että ensi kesänä Piitu uisi jo järvessä.


Ensimmäinen uintikerta ei mennyt kovin vahvasti. Totesimme heti kättelyssä, että Piituhan ei siis osaa uida - lainkaan. Innostuksissaan, kun Tuisku-ystävä jo nouti lelua altaasta, hyppäsi lapsonen laidan yli altaaseen ja meni kokonaan uppeluksiin. Uimaope sitten pelasti paniikissa räpiköivän lapsosen. Muutamat kierrokset ope uitti Piitua mun kävellessä altaan ympärillä koiran edessä ja kutsuen sitä. Ajoittain Piitu meni paniikkiin ja tilanne piti rauhoittaa, ja sitten voitiin taas jatkaa. Välillä annettiin koiran hengähtää ja leikkiä leluilla ja sitten taas rundille.


Viimeisellä kierroksella koira ei mennyt enää ihan niin paniikkiin kuin aikaisemmilla ja uintiasennossa tapahtui jo selkeä parannus. Uimaopen sanojen mukaan Piitu ei ole lainkaan pahimmasta päästä ja on ihan kehityskelpoinen. Kyllä siitä kuulemma vielä uimari saadaan. Jännä nähdä!Välillä piti koittaa, josko pääsisi pois altaasta..

Pääasiassa tämmöstä räpiköintiä se oli..

Tuisku ja Jade sen sijaan uivat kuin vanhat tekijät. Niille laitettiin jopa virtausta vastukseksi. :)


Tämmöseltä matkalta Piitu haki lelun :D

Yleensä se odotti, että Tuisku haki ja vei sen sitten Tuiskun suusta :D


Hupsis! :D
Tää heitto meni vähän liian kauas..

4 kommenttia:

 1. Kun pääsette liivit päällä siihen vaiheeseen, että Piitu uskaltautuu vetämään muutaman vedon itsenäisesti esim. lelun perässä, sen itsevarmuus alkaa kasvaa. Siitä ei olekaan pitkä matka uivaan puudeliin.

  VastaaPoista
 2. Oispa hauska kokeilla Hukankin kanssa! :) Hukkahan ei myöskään suostu menemään veteen ollenkaan, paitsi ihan vähän jalkoja kastelee. En tiiä onko täällä koirien uimakoulua enkä sitä, kuinka kallis se olis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko muualla Suomessa, kun en oo perehtynyt kuin näihin lähellä oleviin eli Helsingin ja Hyvinkään uimaloihin. Googlettamalla varmasti löytyy. Ei tuu kalliiksi jos useampi menee samalla vuorolla, eli kaikki kynnelle kykenevät koiralliset kaverit kimpassa uimaan :) Me käytiin kaverin kanssa kahdestaan, niin ihan sopiva summa on kun puoliks jakaa. Mut ei sitä joka viikko maksais :D Siks tää onkin tämmönen muutaman kerran pikakurssi ja sithän Piitu jo tietty kesällä ui itse ;)

   Poista