3.11.13

Korvat vaivaa :(

Piitun korvat on nyt jonkun aikaa vaivanneet. Korvat erittää tummaa möhnää, haisee, kutiaa ja ovat kipeät. Siksipä varattiin lääkärille aika. Eipä meinannu kunnan ell ottaa meitä vastaan, vaan kehotti putsaamaan vaan kuivalla pumpulilla. Intin vastaan niin kauan, että suostui ottamaan meidät vastaan ja onneksi otti! Piitulla oli meinaan tulehdus molemmissa korvissa. Vasemman korvan käytävä oli myös ihan tukossa karvasta ja möhnästä, että ell nyppi sitä pitkän tovin pinseteillä. Ja sepäs sattui koiraa kovin :( Ell tutki möhnää mikroskoopilla, punkkia ei löytynyt eli pelkkä tulehdus. Piitu sai Canofite-korvatipat ja niillä on lääkitty nyt jokusen päivän. Heti helpotti ainakin kutina ja kipu, mutta töhnää vielä erittää. Hoito jatkuu.. 

Käytös lääkärissä oli arvatenkin epäluuloista. Lääkärille piti toki alkuun murista, mutta ottaessani tiukan otteen päästä ja joutuessaan käsittelyyn, ei enää murissut. Ilmeet oli näkemisen arvoiset, kun kehtasin pyytää tyyppiä istumaan tutkimuspöydällä. Millään ei olis istunut, mutta istui lopulta liikkuen kuin hidastetussa filmissä. Tilaisuuden tullen nousi seisomaan ja taas sama rumba alusta. Ell totesi, että Piitu on aivan upea tyyppi ja nauroi sen ilmeille :D 

Ell sanoi, että korvaan ei olisi hyvä korvahuuhteita käyttää, vaan kuivalla pumpulilla ja pumpulipuikoilla vaan putsata.. Miksi sellaisia sitten tehdään ja käytetään? :O Jäi vähän outo fiilis, kun ell tätä toitotti, mutta putsattuaan korvat kuitenkin tunki sinne jotain nestettä joka mielestäni jonkin sortin korvahuuhdetta oli.. En älynnyt kysyä..

Kuinka teillä muilla villisihmisillä on tapana hoitaa koiran korvia?
Käytättekö pinsettejä, beanseja, nyppimiskumeja, huuhteita? Onko teillä ollut korvaongelmia?


14 kommenttia:

 1. Vähän ihmettelen että ELL meni nyppimään korvia jotka ovat tulehduksesta kipeät :o Aika sissi Piitu ollut että moista kesti. Ihmettelen myös tuota kuivalla pumpulilla ja pumpulipuikolla putsaamista! Mun molemmilla koirilla ollut korvatulehduksia ja olen käyttänyt yksityisellä ell, aina saatu aika meidän luottolääkärille, joka on ihotauteihin erikoistunut. Sama hoito molemmille koirille eli Canicuria sekä korvien putsaamista Clean Aural korvapuhdisteella. Näytti myös miten korvat pitäisi koiralta puhdistaa eli sitä korvanpuhdistusainetta ei painella muutamaa tippaa sinne korvaan, vaan sitä oikeasti laitetaan ihan kunnolla sinne korvaan, niin että kun korvaa hierotaan, kuuluu korvasta litinää ja lotinaa. En kyllä usko että korvat olisivat parantuneet tulehduksesta ilman että samaan aikaan olisi käytetty tuota puhdistusainetta, eihän Canicur sitä sitä möhnää sieltä korvan pohjalta saa pois :o Kannattaa myös käydä korvakontrollissa sitten kun Canicur kuuri on ohitse, kuinka pitkän kuurin saitte? Kunnan ell ei koskaan ehdottanut korvakontrollia, yksityisellä käyty joka kerta kontrollissa, yhdellä kerralla Eikan tulehdus ei ollut ihan kokonaan parantunut vaikka oireet olivat lieventyneet, että oli hyvä että mentiin. On tosi tärkeää että tulehduksen jälkeen ell vielä tähystää korvat että todellakin ovat parantuneet.

  Meillä nypitään karvat pinseteillä ja puhdistetaan samalla korvanpuhdistusaineella. Dannyn karvat kasvavat hurjaa vauhtia, nypin ne noin kahden viikon välein, en välttämättä putsaa jos ei ole aihetta.
  Mutta joo molemmilla siis ollut korvien kanssa ongelmia, enkä ole vieläkään täysin tyytyväinen Dannyn korviin, kyllä se niitä rapsuttelee vaikka ovat tosi puhtaat nykyään. Kyllä tässä täytyy varata aikaa lääkärille, allergioita epäilen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä kans vähän mietin, et voi Piitu raukkaa ku nypitään kipeitä korvia. Mut oli vissiin sit niin tukossa, et pakko se oli avata.. Tuo ell on vähän outo tyyppi, enkä kovin pitkälle arvosta. On siis kunnan ell sijainen.. Mieleni tekis mennä eri lääkärille tässä lähiaikoina, etenkin jos noi korvat ei tolla parane. Ostin tollasta AniVox-korvahuuhdetta, jota on suositeltu täällä blogissa mulle ja sillä olis tarkotus korvia huuhtoa. Siinä oli juurikin tollanen ohje, et korva täyteen nestettä. Toistaseks oon nyt kuivalla putsannu, kun se ell tollasen ohjeen antoi.. Ehkäpä mä nyt kuitenkin uhmaan sitä ja huuhdon niitä. Vähintään viikon pitää lääkitä, oireiden mukaan.

   Poista
 2. Siis kirjotinko Canicur, pöh siis tarkoitin tietty Canofite :) Tilaisin juuri netistä mm. canicuria joten mun aivot ei rekisteröinyt nyt canofitea ollenkaan :D

  VastaaPoista
 3. oho, lähteepä töhnää :O

  Meillä ei oo ollu kummallakaan suurempia korvaongelmia. Nypin ensin sormin, mutta Danny kilju ku pieni sika niin kokeilin pinsettejä jonka jälkeen ollut hiljaa ja kiltisti :P Molemmilla käytän siis pinsettejä eikä korvat töhni juurikaan. Silloin tällöin putsaan topzpuikolla ja Fasun korvat pesun yhteydessä pyyhkäisen (laitan sille vanulaput korviin föönauksen ajaksi niin pyyhkäisen korvat sen jälkeen).

  Dannyllä toinen korva haisi jonkun verran keväällä, mutta laitoin jotain ell- suosittelemaa korvahuuhdetta niin oireet hävisi kokonaan. Fasulla ei oo koskaan ollut tulehduksia.. (KOP KOP)

  Mitäs murkinaa se Piitu syö? Ettei olis joku ruoka joka ärsyttää korvia? Vai onko ne vaan noi karvat?

  t. Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ällöt töhnäkorvat! :(

   Piitu syö nyt puolet raakaa lihaa ja puolet nappulaa, nappulana nutron lammas-riisi. Ruoka siis vehnätöntä, vehnähän on yks suurin allergisoija..

   Oon kyllä miettiny nappulan vaihtoa jos korvaongelmiin tulis muutos ja ihan jo senkin takia, et mun mielestä Piitu kakkii vähän turhan paljon kun syö tota nutroa..

   Poista
 4. Yhdellä meidän koirista on ollut korvaongelmaa. Siltä puhdistan korvat suunnilleen joka toinen viikko. Muilta puhdistan ja hoidan korvat joka trimmikerta. Mikäli korvakarvat ovat kasvaneet kohtuullisesti, tupsautan tätä http://www.petenkoiratarvike.com/tuote/bio-groom-ear-fresh-powder-85-g/118011/?keywords=ear+powder korviin ja nypin karvat korvista, ihan sormin. On mulla olemassa myös suonipihdit, mutta ne eivät ole (vielä olleet) minun juttuni. Nyppimisen jälkeen puhdistan korvat tällä http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/VETRIDERM-EAR-CLEANER-KORVAPUHDISTE-100-ML-VET Eli lirautan tuota pikkuisen korvaan ja pyyhin pumpulilla korvan kuivaksi. Näin olen saanut korvaoireet pysymään poissa ja oireilevalta kurissa.

  Aina pesun jälkeen kuivaan korvat pelkällä pumpulilla, samoin jos koirat käyvät uimassa. Pyrin muistamaan tämän, aina en muista.

  VastaaPoista
 5. Meillä käytetään sormiin nyppimiskumeja ja korva jauhetta. Noilla saa hyvä otteen karvaan ja nypitään n. kerran kuussa. Ongelmia ei onneksi oo ollu!

  Jäin kanssa mietii mitä toi ell sano. Mutta ehkä se tarkotti sitä, että nyt kun Piitun korvat on tulehtuneet, niihin ei saa laittaa mitään, sillä se voi kirvellä toooosi paljon. Muuten mun mielestä on ihan hyvä käyttää korvahuuhdetta, niin pysyy korvat puhtaina! Ja paranemiset Piitulle! :)

  VastaaPoista
 6. Meillä on siis ollut käytössä korvahuuhde, ja korvat on puhdistettu sillä joka pesussa. Tarpeen mukaan oon nyppinyt korvakarvat R-7 korvapulverin avulla sormin.

  Tämähän ei tästä postauksesta tullut ilmi.. Tiedä sit missä vika vai onko nämä ongelmat vain monien asioiden summa.

  VastaaPoista
 7. Siis ei turhaan saa korvahuuhteita käyttää, ns. ennaltaehkäisevästi! Mitä vähemmän tököttejä sinne korvaan tunkee, sitä parempi. Tietysti jos korvissa häikkää on niin putsaillaan tarpeen mukaan, mutta turhaan ei ei.
  Vehnä ei varsinaisesti oo mikään suuri allergisoija, ihmiset vaan luulee niin ja kuvittelee että koira reagoi juuri vehnään :D Maissikin voi olla, sitä nyt monessa nappulassa on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä siis korvissa on ollut putsattavaa.. Sitä onnellista hetkeä odotellen, ettei sitä siellä olisi!

   Vehnästä mä oon kyllä kuullut monilta, sekä naudasta, että silmä- ja korvaongelmat on helpottanut kun ne on ruuasta karsittu. Tuskin nyt ihan perätön juttu kuitenkaan.

   Poista
 8. Mä oon tykännyt syöttää Golden Eaglea (Power formula). On vehnätön, soijaton ja maissiton (eli ne pahimmat allergisoijat). Kakkaa tulee vähän eikä muitakaan ongelmia. Fasu söi myös mm. Booster Poweria josta silmät vuoti, ja Jahti Vahtia jossa pasha lenti ;) GE ollut parhain.
  On tosin aika tyyris n.70€/15kg, mutta esim peten koiratarvikkeessa on välillä tarjouksessa -20% / -25%

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Mä aattelin kokeilla seuraavaksi Taste Of Wildia, sitä kun oli suositeltu kovastikin puudeliporukoissa. Pistetään korvan taakse myös toi GE! :)

   Poista
 9. feel you! meidänkin villiksen korvat tulehtuivat samanlailla kuin kuvailit.. oli kyl tehokasta tuo canofite, kun meillä parilla käyttökerralla hävis tulehdus :)

  VastaaPoista