17.8.13

Lägin epikset vs Nupun treenit

Suomennos: Epikset = epäviralliset agilitykilpailut, Lägi = Länsi-Uudenmaan Agilityharrastajat Ry, Nupu = Nummi-Pusulan Koiraklubi
Kisojen luokat: mini, medi, maxi - Supermöllit 8kk -> (Tää ois niin meille!), möllit 12kk ->, kisaavat

Mä oon ihan kauhee hannari ja jännittäjä. En oo ollut elämässäni muissa kisoissa kun ratsastusleirien estekisoissa ja jo niissä jännitys on ollut aivan järkyttävä. Olen kyllä yltänyt kerran toiselle sijalle, jännityksestä huolimatta. Ja kai näyttelytkin lasketaan jonkunlaiseksi kisatilanteeksi? Niissäkin jännitys vertaansa vailla.

Kisojen hyviä puolia olisi ehdottomasti kokemuksen saaminen, helppo aloitus, jos joskus ollaan siinä pisteessä, että kisattaisiin ihan aikuisten oikeesti. Supermölliluokkia ei taideta hirveesti muualla järjestää, mutta lägillä näitä on ja se olisi meidän tasolle aika passeli luokka. Saatettaisiin ehkä jopa hyvällä tuurilla selvitä radasta. Ja jos ei selvitä niin mitä sitten? Ei mitään. Ehkä yleisö saisi makeat naurut? Ja kellepä nauru ei tekisi hyvää. Huonoja puolia en epiksistä löydä.

Treenit nyt ovat toki aina hyödyllisiä ja ollaanhan me ihan alottelijoita, eli treeniä tarvitaan - paljon. Meillä on kouluttaja vaihtunut, joten olisi myös jo aika tavata tämä uusi kouluttaja. Treenien sisällöstä ei ole näin etukäteen mitään haisua, joten sen hyödyllisyyttä en tiedä. Muut ryhmäläiset on pitäneet heinäkuun treenitaukoa, mutta me ollaan treenattu koko kesä lägillä. Ehkä ne tekee siellä suunnilleen samoja juttuja. Tuskin jäädään jälkeen vaikkei mentäis..
Molemmissa siis pelkkiä hyviä puolia oikeastaan. Mut kyllähän tästä nyt vois päätellä, et ne kisat veis voiton. Mutku...

No onneks ei tarvii päättää vielä. Meillä on maanantaina lägin alkeiskurssin viimeinen kerta ja siellä pienimuotoiset leikkikisat, joten jospa mä oon sen jälkeen viisaampi. Onni on se, että kisoihin voi ilmottautua paikan päällä ja treenit voi perua samana päivänä. Jään siis pohtimaan...

Ps. Perseelle potkiminen saattaa auttaa päätöksen teossa. Tai sitten ei...

2 kommenttia:

  1. Jos päätät mennä kisoihin, niin kannattaa mennä sitten sillä asenteella, että ne on epäviralliset kisat, eli harjoituskisat, eli oikeastaan treenit, ja toimit siellä radalla samoin kuin toimisit treeneissä etkä ajattele vaan, että tämä on kisa ja nyt äkkiä vaan läpi ja voidaan saada tulos. Tuota näkee nimittäin paljon epiksissä, että ohjaaja on ihan kisamoodissa eikä korjaa koiran virheitä esim. kontakteilla ja niinpä koira oppii, että kisoissa voi vaan roiskaista, kun ei ohjaaja siellä vaadi kunnon suoritusta.

    VastaaPoista
  2. Juu. Jos mennään, niin mennän tosiaan tohon supermölliluokkaan ja siinä on vaan putkia ja hyppyjä eli kontakteja ei ollenkaan. Eikä me kontakteja osata vielä oikeen yhtään.

    Kuulun kyllä varmasti riskiryhmään tuon roiskasun kanssa eli kiitos muistutuksesta. Koitan muistaa sen vielä sittenkin, kun ne oikeat kisat on edessä. Koska olen sitä mieltä, että jos koira sikailee, niin koulutuksellisesti paras on silloin lopettaa rata kesken. Moni ei lopeta ja sitten ihmetellään, kun koira tekee esim. hyppykontakteja.

    VastaaPoista