20.8.13

Epistellään ekan kerran ikinä!

MÄ USKALSIN!!!! Kisauramme on täten korkattu.
Eilisestä treenistä ja lenkistä hieman väsyneen koiran kanssa suunnattiin kentälle. Se oli yllättävän rauhallinen kisapaikalla, ei hötkyilly mitään turhia. Mua jännitti aivan kamalasti ja polvet tutisi. Yhden alkeiskurssin kouluttajan kannustuksesta päätettiin saman tien ilmottautua myös uusintarataan, joka osoittautui hyväksi päätökseksi.

Rauhallinen koira ei radalle päästyään enää ollut kovin rauhallinen, vaan mun jännittynesyys ja kaiketi myös epäselvä ohjaus kuumutti koiraa kovasti. Se ei irronnut esteille ja napsi käsiä eniten ikinä. Ongelmia tuli monessa kohtaa, mutta ei niissä joita olin etukäteen pelännyt.

Saatiin sitä kokemusta, koira pysyi mun kanssa koko ajan, eikä lähteny rallailemaan omiaan, muistin radan ja mikä tärkeintä, meillä oli hauskaa! :) Olen todella tyytyväinen, että valittiin epikset treenien sijaan. Tästä se lähtee!


2 kommenttia:

  1. Piitu on kyllä tosi vauhdikas, lisää treeniä vaan, niin hyvä tulee. :) Ethän muuten treenatessa palkkaa sitä kädestä, se lisää tuota näpsimistä ja sun luo kääntyilyä?

    VastaaPoista
  2. Treeneissä palkataan targetille oikeestaan aina. Treeneissähän se irtoo esteille aika kivasti melkein aina eikä kyttää käsiä noin. Napsii ainoastaan jos mä sähellän ja joudun ottamaan toistoja hirveesti jossain kohtaa. Eli lähinnä se on sitä epävarmuutta, kun se ei tiedä mitä sen pitää tehä ja se turhautuu ja purkaa sen muhun. Se on äärimmäisen herkkä koira ja sakottaa heti mun virheistä.

    Mun jännittäminen ja kisatunnelma varmasti kuumutti sitä niin kovin, että tulos oli tämä. Lisäksi se saattoi olla vielä vähän väsynyt edellisen päivän treeneistä ja lenkistä, eikä jaksanut keskittyä ihan niin hyvin kuin normaalisti.

    Mutta kuten sanoit, lisää treeniä vaan! Ja paljon :)

    VastaaPoista