14.7.13

Muistilista tällä hetkellä treenattavista asioista

 • Takaakierrot molempiin suuntiin
 • Eteenmenoja, irtoamista
 • Seuruu: käsiavun häivyttäminen ja matkan pidentäminen
 • Perusasento
 Ensi viikolla vois yrittää saada kaverin treeniseuraksi ja käydä itekseen kentällä tekemässä noita takaakiertoja ja eteenmenoja. Lenkkeillessä toki myös vielä enemmän kuin tähän asti.

Tänään lenkillä otin ihan hetken mielijohteesta takaakiertoja tietyömaatolpan ympäri ja koira oli ihan hoo moilasena, eikä tajunu yhtään mitä piti tehdä. Oikealta ohjatessa koira hyppi vaan tolppaa vasten, et ai näinkö tarkotit mamma? -.- Vasemmalle ymmärsi kyllä mitä haettiin ja teki muutaman hyvän toiston. Tarvitaan siis paljon lisää treeniä. Tätä kun olis tosiaan kotona ja lenkeillä niin helppo treenata, mut ei vaan oo saanu aikaseks.. Nyt ryhdistäydyn!

Irtoaminen ollu aika nihkeetä treeneissä, joten siihen panostamme myös. Kuten agikouluttajamme sanoi, niin villakoirilla tämä taito täytyy huolella opettaa.

Seuraamista ollaan aika paljon otettu lenkeillä pieniä pätkiä. Menee hyvin jos on hyvä vire, mutta kuumalla ja jo väsyneenä loppulenkistä kontakti katoaa ja on tosi löysää touhua. Pikkuhiljaa häivytellään käsiapua ja kontakti on pysynyt suht hyvin ilman kättäkin. Matkan pidentäminen pienin askelin, koska seuruu huononee selkeästi jos on liian pitkä matka ja seuraamispaikka on hakusessa. Perusasentoon Piitu tulee ihan väärin ilman käsiapua, mutta hyvässä vireessä tarjoaa usein pesurasentoa itse ja tällöin asento usein on oikea. Pyydettäessä varsinkin eka menee yleensä päin honkia ilman käsiapua. Lisää treeniä siispä tähänkin..

2 kommenttia:

 1. Saako kysyä? No, kysynpä silti. :D Mitä teet, kun Piitu tulee perusasentoon ei hyvin?

  VastaaPoista
 2. Toki saa kysyä! En palkkaa, vaan käden kanssa autan sen oikeaan asentoon. Joskus tarvii montakin korjausta ennen kuin tulee oikein. Oon myös kokeillut ihan pelkällä käskyllä korjaisko ite, mut ei korjaa. Maahanmeno on nyt hittijuttu, kun se osaa sen, niin helposti tarjoo sitä näissä tilanteissa ja oikeestaan jos vähääkään käy kierroksilla niin helposti kaikkeen mahdolliseesn tarjoo maahanmenoa.. Palkkaan siis toki sitten, kun on korjannut asennon oikeaksi.

  Otan mielelläni vastaan vinkkejä, kuinka kannattaisi toimia näissä tilanteissa jos jollakulla on parempia ideoita :)

  VastaaPoista