23.7.13

Aksaa + AKSAKUVIA vihdoin, jeii! :)

Me reenaajat!
Jos viime viikon agitreenit menikin päin pyllyä niin nyt Piitu pysyi koko ajan hanskassa ja treenit oli
kaikenkaikkiaan ihan huiput!

Alkuun otin Piitun kyllä liinaan, kun Severi oli samaan aikaan kentällä, enkä halunnut ottaa riskejä, että Piitu karkaa Severin luo ja molemmat saa kivan leikin aikaseks ja fiksuina otuksina varmasti ottaa uusiksi aina kun mahdollista.

Ekana tehtiin pussia, ekalla kerralla muistuteltiin vähän niin, että kangasta nostettiin pienesti ja sitten mentiinkin loput niin, että kangas oli maassa. Pussi on Piitusta huipukiva, no problemos. Sen jälkeen otettiin rengasta, minikorkeudella rengas meni Piitulta kuin vettä vaan, mutta kun nostettiin maxikorkeudelle niin Piitu yritti monesti ali. Pari kertaa ohjasin toiselta puolelta tulemaan renkaan läpi, niin Piitu tajusin homman nimen ja pian se tekikin jo upeet hypyt edes harkitsematta ali menemistä. Viisas flikka! Keppejä tehtiin myös ja ne meni vallan upeesti.

Odotteluajalla Piitu otti hirveet kierrokset toisten koirien tekemisistä ja vähän haukkui niille. Uskoi kyllä ihan hyvin komennettaessa. Olinkin aika varma, että kun tulee meidän vuoro mennä tekemään rataa niin Piitu lähtee lapasesta. Mutta eikä mitä! Niin oli hallittuja meidän kaikki suoritukset että! Pilkottiin rataa ja tehtiin ensin vain hyppy, muuri, hyppy - palkka. Sitten lisättiin mutkaputki loppuun ja seuraavalla kerralla suora putki vielä mukaan. Jokainen suoritus oli kerralla nappiin, joten lopetettiin siihen. 

Meitä oli tällä kerralla vähemmän koirakoita paikalla niin ehdittiin tekemään toinenkin pikainen kierros radalla. Toisella kierroksella otettiin suoraan koko rata eli suoran putken jälkeen käännös hypylle ja siitä käännös linjalle, jossa oli kaksi hyppyä ja pituuseste. Toinen kouluttaja tuli kesken meidän suorituksen kentälle kävelemään ja Piitun keskittyminen herpaantui juuri ennen putkea ja se teki pienen kiekan kouluttajaa kohti ja sitten toiseen suuntaan palkkaavaa kouluttajaa kohti. Pari kertaa piti koittaa uusiksi, että sain sen putkeen ja siitä jatkettiin rataa. Suoran putken jälkeinen käännös oli vaikea ja Piitu ohitti esteen. Häsellys sai kierrokset nousemaan ja se yritti vähän napsia käsiä, mutta kun taas sain sen tajuamaan mihin pitää mennä niin hienosti meni loppu, lukuun ottamatta sitä, että se ohitti pituusesteen -.- Olis tehny mieli ottaa uusiks, mutta seuraava ryhmä hengitti jo niskaan, eikä ehtinyt. Ei ehditty myöskään kokeilemaan puomia siivekeavuilla, vaikka kouluttajien kanssa puhuin siitä, että voitais näin koittaa.

überhieno ratapiirros treenistä, paintilla piirsin iha ite :D

Tänään aamulla suunnattiin kaverin kanssa kentälle treenailemaan itsekseen. Suunnitelma (kyllä, mulla oli jopa suunnitelma mitä mennään tekemään!!) oli tehdä nyt vihdoin sitä puomia, lisäksi, rengasta, keppejä, takaakiertoja ja eteenmenoja. Suunnitelma toteutui ja näitä tehtiin.

En ihan tarkotuksella päästänyt Piitua missään vaiheessa rallattelemaan ja haahuilemaan kentällä vaan koko ajan tehtiin halittuja suorituksia ja tehtävien välissä koira oli hihnassa. Lopuksi kyllä palloleikkiä, mutta sitäkin hyvin hallitusti. Jospa Piitulle sisäistyisi se, että kentällä tehdään hommia eikä rallitella ja nuuskutella omia, on muita koirakoita taikka ei.

Hääh?!?!?
No asiaan, tehtiin heti alkuun sitä puomia siivekkeet alastulon molemmin puolin estämässä
takajalkojen alas heittoa. Piitu sikapossu ryösti kahdella ensimmäisellä kerralla puomista ohi! Onneksi ei ehtinyt namia saada, kun ekalla kerralla yhden. Lähetin vähän lähempää niin johan lähti puomille. Siivekkeet hämmensi Piitua kovasti ja se tuli koko ajan kontaktille miten sattui. Lopuksi se hämmentyi niin, että pysähtyi puoleen väliin alastuloa ihmettelemään, että mitäs nyt ja sitä sai houkutella alas. Kokeiltiin myös ilman siivekkeitä ja eikä siitäkään mitään tullut. Pari kertaa siirsin sen jalat oikein ja palkkasin, mutta totesin pian, että parempi lopettaa ja jättää asia hautumaan. Jatkossa harjoitellaan sillä pienellä kontaktiharjoitusesteellä ja jospa kotitreeneissäkin jaksaisi alkaa vääntää jonkun laatikon kanssa.


Puomilla reippahasti.

Vauhtihirmu! :)


Seuraavaksi tehtiin rengasta suoraan maxikorkeudella ja upeesti Piitu hyppäs ekasta kerrasta lähtien. Hyvin muisti siis eilisestä homman nimen. Hieno tyttö!

Takaakiertoja tehtiin ensin vasemmalle ja Piitu oli alkuun vähän kujalla. Pian se tajusi, et sen pitää kiertää esteen taakse, eikä mun takaa, mutta kiersikin koko esteen :D Kolmannella yrityksellä "TÄSSÄ"-karjaisu tehosi ja se tajusi, että " ai tää piti hypätä! Oisit heti sanonu.". Oikeelle kans pari haparoivaa alkuun, kun koira lähti mun taakse, mutta pian se menikin jo hyvin. Pallopalkalla tehtiin, mutta nakki houkutti mun taskussa enemmän ja kaverilta tuleva pallo ei kiinnostanut, joten palkkaus sit nakilla viimeset toistot. Molemmille puolille saatiin muutama onnistunut toisto, johon lopetettiin se harjoitus.

Takaakiertoja oikeelta.
Tästä kuvasta huomaa hyvin ton villakoiran hypyn, joka on enemmän ylös- kuin eteenpäin..


Eteenmenoja otettiin kentällä valmiina löytyneeltä suoralla, jossa oli hyppy ja pituus. Ensin tehtiin pelkkä pituus ja palkak ja perään koko homma kahdesti niin, että ensin jätin Piitun istumaan ja olin puolessa välissä esteitä varmistamassa, että tajuaa hypätä myös pituuden, eikä lähde välissä pois, kun oli aika pitkä väli. Toisella kerralla jäin itse vähän Pitun taakse ja lähetin vain "eteen!" ja kerrasta nappiin. Niin hieno koira, että se riitti tällä kertaa.Keppejä tehtiin niillä vähillä, joissa oli verkot. En jaksanu alkaa koko rivistöön verkkoja laittamaan, kun niissä ei ollut valmiina. Ihan jees, rauhallinen ja keskittynyt pari kertaa tehtiin namipalkalla ja sit oli pakko koittaa tulisko pallopalkalla vähän vauhtia. Ensimmäisellä kerralla en vinguttanut palloa kuin vasta ennen heittoa, eikä vaikuttanut vauhtiin juurikaan, mutta seuraavalla kerralla vingutin jo Piitun ollessa kepeillä ja vauhti kasvoi heti. Kepeillä siis ainakin omatoimitreeneissä käytetään pallopalkkaa! Katsotaan uskaltaako muiden koirakoiden läsnäollessa, koska Piitu voi helposti lähtee pallon kanssa rallittelemaan. Kepeistä ei oo kuvia, mutta videoo olis. Videot tosin on kännykässä ja mulla johto hukassa eli julkaistaan ne sit vähän myöhemmin, kun löydän sen johdon.


"Eteen!"
Treenien jälkeen hengailtiin vaan kavereiden kanssa, syötiin jätskiä ja Piitu kaiveli kuoppia naapureiden iloksi.

Likainen turjake, siemeniä tukassaan.Ensi viikolla ei päästäkään treeneihin, kun lähdetään mökkeilemään. Mutta asiapa korjaantuu heti elokuussa, kun nupun treenit alkaa taas niin sit onkin kahdet treenit viikossa. Ei haittaa, vaikka on viikon loma agilitystä :) Omatoimisesti käydään treenaamassa mahdollisuuksien mukaan, kun saadaan aikataulut sopimaan hyvin jonkun kaverin kanssa ja kenttä on tyhjänä. Ihanaa oli kyllä saada vihdoin kuvia. Kaikki postauksen kuvat kuvattu siis tänään omatoimitreeneissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti