14.5.13

Suunnitelmia ja ajatuksia..

Kesä ja turkkihuolto:
 Se on kesä kohta ja me tahdotaan uida. Piitulla on PALJON karvaa. Karva takkuaa älyttömästi. Me tahdotaan karvasta eroon. MUTTA. Näyttelyt. Ei se pärjää kumminkaan. Entä jos pärjäisikin? Mut en mä hankkinu näyttelykoiraa, ei se oo meidän juttu. Mut miks meillä on joka kerta siellä niin kivaa?

No mutta jos mä jätän sille ne hitaimmin kasvavat kohdat vielä pitkiksi eli tukan, korvat, niskan.. Sit voi olla pieni mahdollisuus saada vielä joskus hyvä continental. Miten trimmata ne kauniiksi kynimättä kuitenkaan liikaa? Ja onhan niissäkin hoitamista, kun me tahdotaan helppo kesäturkki! Uidessa se kastuu ja joka kerta on puunattava ja puleerattava. Ja jos me halutaan uida joka päivä?

Mansetit on kivat. Niissä kulkeutuu lenkeiltä mukana koko metsä. Mut ne on niin kivat. Kaljulla näkyy ankkajalat. Ja ne sanoo, et kintereihin kasvaa myös hitaasti karva. Mut kurakelillä ne on vihonviimeset. Ei me haluta pitää niitä. Mut mä haluan kuitenkin! On ne vaan niin kivat.

Kokokalju ois myös nasta. Ja voi puudelin viedä kehään terrierissäkin. Selestekin valioitui terrierissä. Piitu ei valioidu varmaan koskaan.

Niin miksi, miksi mä uhraan ajatustakaan ton turkin säästämiselle?

Terveys:
 Piitun korvat haisee. Niissä on varmaan hiivaa. Hyi. Putsattu ja nypitty on, ei auta. Kokemattomana suuren tuntemattoman edessä. Menemme loppuviikosta lääkärisedän tutkittavaksi. Joudumme varmaan pohtimaan piakkoin ruokinta-asiaa uudemman kerran. Hiivakorva ei hyvä korva.

Kyolicin syöttäminen aloitetaan punkkien kiusaksi. Juoksuja ei olla aloitettu.

Harrastukset:
 Meillä on nyt kickbike. Se on pyöräkellarissa vaan yksin. Hankkikaamme loistavat valjaat juoksuun ja aloittakaamme uusi harrastus.

Keskitymme kesäkuun ajan täysillä agilityyn. Kotitreeneihin ohjelmaksi takaakiertoa, paikallaoloja, kontakteja (mietintämyssyyn sopiva alusta takajaloille).

Näyttelyt. Yksi enää. Ympyrä sulkeutukoon Orivedelle. Puudelierkkariin menenkin turistiksi. Otan kameran mukaan ja paljon rahaa.

Piitu tykkää juosta, ootteko huomannu? Se myös lähtee jäniksen ja peuran perään, oon huomannu. Lähdetään kokeilee ratajuoksua Tuomarinkartanoon. City-Puudelit järkkää.

Tarvikehankinnat:
- Valjaat kickbikeiluun
- lasten hanskoille tarkoitettu klipsikiinnitysjuttu (numerolappupidikkeeksi)
- uusi panta, tai kaksi (koska mä TARVIIIIIN!)
- sadetta pitävä hyvä ja laadukas takki viimeistään syksyksi (kyllä mä vielä jostain metsästän sen W-Woolin myyjän ja sen ihanan ihanan takin, jota sovitettiin Lahden näyttelyssä!)

6 kommenttia:

 1. Hukka on kalju jo viidettä kesää. Suosittelen. :) On todellakin helppo! Mulla on enemmänkin ongelma se talviturkki, kun ei voi pitää lyhyenä ja ei yksinkertasesti oo aikaa harjailla jatkuvasti, niin Hukka on sitten täynnä takkkua keväällä, kun taas kaljutetaan.

  Hukalla oli monta kertaa hiivaa ja korvat tulehtunu, mutta eipä oo enää. Aiemmmin meni jotain kallista eläinkaupan ruokaa, mutta halpa Jahti&Vahti peittoaa sen mennen tullen, eipä oo enää ollu korvat kipeet! (Kutiaa kyllä, kun on niin täynnä karvaa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu no katotaan kuinka turkin käy. Kyl ne hermot tohon jossain kohtaa menee :D Tänäänki lenkillä löyty joku yks lätäkkö ja peli menetetty. Nyt on kotona kurakorva ja mansetit ihan ällöt myös. Niin oli kova nälkä mulla ja kiirus, että huolto minimaalista. Mut sen minkä taakseen jättää, sen edestään löytää..

   Etkö nypi Hukan korvia? Piitullakin kasvaa aika syvälläkin korvakäytävässä karvaa ja vaikee nyppiä nyt kun ne on vielä kipeetkin :S

   Tota Jahti&Vahtia on kyllä monella taholla kehuttu kovasti. En tiiä pitäskö koittaa Piitullekin..

   Poista
  2. Pitäishän ne nyppiä useinkin, mutta kun aika on niin vähissä. Mulla menee koko hitsin päivä siihen, että saan pidettyä itseni ja lapset hengissä siihen asti, että ne voi heittää nukkumaan, etten päivällä ehdi ja illalla oon ihan totaalisen poikki. Tää aikahan ei tästä lisäänny yhtään kun syksyllä alkaa päiväkotiarki lapsilla ja mulla opiskelut, että saa nähdä miten sitten käy. :/ Hukalta on nypitetty korvia eläinlääkärillä, ne ehtii kasvaa aina niin pitkiksi (ja kipeiksi) etten itse raaski niitä nyppiä, saavat rauhottaa sen ja nyppivät. Vähemmän tuskaa koiralle ja omistajalle, mutta suunnaton tuska omistajan pankkitilille...

   Poista
  3. Aivan. Arki lasten kanssa on usein kiireistä. Mullahan ei oo tässä yksin elellessä muuta kuin aikaa. Miestäkään ei oo enää viikonloppuisin aikaa viemässä :D

   Poista
 2. Onko Piitulla ollut paljon korvaongelmia? Jos tulehduksia saa pelätä, niin kannattaa kokeilla Anivox korvahuuhdetta! Moni ell suosittelee sitä korvatulehdusoireisiin ja moni tuttu kertonut sen parantaneen tulehduksen ilman lääkärireissua!

  Voi(ja kannattaa) käyttää ennaltaehkäisevästi, ja tosiaan auttaa tulehduksissakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvat jonkin verran möhnii. Lääkärisetä hoitanut kerran korvapunkin, ei kuulemma ollut hiivaa, eikä tulehdusta.

   Kiitos vinkistä, ostetaan seuraavaksi kokeiluun Anivoxia!

   Poista