14.4.13

Mätsäreitä!

Jonkun verran ollaan käyty viime aikoina pelleilemässä mätsäreissä. Ja Piitun kohdalla puhutaan ihan kirjaimellisesi siitä pelleilystä.. :D

16.3. MATCH SHOW  @ JUVANMALMI
Juvanmalmilla mätsäröimme jossain agihallissa, joka oli tupaten täynnä porukkaa. Kasvattaja esitti Piitua kehässä ja Piitu oli kovin jännittynyt, eikä antanut kunnolla seisottaa. Ravaaminen kehässä meni ihan pelleilyksi. Piitu vaan pomppi ja sähelsi ja komennettaessa ryömi maassa. Takapäätä nostaessa oikein ulvahti, että mitä sä sinne meet koskemaan herranjestas! Sininen nauha tuli.

Niinpä ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin mun mennä sen kanssa kehään ja näin ollen menettää kehäneitsyyteni. Jännitti aivan kamalasti ja polvet vaan tutisi, mutta niin me vaan ängettiin sinne sinisten kehään ja täristen asettelin koiraa seisomaan. Ja se seisoi hienosti, jännitys oli tiessään! Ravattiin myös kehä ympäri oikein mallikkaasti kaikki neljä jalkaa maan pinnalla. Tuomari palkitsi heti paremman suorituksen päästämällä meidät jatkoon. Seuraavassa ryppäässä kyllä tiputtiin sitten eli palkinnoille ei päästy.

Hurjan kiva mieli jäi kuitenkin tästä reissusta ja kipinä, että ehkäpä mä uskallan jatkossa mätsäreissä ainakin tuon lapsosen esittää. Siellä kun ei oo niin väliä. Oli muutenkin hirmu mukava mätsäri ja onnistuneet järjestelyt. Buffetissa oli loistavat arpajaiset, joissa oli huippupalkintoja ja koiran numerolappu oli 5e lahjakortti Mustiin&Mirriin! Sinänsä aika hyvin, kun osallistuminen maksoi 7e niin loppujen lopuksihan hintaa jäi vaan 2e :)

Pikainen seisotus ulkona mätsärin jälkeen. Kuva vääristää trimmin tosi rumaksi, mutta ihan hyvä se vielä on ja sämpylät ei oo noin kulmikkaat oikeesti vaan ihan pyöreet.

7.4. MATCH SHOW @ VIIKKI
Viikissä Gardenian pihalla oli ulkomätsärit. Piitun käytös oli J-Ä-R-K-Y-T-T-Ä-V-Ä-Ä! Se veti hihnassa käytännössä koko ajan niin, että tuntui että koko käsi lähtee irti. Ainoastaan pyytäessä kontaktiin ja teetättämällä pientä puuhaa (istumista, perusasentoa tms.) se pystyi olemaan kauniisti löysällä hihnalla. Kiristi hermoja kyllä kovasti, kun en voi sietää hihnassa vetämistä. 

Esitin Piitun itse kehässä. Se seisoi kauniisti, kehui kasvattajakin, joka kauempaa ehti vähän meitä katsella omasta kehästään. Mutta siihen se kaunis käytös sitten jäikin. Kehä oli armottoman pieni ja ison koiran kanssa, jolla kestää vähän asettua olisi tarvinnut TILAA. Se oli pari askelta ja jo tuli käännös. Voitte vaan arvata, että pelleilyksihän se meni. Piitu pomppi koko kaksi kierrosta, mitä piti ravata. Piitu sai jälleen sinisen nauhan. 

Sinisten kehästä MYÖHÄSTYTTIIN! Itku! Jäi todella paska maku suoraan sanoen tästä mätsäristä. Kuviakaan en omasta esittämisestä vieläkään saanut, kun kaikki kehät meni ihan päällekäin :( Ainoa valonpilkku oli se, kun tavattiin Piitun siskopuoli Peppi. Tytöillä löytyi heti yhteinen sävel :)

Piitu ja Peppi @ Match Show, Viikki (© Lilli Wastimo)
 
Piitu ja Peppi @ Match Show, Viikki (© Lilli Wastimo)

Piitu ja Peppi @ Match Show, Viikki (© Lilli Wastimo)

14.4. MATCH SHOW @ KLAUKKALA
 Klaukkalan mätsäri oli myöskin hallimätsäri. Koiran numerolappu oli taasen M&M:n 5e lahjakortti, mukavaa :) Oltiin paikalla hyvissä ajoin ja ehdittiin vähän treenailla tyhjissä kehissä. Samaan aikaan reenailemassa oli äreä suursnautseri, joka murisi ja haukkui. Piitu pelkäsi sitä, joten seisottaminen ei meinannut onnistua ollenkaan. Matto oli myöskin tosi liukas ja Piitun jalat liukui hirveesti. Se siirteli takajalat saman tien takaisin samalle paikalle, kun siirsin niitä. Meinas jo epätoivo iskeä, kunnes päätin, että laitan niitä vain ihan vähän taakse, jossa se sitten pystyi ne suht koht ok pitämään liukkaalla alustalla. Treenattiin lisää toisessa kehässä, jossa ei ollut suursnautseria häiritsemässä ja siellä Piitu antoikin paremmin seisottaa. Ravaaminenkin oli ihan jees pienessä kehässä. Eilen treenattiin kotona ja selkeästi huomasi, että siitä oli hyötyä. Viikon takaiseen Viikin mätsäriin verrattuna ero oli valtava.

Kova oli jännitys omaa vuoroa odotellessa, mutta hyvinhän se sitten meni. Piitu antoi seisottaa ja ravasi kauniisti pomppimatta juuri ollenkaan. Joskin vähän "jäässä" neiti tuntui olevan, johtuen varmaan esittäjän jännittämisestä. Pikkusen eron normaaliin käsiteltävyyteen näki selkeästi tuomarin koskettaessa takapäätä. Piitu katsoi vähän loukkaantuneen olosena, että sinnekö kehtaat koskea! Selkeästi siis odotellaan juoksuja, kun taas reagoi vieraan kosketukseen (on siis reagoinut mm. naapurin takapään rapsutukseen vähän säpsymällä ja tuolla samalla loukkaantuneella katseella. Mun tai esim. mun äidin tai miehen kosketukseen ei reagoi noin).

Sininen nauha tuli taas. Ei heru neidille näköjään punasta koskaan, hö. Sinisten kehässä tiputtiinkin sitten heti, mutta käytiinpähän pyörähtämässä :D


Ennen kehää reenailtiin vähän..

Kehässä @ Match Show, Klaukkala

Ilo ei kuitenkaan tähän loppunut sillä siellä oli myös parikilpailu! Saimme houkuteltua paikalle Piitun veljen Welhon perheineen, jotta saatiin sisarukset ilmoitettua parikilpailuun. Odotukset oli kovat, lähinnä siis hupimielessä. Edellinenhän koitos Ale-veljen kanssa meni kutakuinkin näin:

Orivedellä pentunäyttelyssä parikilpailutreeniä Piitu ja Ale!
Mutta eikä mitä! Heti, kun tajusin kadota neidin näköpiiristä, Piitu unohti Welhon kanssa peuhaamisen ja keskittyi etsimään mua väkijoukosta. Eihän ne pomppineet melkein ollenkaan vaan ihan hyvin ravasivat vierekkäin. Joskaan Piitu ei kyllä ikinä voinut seisoa niin päin kuten piti ja olihan ne siellä ihan miten sattuu. Mutta yllätys joka tapauksessa. Heti ekana ne kyllä tippui, sehän oli odotettavissa. Hauskaa enivei. Tässä pari kuvaa parivaljakosta:

Welho ja Piitu vamistautuu parikilpailuun.


Parikilpailussa Welho ja Piitu @ Match Show, Klaukkala
 Loppuun vielä Juvanmalmin mätsäreiden jälkeisiä riehuntakuvia. Käytiin vähän rallittelemassa jännityksiä pois läheisellä "sorakuopalla".

Keskai Jake, Piitu ja whippet Piraija. Piraijalla on keppi, jonka kaikki haluaa!

Jake, Piitu ja Piraija.

Piitu melkein kiinni kepissä, mutta Piraija oli kovin ovela ja sai pidettyä kepin loppuun asti.

Niiiiin lähellä!
Piitu tahtoooo!

Vaik olihan toi juokseminen kivaa ihan vaan juoksemisen ilostaki :)

Pikku gaselli.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti