8.4.13

Huhtikuun Temppu: "Valo!"

Temppuprojekti käynnistyi nyt huhtikuussa (Piitun 1v synttärikuukausi). Ideana siis opetella uusi temppu joka kuukausi, videoida se ja julkaista täällä blogissa. Ensimmäinen opettelemamme temppu on "Valo!". Yksinkertaisesti Piitu siis sytyttää ja sammuttaa valot käskystä. Videomateriaali on käsittämättömän ala-arvoista ja videota kootessa tapahtui jotain kummaa ja yhtä pätkää ei voinutkaan enää käyttää. En osannut korjata ongelmaa, vaan koko ajan herjasi, että pätkä tulee poistaa tai videota ei voi tallentaa. Niinpä videolta nyt puuttuu kokonaan valojen päälle laittaminen. Joskin lopussa on huumoripätkänä hieman epäonnistunut yritys kyseisestä toiminnasta. Hyvin nopeasti kasaan kyhätty, ensi kerralla lupaan vähän parempaa laatua.

Piitun tekeminen on vähän sähellystä, ei se tajua vielä oikein miten sitä nappia kuuluis painaa, jotta sille jotain tapahtuu, vaan se sit yrittää sekä nenällä, että tassuilla räpeltää, kunnes tapahtuu :D Välillä sitten tapahtuu sarjassa monta kertaa ja lopputulos on väärä. No meillähän ei olla niin pilkun päälle niin hyväksyttäköön temppu tällaisenaan. Yritystä ja intoa tehdä kuitenkin on. Kolmessa päivässä Piitu tämän tempun oppi ja nyt ollaan sen jälkeen satunnaisesti sitä vaan vahvistettu tällaisenaan, enkä ole lähtenyt vaatimaan tarkempia suorituksia. Tosin namipalkkaa ei heru, jos valolle ei mitään tapahdu.

Sitä on myös ihminen aivan liian hidas tuon naksun kanssa. Ei vaan ehi rekisteröidä tarpeeks nopeesti valon räpsäsyä tällä aivokapasiteetilla :D Mutta harjoitus tekee mestarin, eikö?

Tavoite kuitenkin saavutettu: koira ja omistaja ovat aktivoituneet. Ensi kuussa sitten lisää taas!


3 kommenttia:

 1. Hyvältähän se näytti :) Meilläkin treenattiin tätä Eikan kanssa, meillä ongelmama on vain tuo katkaisin, kun se ei meinaa millään napsahtaa pois päältä, on siis eri mallinen kuin teidän videopätkässä.

  VastaaPoista
 2. Wautsi! Just tän opetus on mullakin kesken. Miten opetit? jonkun post-it lapun avulla vai..? Kuinka nopeasti Piitu oppi "kaukokäskyn", ettei sun tartte olla vieressä näyttämässä että paina tätä siis vaan voit olla kauempana niinkuin videossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naksuttimen avulla opetin. Aluksi taputin kädellä seinää ja palkkasin, kun hyppäsi vaan seinää vasten. Sit oli tarkotus, että nenällä tapahtuis tää valojen renkutus, mutta Piitu on kova tarjoilemaan noita käpäliään joka tilanteessa niin hyväksyin sitten tassuilla tapahtuvan renkutuksen. Se oppi oikeestaan tosi nopsaan tän, muutaman päivän treenillä. Liitin aika varhasessa vaiheessa vihjesanan mukaan ja se hiffas sen nopsaan myös, joten välimatkan kasvattaminen oli aika helppoa, kädellä osotan välillä edelleen katkaisijaan päin, mutta osaa kyllä ilmankin.

   Näköjään oon kirjottanut, että kolme päivää meni että Piitu oppi tempun :) En oo tästä jatkanut pidemmälle, muuten kuin että välimatkaa kasvattanut ja Piitu tekee vaikka pyytäisin toisesta päästä huonetta. Jos teen vain muutaman toiston, niin tarjoilee temppua helposti itse ellen vie ajatuksia muualle tekemällä muita temppuja perään. Eli on siis vissiin myös kivaa tuo valojen rämppääminen :D

   Poista