28.9.12

Pentunäyttely 22.9.2012 @ Orivesi

Viikko sitten lauantaina olimme ensimmäisessä pentunäyttelyssämme. Matkaa näyttelypaikalle oli reilusti, ja jo menomatkalla me takapenkkiläiset eli minä, poikaystäväni ja Piitu nukuttiin :D Onneksi kuskilla (=kasvattaja) oli serkustaan seuraa etupenkillä.

Melkein heti paikalle päästyämme olikin jo isovillojen kehä. Sateenvarjon alla nopsasti ojenneltiin vähän turkkia ja eikun kehään! Voitte vaan kuvitella mitä 5kk koiralapsen, etenkin isovillan esittäminen on suoraan kuljetushäkistä yli 2h automatkan jälkeen. Sanalla sanoen, mielenkiintoista ;D

Ensin oli urokset. Uroksia oli 2. Piitun veli Ale eli virallisemmin Bic-Cot's Alejandro 5kk ja vastassaan 7kk Hot Gossip Born To Rock. Ale vei potin näistä kahdesta saaden Kunniapalkinnon. Sitten oli Piitun vuoro. Piitu oli kehässään yksin. Tuomari tykkäsi kovasti Piitusta, mutta noottia tuli alakulmureista, jotka kasvaa väärin, sekä ulospäin kääntyneistä etujaloista. Tuomari oli todella kiltti, kun ei heittänyt Piitua ulos kehästä. Vähänkään tiukempi tuomari olisi käskenyt kotiin kasvamaan. Piitu sai siis myöskin Kunniapalkinnon ja näin ollen sisarukset pääsi yhdessä pyörähtämään kehään. Piitun kasvattaja esitti Alen ja joku isovillaihminen, kasvattajan kaveri esitti Piitun. Onneksi allekirjoittaneen ei tarvinnut, ois se ollut kamalaa tämmöiselle amatöörille :D Loppujen lopuksi, koska Alen virheet oli vain hampaat (samanlailla väärin tulee kun Piitullakin) Ale oli ROP-pentu ja Piitu sitten VSP-pentu. Hienosti pärjäsi siis molemmat :)

Bic-Cot's Alejandro "Ale" ROP-pentu ja Bic-Cot's Amelie "Pitu" VSP-pentu
Pakollinen palkintoposeeraus :)
PIITUN ARVOSTELU:
Tuomari: Maija Mäkinen
5kk femin. narttupentu, jolla hyvät mittasuhteet. Kaunis nartun pää. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kuono, mutta alaleuka saa vahvistua ja tällä hetkellä hampaat vaihtumassa. Hyvä kaula. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvät käpälät, mutta kääntää tällä hetkellä etutassuja ulospäin. Hyvä runko. Hyvä hännän kiinnitys. Lupaava turkki. Liikkuu rodunomaisella eleganssilla, mutta vielä varsin holtittomat pentumaiset liikkeet. Hieno häntä. Viehättävä temperamentti.

Piitun osuus oli siis tässä vaiheessa päivää jo nähty (tai niin me luultiin). Ale kävi vielä pyörähtämässä ryhmäkehässä, mutta sieltä ei sijoitusta herunut. Kovasti itsetuhoviettiä tuntui kasvattajalla olevan sillä hän halusi ilmoittaa puudelilapset parikilpailuun. Toivoin koko matkan toimistolle kävellessä, ettei enää voi ilmottautua, mutta niin vaan voi, viime metreillä. Ja eikun nopsasti syömään ja ehdittiin vielä treenatakin vähän ennen kehää. Toiset treenasi - hmmm.. tanssia? ja toiset vatsalihaksia :D Tämmöistä menoa oli siis parivaljakolla:

Parikilpailun treeniä xD

 Ette varmaan ylläty, että treeni ei tuottanut tulosta vaan pellepuudelit pelleili myös kehässä. No näin kävi, ja heille sanottiin ensimmäisenä kiitos osallistumisesta ja hei hei :D

 Onneksi tämän jälkeen oli vielä menestystäkin luvassa. Nimittäin
kasvattajan portugalinpodengo Liekki oli ROP-pentu (myöskin ainoana koirana kehässään), joten sekin oli mukana Ryhmäkehässä. Tuomari ihastui Liekkiin ikihyviksi ja Liekki oli upeasti RYP-1!!! Wau! Liekki osallistui siis myöskin BIS-kehään. BIS-sijoitusta Liekille ei tullut, mutta se sai olikohan se Oriveden kennelpiirin tms. myöntämän Tsempparipalkinnon tuomariston yksimielisellä päätöksellä. Syynä palkitsemiseen oli, että on näinkin hyvin menestynyt yksilö ja näin harvinainen rotu kyseessä. Kyllä oli meidän porukalla hymy herkässä tässä kohtaa :)

Keskikokoinen sileäkarvainen portugalinpodengo Olivais "Liekki" ROP-pentu, RYP-1 ja Tsempparipalkinto + KP :)
Vielä oli edessä ihana tapaaminen, sillä kasvattajan serkku oli meidän näytelmöidessä käväissyt Jyväskylässä hakemassa itselleen tällaisen:
10vkoa vanha whippet-pentu Suvi oli syötävän suloinen :)
Päivä oli pitkä, mutta sateesta huolimatta hyvä. Lakkasi se sadekin jossain kohtaa ja aurinkokin pilkisteli. Menestystä tuli kaikille ja oli mukava kokemus. Jopa tuo kaksilahkeinen oli positiivisesti yllättynyt, että viihtyi niin hyvin. Aika ei ehtinyt kyllä käydä pitkäksi, koko ajanhan saatiin olla menossa ja niin paljon oli nähtävää näin ensikertalaiselle ainakin. "Tuliaisiakin" tarttui matkaan paikalla olleesta Hau Haun autosta. Siellä oli lelut 3kpl/10€. Piitu sai mintun tuoksuisen suunhoitopallon, Röhköpossun, sekä pinkin ötökän, jossa on joku muovipullo sisällä. Röhköpossu on ihan ykkönen! :)

Ihana Röhköpossu!

Tästäkin kuuluu kiva ääni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti