27.9.12

Metsälenkkeilyä ja puunailua Askistossa

Perjantaina käytiin kasvattajan luona. Ensin mentiin tunniksi riekkumaan metsään. Mukana oli kasvattajan koirista vain Piitun äiti Seleste, isovillakoira Esmi ja podengonpentu Liekki. Muut olivat vielä edellisestä lenkistä väsyneitä ja jäi lepäämään kotiin.

Mukava lenkki tehtiin ja koirat rallaili metsässä täysillä. Alkuun Seleste-mamma kovasti murisi Piitulle, mutta hyväksyi sen lopulta ja päästettiin Selestekin vapaana juoksemaan muiden mukaan. Seleste ei oikein perusta muista kuin oman lauman nartuista ja Piitu alkaa olla jo sen verran iso, että alkaa käydä mamman hermoille. Hyvin kuitenkin meni ja vielä sisälläkin Selestellä ja Piitulla sujui hyvin, vaikka siellä Seleste kovasti puolustikin asemaansa rapsustusten vastaanottajana ja komensi Piitua pois mun luota :D

Liekki ja Esmi taistelee kepistä.

Liekki, Piitu ja Esmi.

Puudelit podengon kimpussa.

Piitu, Liekki ja Seleste.

Seleste-mamma ja Piitu-lapsonen. Ei oo enää hurjasti kokoeroa heillä.

Sisälle tultua Piitu pääsi heti suklaakeksintuoksuiseen käsittelyyn eli kylpyyn. Kasvattaja pesi, föönasi ja trimmasi Piitun lauantain pentunäyttelyä varten. Piitu oli pöydällä suht ok käsiteltävänä. Vähän se koitti tekeytyä vauvaksi ja piippaili välillä ja korvien föönaus oli inhottavaa. Jännää kun kotona ei koskaan piippaile tuolla tavalla :O Korvia nypittäessä Piitusta kuoriutui todellinen drama queen! Tyyppi kiljui ku syötävä, vaikka kasvattajan kädet ei vielä edes koskenu koko korvaan :D Itse oon korvista nyppinyt vain yksittäisiä karvoja ja siellä olikin kamalat tupsut jo. En ollu löytänyt netistä sitä korvapulveria, jota kasvattaja suositteli niin ihan ilman pulveria oon tähän asti nyppinyt. Nyt on sit ostopaikka pulverillekin selvitetty niin ensi kerralla saan itse sit nyppiä ihan kunnolla :) Samalla laitan tilaukseen vähän uutta shamppoota ja hoitsikkaa. Hoitoainetta en ookaan Piitun turkkiin vielä käyttänyt, mut nyt vois olla korkee aika jo. Siitä jää ihana tuoksukin turkkiin <3

Puunattu neiti.
Piitusta tuli käsittelyn jälkeen kyllä todellinen kaunotar ja turkki on niiiiin pehmee ja hyväntuoksuinen. Suklaakeksi-shamppoo ja -hoitsikka on vähän kyllä siinä rajoilla onko jo liian ällö. Menettelee, mutta toisella kerralla voisi jo mennä sinne ällön puolelle :D

2 kommenttia:

 1. On kyllä nätti Piitu tuossa vimpassa kuvassa. Onko sulla ajatus pitää se oikeassa trimmissä (näyttelyiden takia tai muuten vaan) vai meinaatko jossain vaiheessa alkaa ajella vaan tasaiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideana olis nyt pentuna käyttää muutamassa näyttelyssä. Eli niin kauan pidän näyttelyturkissa, kun turkki meidän menossa kestää. Todennäkösesti viimeistään takkukauden alettua tuun vetämään lyhyempään kotiturkkiin.

   Nyt on vähän jännät paikat näyttelyiden suhteen, kun Piitun pysyvät alakulmurit näkyis nyt vähän myös kasvavan väärin. Vähän aikaa seuraillaan ja päivittäin väännellään ja leikitään pallolla, josko ne sieltä vielä tuliskin oikein. Mut aika huonolta näyttää.. Lisäks sen etujalat kääntyy vähän ulospäin ja niidenkin osalta nyt sit jännätään suoristuuko kasvun myötä.

   Mut se voi olla et täs on nyt monta mutkaa matkassa ja jos ne mutkat ei suoristu niin meidän näyttelyura oli tässä. Näyttelyturkin pitämiselle ei siis olisi perusteita. Mut on se toisaalta vaan tosi nätti siinä, ainakin vielä toistaseks <3 Eikä turkinhoito kyllästytä mua vielä yhtään. Että katsellaan... :)

   Poista