31.12.16

Koirakulut 2016

Mietin pitkään kehtaanko edes julkaista tätä, mutta ei kai se auta muu.. Jos mun mies näkisi nää summat, niin se varmaan jättäis mut. Koko vuoden olen siis listannut kaikki koiriin menneet kulut ylös vakuutuksia ja matkakuluja lukuunottamatta. Summat, joita oon koiriin kuluttanut on aivan järkyttäviä. Tälle vuodelle, kun rahatilanne on ollut hieman parempi ja tämä yletön shoppailu on ollut mahdollista, olikin tavoitteena saada mun loputtoman pitkä ostoslista tyhjäksi. Pääsin tavoitteeseen melkein. Vielä listalla olisi pari asiaa ja ei tarvitse kovin paljoa pinnistää niin keksin listalle heti muutaman muunkin jutun. Näitä ei kumminkaan nyt tällä hetkellä ihan oikeasti tarvita, joten ne jääköön hankittavaksi joskus myöhemmin. 

Jotta ihan mahdottomalle ei tämä tuntuisi, niin olen rahoittanut näitä hankintoja mm. trimmaamalla kavereiden koiria ja myymällä meille tarpeettomia koirakamppeita. Tänään sain taas myytyä yhden turhan manttelin. 

Ideaalitilanne mulle olisi se, että olisi koirille joka säälle ja tilanteeseen sopivat varusteet. Villakoiran ollessa kyseessä se vaatii hieman enemmän kuin muun rotuisten koirien kanssa. Ehkä ihan näin paljoa se ei vaadi kumminkaan mitä olen rahaa uhrannut, mutta tällä hetkellä tuntuu ettei tarvitse pähkäillä mitä puetaan ulos, vaan joka säähän löytyy sopivat vermeet. 

Mutta tässäpä sitten karu totuus: 
Messarituliaiset ekalta päivältä :P

Ruokinta: 1068,61€
- Herkut ja luut: 276,59€
- Perusruokinta: 792,02€ 
Kuukaudessa noin: 89,05€

Harrastaminen: 963€
- Kisat ja muut tapahtumat: 121€
- Treenimaksut ym: 777€
- Omat treenivarusteet: 65€
Kuukaudessa noin: 80,25€

Tarvikkeet: 1027,09€
- Turkinhoitotarvikkeet: 172,56
- Ulkoiluvarusteet, lelut yms: 854,53
kuukaudessa: 85,59€

Eläinlääkärikulut ym: 684,95
- Viralliset terveystarkastukset: 359,80€
- Rokotukset ja muut käynnit: 325,15€

Kehonhuolto: (osteopaatti, hieronta) 330€

Koko vuoden koirakulut yhteensä 4073,65€
Kuukaudessa: 339,47€


Ensi vuodelle mun tavoite onkin täysin päinvastainen. Ajatuksena, että mitään ylimääräistä ei hankita, vaan yritetään pysyä vain niissä välttämättömissä kuluissa. Toki kisaaminen asia erikseen. Sitä pyritään kyllä tekemään sitten senkin edestä. Haluaisin pyrkiä pienentämään jokaisen osa-alueen summaa (paitsi kisaamisen), ruokinnasta lähtien. Ruokintakulujakin voisi aivan hyvin miettiä uudemman kerran. Ei ole välttämätöntä syöttää noin kallista nappulaa, kun koirat saa kumminkin lihaa myös. Aion pitää ensi vuodelle myös listaa ja toivottavasti pääsen tavoitteisiin kulujen pienentämisessä. 

Onko muut listanneet koirakuluja tältä vuodelta? Järkyttikö koiriin kuluneet summat vai oliko odotusten mukaiset? 

Pinkki on uusi musta! Eikä tässä vielä kaikki. Kuvan oton jälkeen keksin heti monta muutakin pinkkiä juttua mitä meillä on..

10 kommenttia:

 1. Mä aloitin tammikuussa ja lopetin helmikuussa ettei tuu paha mieli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein viime vuonna ton saman aika alkuvuodesta :D Tänä vuonna päätin olla sissi ja vetää loppuun asti. En tiedä kannattiko tää nyt varsinaisesti :'D

   Poista
 2. Ei oo ees paha. Tää teijä summa vois olla mun ens vuoje tavote :P
  Karvakorviin tulossa ens viikolla samankaltane postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huojentavaa kuulla! :) Mä oon jo kavereiltaki saanu viime aikoina palautetta, kun oon kertonu meidän uusista hankinnoista, jotka on vielä painottunut vahvasti tähän loppuvuoteen. Mut en mä sit ehkä pahimmasta päästä olekaan :D

   Poista
 3. Mä alotin vasta nyt lokakuussa laskemisen ja tähän mennessä kuukauden keskiarvo on ollu sellanen lähemmäs 600€... et jos tohon kolmeensataan pääsis ens vuonna niin olis mulle hyvä :D oon kyllä täysin holtiton näissä koirajutuissa ja oon vielä opiskelija!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! Mut mikäs siin jos ei oo muita harrastuksia, niin.. :D Mulla kyllä olis kevyesti varaa myös ratsastaa jos himmailisin tän shoppailuhimon kanssa. Ainakin näin jälkeenpäin voin todeta, kun näitä summia katsoo.

   Poista
 4. Mitäs ruokaa sun koirat oikein söikään? Tai miten hirveesti ne oikein syö? :D Mullakin syö koirat kyllä melkein kalleinta, mitä kaupoista löytyy, mut ne on niin vähäruokaisia, ettei mee kuukaudessa puoliakaan teidän summasta... Ja järkytys, miten kallista harrastaminen siellä teillä on!!! Olit käyny agikursseilla, tokokurssilla ja oliko sulla ollu joku hallikortti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä noi syö acanan sport & agility ja sit lihaa + sinkki, D ja lohiöljy. Lihat tilasin ennen Kennel-rehulta ja tuli huomattavasti halvemmaks, mut nyt ei oo aikoihin osunu miehen työvuorot ja auton kulkupäivät yksiin ja oon joutunut ostamaan kalliimmalla muualta. Muusalle oli tullut aika reippaasti painoa nyt lisää, joten sille piisais hyvin kyllä kevyempi nappula. Määrät on oikeestaan aika pieniä, reilu pari desiä päivässä menee nappulaa ja lihaa n.250g per nuppi.

   Joo, tuleehan tolle harrastamiselle hintaa.. Agi treenipaikka 4kk 160€ (ensi vuodelle nousi 170€), vapaakortti halliin 4kk 200€.

   Poista
 5. Ei tuo sinun summasi minusta kovin mahdottomalta kuulosta. Sulla on kuitenkin kaksi koiraa ja harrastat molempien kanssa :) Mä ajattelin tänä vuonna myös pitää kirjaa ostoksista ja muista kuluista. Mä luulen et mä olisin päässyt helposti tuohon summaan ja ylikin. Kaikki on niin kovin kallista, olipa kysymys ell maksuista tai näyttelyilmoittautumisista.
  Nyt sulla on onneksi nuo takit sun muut kamat hankittuna, ne on kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks on muita kohtalotovereita! Niin lohduttavaa :)
   Totta kyllä, että kaikki on tosi kallista. Kauhulla odotan mitä kulut on sitten, kun kisataan ja käydään sen lisäksi näyttelyissä. Mut taitaa tovi mennä, että näyttelykehät kutsuu..

   Poista