6.7.16

Piitun ja Muusan kesävinkit

1. Vilvoittaudu luonnonvesissä


Helteisinä kesäpäivinä tytöt saavat vilvoittautua mm. lähilammessa, joka on kävelymatkan päässä. Oikein kuumana päivänä välttelemme kuumalla asfaltilla kävelyä ja hurautamme matkan autolla. Hyvät uimaliivit auttavat oikean uintiasennon löytymisessä.

Pitkän hellejakson jälkeen kannattaa pysyä kuulolla sinilevävaroituksista. Viime viikolla kuulin jo ensimmäisen..

2. Ajoita lenkit ja harrastukset viileämpään aikaan päivästä


Koiralle lämpöhalvaus on kesän ehkä suurin uhka. Liian paljon kuulee tarinoita autoon jätetyistä koirista tai muissa tilanteissa lämpöhalvauksen saaneista koirista. Meillä lenkit tehdään illalla vasta kun ilma alkaa viiletä, päivällä käydään vain metsässä tarpeilla. Kauppareissujen ajaksi koirat jäävät yleensä kotiin.

Vaikka meillä on mukavan viileä halli myös näin kesällä, niin treeniajankohtaa kannattaa miettiä tarkkaan ihan jo senkin takia, että koira on jokatapauksessa myös lämmiteltävä ja jäähdyteltävä. Treeneihin lähtiessä kannattaa myös miettiä, missä koira odottaa omaa treenivuoroaan. Autossa? Saako auton varjoon? Luukut auki? jne.. Meillä on autossa lukittava koiraveräjä ja näin ollen auton takaluukun saa pidettyä kokonaan auki, joka on kyllä ihan ehdoton juttu.

3. Muista herkutella

Hellepäivänä koirille maistuu erilaiset jäiset herkut mm. jäiset raakaluut ja koirien mehujäät. Koirien mehujään voi tehdä vaikka tyhjään maitotölkkiin ja tarjoilla koiralle tölkkeineen päivineen, jolloin sillä riittää pidempään puuhasteltavaa tölkin parissa. Eikä muuten läähätytä! Mehujää on erinomainen keino huolehtia koiran riittävästä nesteytyksestä kuumana päivänä.

Ps. Viilentää muuten niin tehokkaasti, että vähän vähemmän helteisenä päivänä meillä syötiin näitä täristen. Pienempi annos esim. jugurttipurkkiin jäädytetty herkku voisi olla sopiva vähemmillä lämpöasteilla

4. Varaudu kesän vaaroihin

Kesä on ihanaa aikaa, mutta tuo mukanaan myös ikäviä asioita. Koiraa uhkaa luonnossa liikkuessa esim. käärmeet, ampiaiset ja punkit. On hyvä varautua kyypakkauksella ampiaisen pistoksiin. Kyyn puremaan kyypakkausta ei nykyään enää suositella, ellei hengitystiet ole vaarassa turvota umpeen. Hätävarana toimii siis kuitenkin myös kyyn puremiin.

Punkkeihin on monenlaisia eri torjuntakeinoja kuten, myrkkyliuoksia, -pantoja ja tabletteja. Toiset uskoo valkosipulin voimaan. Meillä on aikaisempina vuosina kokeiltu Kyolic-valkosipulivalmistetta, josta ei ollut minkäänlaista hyötyä. Viime kesänä laitoin molemmille koirille Effipro-liuokset niskaan ja se olikin oikein toimiva ratkaisu. Tänä kesänä riesanamme on ollut vain muutama punkki, jotka tuli suurin osa juhannusreissulta eli ei kotihuudeilta. Jos punkit eivät tee suurta kansanryntäystä, niin vietämme myrkyttömän kesän.

5. Elä kuin viimeistä kesäpäivää 

Suomen kesä on lyhyt ja ilmoista ei koskaan tiedä. Kannattaa siis elää täysillä ja nauttia lämpimistä keleistä. Uida ja syödä jätskiä. Käydä uusissa paikoissa ja tavata ystäviä. Ja ennen kaikkea rentoutua ja elää hetkessä niin kuin rakkaat koirammekin tekevät!

Ihanaa kesää kaikille lukijoille! :) 

2 kommenttia:

 1. Kesä <3 Tää oli jotenkin ihana postaus, kesä menee niin äkkiä että jokaisesta päivästä, illasta ja aamusta nautitaan. Tänään on niin koleaa että me jäädään odottaan hellepäiviä tuon mehujäävinkin kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on ihan parasta aikaa, vaikka en itse olekaan mikään suuri helteiden ystävä. Mutta siitäkin huolimatta nautitaan jokaisesta päivästä, kun ei ole kylmää, pimeää, liukasta tai märkää :)

   Ja mehujäät on tyttöjen ehdoton suosikki, kannattaa kokeilla!

   Poista