25.3.16

Helmikuun lempparit
1. Willis-villamantteli
Tämä Helsitaren mantteli on osoittautunut aivan huipputuotteeksi. Ostoslistalla tämä on ollut jo pidempään, mutta ei ollut suunnitelmissa tälle talvelle vielä hankkia kumminkaan. Sattumalta törmäsin tähän käyttämättömään takkiin fb-kirppiksellä ja mikä onni, että myyjä asuikin samassa kaupungissa. Satuinpa vielä olemaan koirien kanssa liikenteessä ja sain sovittua noudon saman tien. Käytiin sovittamassa ja takki oli ihan täydellinen, joten kaupat tehtiin. 

Takki on todella lämmin ja miellyttävän tuntuinen. Piitu inhoaa kaikkia takkeja ja härpäkkeitä, mutta tämän se antaa pukea aavistuksen helpommin. Villa materiaalina ei sähköisty, joka varmasti on koiralle mukavampi. Tämän kanssa on myös vaivaton liikkua ja temmeltää, koska se mukautuu koiran liikkeisiin ja istuu hyvin. Mantteli lämmittää suuret lihasryhmät hyvin ja erityisesti tykkään, että se tulee niin pitkälle alas takareisille ja suojaa myös hieman pakaroita takaa. Malli on hyvä villakoiralle, koska häntää mahtuu hyvin kantamaan korkealla, kuten villakoirilla on tapana.

Miinuksena tässä takissa on se, että lumi tarttuu siihen aika hyvin. Sekin asia toki on korjattavissa sillä, että tähän saa hommattua myös yhteensopivan softshell- manttelin. Näin saadaan takista myös tuulen- ja vedenpitävä. Softshellit meillä onkin seuraavana ostoslistalla, ensi talveksi viimeistään. Lumen tarttumiseen toinen korjausliike voi olla myös se, että tilaa mittatilauksena, jolloin vatsakappaleen materiaaliksi voi valita muun kuin villan. Toinen miinus on se, että näissä hieman laatu vaihtelee. Meillä on kaksi siis periaatteessa ihan samanlaista, mutta kuitenkin mantteleissa on eroja. Tämä on ihan ymmärrettävää, kun puhutaan käsityönä tehdyistä tuotteista, mutta yksi mielestäni ihan epäkohta tuossa toisessa netistä tilaamassani takissa on. Nimittäin kangas on ihan erilaatuista. Piitun takissa kangas on tiheää, eikä siitä näe läpi, mutta Muusan takissa kangas on harvempaa ja siitä näkee läpi. Se myös nukkaantuu nopeammin ja on jo paljon epäsiistimmän näköinen kuin tuo ensin hankkimani takki. Ehkä siis tuotetta harkitsevalle suosittelisin hankkimaan ihan myyntikojusta jostain näyttelystä tai tapahtumasta, jossa pääsee itse hypistelemään tuotetta. Näin voi varmistaa, että saa parempilaatuisen kankaan. Muusan takki harmillisesti jo sai pienen vekin. On lenkillä ottanut ilmeisesti osumaa johonkin risuun tai sitten Piitun hampaat on repinyt sen. Kangas on sen verran hauraampi, että ehkä se ei sovellu painimiseen. Toki mikä tahansa takkia saattaa hajota rajuissa leikeissä.

Muusalle hommasin siis myös oman willis-villamanttelin ystävänpäivätarjouksesta nettikaupasta. Sitä ei vain voinut ohittaa nyt kun tämä takki oli jo käytännössä testattu ja hyväksi havaittu. Kaiken muun hyvän lisäksi nämä on mielestäni vielä erittäin hyvännäköiset! Voin ehdottomasti suositella kaikkeen muuhun menoon, paitsi ehkä niihin paineihin ;)

Samikset :)Helsitaren sivuilla manttelia on kuvailtu näin:

"Aito 100% Willis villamantteli viileille ja kylmille ilmoille lämmittämään treeneihin, lenkille, autossa odottamiseen ym. Myös todella hyvän kosteuden sitomiskyvyn ja hengittävyyden ansiosta sopii uimisen, pesun, sadesäiden jälkeen kuivattamaan turkin ja koirasi pysyy samalla lämpimänä.
Paksua Englantilaista laadukasta ja arvostettua 100% lampaanvillaa. Villa on erittäin lämmin ja miellyttävä koiran käyttää. Villan ominaisuuksiin kuuluu hyvä lämmöneristämiskyky, hengittävyys, sekä hyvä kosteuden sitomiskyky, kuitenkaan tuntumatta kostealta. Se ei sähköistä koiran turkkia, eikä syty palamaan helposti. Joustavan ja hyvin muotoillun manttelin kanssa, koirasi on helppo liikkua ja se suojaa/lämmittää myös tärkeitä lihaksia. Villa paranee käyttäessä ja usein pelkkä tuuletus henkarilla riittänee. Pesuna suosittelemme käsinpesua tai koneessa villapesu ohjelmalla."
2. Karlie NORTHMATE ® CATCH, syömistä hidastava ruokinta-alusta ("Green")

Piitusta on steriloinnin myötä tullut aivan hirvittävän ahne possu. Siitä syystä tuli tilattua sille tämmöinen syömistä hidastava ahmijan kuppi Lemmikkistorelta. (Kyseinen tuote on muuten nyt siellä tarjouksessa, vink vink!).

Lemmikkistoren sivuilla tuotetta kuvaillaan näin:
"Ruohomattoa muistuttava erikoisruokinta-alusta, joka tekee ruoka-ajasta hauskan ja haastavan aktivointituokion. Ripottele ruoka-annos ulokkeiden väleihin, jonka jälkeen kissa (tai koira) saa kaivella kuonollaan ja lipoa kielellään ruuan suuhunsa. Alusta soveltuu sekä koirille, että kissoille. Alustasta voidaan tarjoilla niin kuiva- kuin säilykeruokaa. Täytä tahnalla tai nameilla, kun haluat ekstra-aktivointia. NORTHMATE ® CATCH on valmistettu kovamuovista (ei sisällä ftalaatteja), joka kestää hyvin myös ulkokäyttöä ja on tiskikonepesunkestävää. Alusta on malliltaan soikea. Väri: Liila. Koko: 27 x 23 cm. Ulokkeiden korkeus max. 8 cm."

Tämä oli myöskin ihan huippuhankinta. Piitu ei enää pysty nielemään kerralla 250g lihamötikkää, jota se aiemmin helposti harrasti. Ruokailu kestää pidempään ja ruuan saamisen eteen joutuu tekemään vähän hommia. Uskoisin, että tällä saisi myös nirsommille koirille ruokailusta mielekkäämmän, kun olisi vähän puuhaa samalla. Muusallakin on ruokahalu kasvanut hirveästi viime aikoina ja se on alkanut iltaisin ilmoittelemaan piippaamalla, että ruoka-aikaa voisi mielellään aikaistaa. Ruuat häviää sen kupista myös alta aikayksikön, laittoi sinne mitä vaan (jopa pelkät kuivat nappulat!). Se myös esittää huikeita sirkustemppuja saadakseen kupin lattialle nopeammin. Yhtenä iltana nähtiin mm. viisi peräkkäistä tasajalkahyppyä takajaloilla seisten. Aikamoista kropanhallintaa! Joten eihän siinä muukaan auta kuin hommata Muussillekin oma. Onneksi nämä kupit ovat varmasti ikuiset, joskin parit hampaanjäljet Piitu on omaansa jo saanut. Muovi on kyllä niin kovaa, että ihan helpolla niitä ei kyllä tule.

Tälle tuotteelle tulee meiltä ihan viisi tähteä, hintaa on vähän enemmän kuin normikupilla, mutta ehdottomasti on hintansa väärti. Mitään miinuspuolia ei ole vielä tullut vastaan.

Tässä vielä video Piitun ensimmäisestä ruokailusta tästä kupista. Murina pitää kakaran loitolla :P
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti