27.9.15

Uusia maisemia ja näytteenottoa

Viime viikonloppuna pääsimme ulkoilemaan pitkästä aikaa ihan uusiin maisemiin. Suuntasimme pääkaupunkiseudulle Muusan velipoikia Sisua ja Merriä tapaamaan ja tosi mukavaan metsämaastoon päästiin lenkkeilemään. Reilu pari tuntia meni kevyesti sateisessa metsässä tallustellessa, helposti olisi viettänyt pidemmänkin tovin tuollaisessa paikassa. Mukana oli myös nuori tanskandoggi Kuura, jonka kanssa jopa Piitu intoutui vähän leikkimään, vaikkei ole enää pitkiin aikoihin oikein vieraiden koirien kanssa viitsinyt leikkiä.

Vasemmalta oikealle: Sisu, Merri, Kuura, Muusa, Piitu.
Aika paljon oli muitakin ulkoilijoita liikkeellä ja Piitu reagoi melko voimakkaasti näihin kaikkiin. Paria pyöräilijää se pääsi säikähtämään, kun huomasi ne turhan myöhään ja se tuntui jäävän vähän päälle, oli sitten muihinkin kulkijoihin reaktioherkempi. Tosin tuo sen viimeaikainen ärhäkkyys voi myös olla syynä miksi reagoi niin voimakkaasti. Taas nimittäin piti puuttua sen tekemisiin vähän väliä ja loppumatkasta jouduin ottamaan sen hihnaan, kun Muusa meinasi saada liian rajua kyytiä. Onneksi välillä meni pitkänkin aikaa ihan leppoisasti, niin ei omaa hermoa kiristänyt koko lenkkiä sentään.Muusa sai välillä tapansa mukaan ihania hepuleitaan ja villitsi kaikki muutkin mukaan juoksuun. Harmi vaan, että sne juoksut yleensä päättyy Piitun ärinämurinaan, kun se vihdoin saa tuon hurjastelijan kiinni. Mutta onhan se kivaa niin kauan kuin sitä kestää..


Lenkin päätteeksi tytöiltä ja Merriltä otettiin verinäytteet koirien geenitutkimusryhmälle.
Olen jo aiemmin täyttänyt Piitusta tuolla sivuilla käyttäytymiskyselyn ja epilepsiakyselyn ja Piitusta on pyydetty heille verinäytettä. Samalla Muusakin sitten luovutti tutkimukseen verta. Vielä pitäisi Muusasta täyttää käyttäytymiskysely. Käyttäytymiskyselyyn kaivataan paljon lisää vastauksia, käythän sinäkin täyttämässä kyselyn koirastasi!

Edit. Nyt myös Muusan osalta käyttäytymiskysely täytetty :)

Kiitos kaunis vielä osallisille, että tämä järjestyi näin. Oli oikein mukavaa ja hienoa, että päästiin luovuttamaan verta hyvään tarkoitukseen ja homma hoitui vielä näinkin kivuttomasti ja koirille mukavissa merkeissä.


Iloinen verenluovuttaja Merri :)

4 kommenttia:

 1. Siis olitteko te MUN metsässä (Lintumetsässä)??? t. Fasu! :D
  Näyttää nimittäin ihan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korpraalintiellä, Espoossa oltiin :)

   Poista
  2. No se on just tää meidän metsä 😊

   Poista
  3. No se on just tää meidän metsä :)

   Poista