5.7.15

Voihan Continental

Viime aikoina olen päässyt oikein urakalla harjoittelemaan tuon peruspuudelikampauksen trimmaamista, nimittäin continental-leikkausta. Kovasti jännitti mitä siitä tulee, mutta onneksi oli jo toisen ihmisen valmiiksi vetämät rajat ja linjat apuna. Kieltämättä olin aivan hukassa, kun ensimmäinen conttariasiakas saapui. Jalkapallot ja peppupallot meni vielä helposti, niitä on niin kiva trimmata! Mutta tuo runko, voi että se olikin vaikeaa. Minkäännäköistä ajatustakaan ollut päässä, että minkälaista linjaa lähden hakemaan. Mutulla mentiin siis. Ensimmäisenä työstettiin Sisun turkkia. Paineet ei onneksi olleet kovin suuret, koska Sisu ei ole menossa näyttelyyn ainakaan tänä vuonna.

Tällainen oli lopputulos. Aivan tyytyväinen en ole kokonaisuuteen, mutta annettakoon se anteeksi, kun kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun trimmasin conttaria. (En laske niitä räpellyksiä, joita yritin aikoinaan Piitun turkin kanssa. Niissä kun ei montaakaan karvaa lähtenyt)

Sisu 1: Huhtikuu.

Sisu meinas pistää vähän leikiksi, kun yritettiin vapaaseisotusta :D
Sisu on jo tuon ensimmäisen kerran jälkeen ehtinyt käymään kahdesti ja tässä kuvat molemmilta kerroilta. Toisella kerralla satoi kaatamalla vettä, joten jouduttiin kuvaamaan sisällä..

Sisu 2: Kesäkuu.
Sisu 3: Heinäkuu
Ja vapaasti seisotettuna vielä.

Seuraavaksi oli vuorossa Merri-veljen trimmaus ja sekös vasta jänskättikin! Merrille piti meinaan saksia näyttelytrimmi viikon päästä olevaan näyttelyyn. Saksiminen oli kuitenkin jo helpompaa, kun yksi oli jo alla. Merrin trimmistä tuli jo selkeästi parempi.

Dancefloor's Patient Pasodoble "Merri" 1v.
Merri 1: Toukokuu
Merri meni siis viikon vanhassa trimmissä kehään, omistajan siistimänä. Pari pientä muutosta rajoihin tehtiin vielä ennen kehää tunnetun kasvattajatuomarin ohjeiden mukaisesti. (Vähänkö oon otettu tuosta mielipiteestä! Noin pieniä muutoksia olis vaan tehnyt tuo kokenut villakoiraihminen mun trimmiin!) Hienolle pojalle irtosikin viikonlopun näyttelyistä huikeat arvostelut ja tulokset: lauantaina ERI + VASERT ja sunnuntaina ERI+SERT+PU2! Mieletöntä!!! Onnea vielä Anna ja Merri! :)

Merri ERI, SA, VASERT. Kuva: Mikko Pyhäjärvi
 Merri on käynyt ahkeraan näyttelyssä ja viikko sitten tuli taas näyttelytrimmiin. Kerta kerralta nämä mun räpellykset paranee kyllä. Ja rohkeasti on ihmisiltä sadellut trimmivinkkejä. Toisia vinkkejä koitetaan noudattaakin, mutta toisia sitten harkitaan vähän tarkemmin. Jospa sitä tässä trimmatessa kyseistä mallia enemmän se omakin silmä kehittyisi näkemään mikä näyttää oikeasti hyvältä ja mikä ei. Vielä tarvitsee lisää kokemusta alle, että voisin sanoa handlaavani tämän trimmin. Ja voikohan niin sanoa koskaan. Aina riittää opittavaa ja kehitettävää ja mielikin muuttuu ajan saatossa.

Merri 2: Kesäkuu (kuva vähän kehno, koska koira vinossa ja hassusti kiinni oleva korva hämää ainakin mun silmää)
Seuraavaksi mulle tulikin trimmiin Muusan velipuoli Severi. Severille saksittiin näyttelytrimmi samaiseen näyttelyyn, jossa Merri oli tuossa viikon vanhassa trimmissä. Severihän on väriltään harmaa (hopea) ja täytyy todeta, että turkinlaadussa on huomattava ero kaikkiin aikaisemmin trimmaamiini koiriin verrattuna. Tuntui, että se vetäytyi takkuun sitä mukaa kun sitä karstasi. Todella haastava turkki. Sain kuitenkin jonkinmoisen räpellyksen saksittua illan mittaan. Kuvaa ei myöhäisestä ajankohdasta johtuen ole, mutta yksi metsäkuva seuraavalta päivältä löytyy, kun Seve tuli näyttelyn jälkeen lenkkeilemään ja pääsemään turkista eroon. Severille tuli siis näyttelytauko ja poika sai kevyen kesätukan minun ja omistajansa yhteistyöllä.


Jatkossa on varmasti odotettavissa vielä lisää treeniä, joskaan omille koirille ei ole conttaria vielä lähitulevaisuuden suunnitelmissa. Piitu saa olla mallissa lyhyt ja helppo ja Muusa saa pitää housunsa ainakin toistaiseksi. Ihan hauskaahan tuo trimmaus on, mutta ei sitä ihan leipätyökseen tekisi. Saa nähdä koska tulee se hetki, kun tulee mitta täyteen eikä kiinnosta trimmata enää muiden koiria taikka omia sen enempää kuin pakollista on. Välillä tuntuu jo, että voisihan sitä jollain fiksummallakin tavalla sen vapaa-aikansa viettää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti