16.7.15

Iltauinnilla

Viileä ja sateinen kesä on tehnyt sen, että kovin myöhään sitä uskaltautui tuollaisen selkäjumeista kärsivän koiran kanssa uimaan. Ihan vasta pari kertaa on rannassa käyty, mutta jo ensimmäinen uintikerta teki ihmeitä! Piitu oli ainakin parisen viikkoa peitsannut koko ajan enenevissä määrin ja seuraavaan osteopaattikäyntiin aivan liikaa aikaa. Sitten käytiin uimassa ja peitsaaminen loppui kun seinään! Ainakin viikko mentiin niin, etten nähnyt koiran peitsaavan lainkaan. Ilmeisesti uidessa aukesi selästä/lanteesta jokin lukko tms. Pyrimme siis lisäämään uinnin ainakin jokaviikkoiseksi liikunnaksi, mielellään toki useamminkin.


Piitun ensimmäinen uintikerta oli jymymenestys muutenkin. Sille on ollut kovin jännää vielä ottaa vedessä lelua suuhun silloin, kun jalat ei yllä enää pohjaan. Se alkaa läiskyttää etujaloilla, jolloin lelu karkaa kauemmas ja naamaan roiskuu vettä, eikä se uskallakaan ottaa lelua. Usein on jäänyt lelu sitten kaverin noudettavaksi. Nyt oltiin ihan vain omalla porukalla uimassa ja Piitu oli niin rohkea, ettei haitannut naaman kastuminen lainkaan. Leluna oli sen suosikki; vinkupallo, joka on sille niin tärkeä, että sitä ei jätetty järveen kertaakaan, vaikka pari kertaa naama kävi lähes uppeluksissa asti. Kyllä uimalaharjoittelu on kannattanut! Saa nähdä mikä vaikutus tällä on, joko uimalassa uskalletaan myös noutaa lelut. Täytynee ensi kerralla ainakin ottaa oma vinkupallo mukaan, eikä mennä uimalan leluilla. Vinkuominaisuuden tuhoutuminen vedessä ei myöskään Piitua haittaa, pallo on silti yhtä tärkeä.


Täytyypä kehua tuota pentuakin samaan syssyyn rohkeudesta. Hetkeäkään epäröimättä se juoksi Piitun perässä järveen ja heti uimasille asti. Tosin älykkäänä otuksena se huomasi parin kerran jälkeen, että on järkevämpää palata tutuksi opittuun toimintaan eli jäädä odottamaan, kun toinen tekee työn ja hyökätä sitten vastaan ja roikkua niskassa. Paljon hyödyllisempää kuin rasittaa itseään uimalla (tai kiipeämällä jyrkkiä hiekkamontun rinteitä tai oikeastaan ihan mitä vaan mikä haiskahtaa rasittavalta urheilulta). Muutaman kerran saattelin itse sitä Piitun perään viemällä liivistä sen niin pitkälle, että vesi ylsi minua noin puoleen reiteen (meikäläinenhän ei ole vielä talviturkkia heittänyt) ja silloin se lähti uimaan Piitun perään. Saatiin siis vähän enemmän uimista sillekin, kun muutoin olisi jäänyt enemmän kahlailuksi.


Välillä vähän rallia tasasella maalla..Ja taas kakara on hännässä kiinni...Muusalla oli nyt ekaa kertaa testissä tuo uusi "uimaliivi". Pelastusliivihän tuo virallisesti on. Onnekseni bongasin nämä upeat liivit yhden tutun kuvasta ja kävinkin heti ostamassa Muusalle nämä. Näissä on kyllä kaikki kohdallaan, pysyy hyvin päällä ja oikein päin, eivät häiritse koiraa, hinta-laatusuhde oli kohdillaan ja mikä tärkeintä, meidän väri! Pinkit liivit ovat siis Hööksiltä ja hintaa oli vähän reilu 20€.

Piitulle ostin nuo punaiset liivit facebookin kautta yhdeltä isovillis-ihmiseltä viime vuonna. Ne ovat ilmeisesti enemmän oikeat uimaliivit, koska mahan allakin on tuollainen kannatteleva kappale. Nyt ne olivat oikeastaan ensimmäistä kertaa kunnolla käytössä myöskin ja ikäväkseni täytyy todeta, että nämä liivit ovat paljon huonommat kuin nuo Hööksin liivit. Ensinnäkin jo ihan hetken uimisen ja riehumisen jälkeen rintaremmi aukesi, jolloin koko liivi valahtaa pois koiran päältä. Tuntuu myös, että ne on vähän ahtaat edestä jotenkin ja siten koirallekin varmasti epämukavammat kuin nuo toiset. Lisäksi tuo selkäosa valahti koko ajan toiselle kyljelle, vaikka tarkistettiin säädötkin kohdilleen kesken uinnin. Maksoin näistä käytettynä 30€ eli aina ei kalliimmalla saa parempaa. En tiedä mikä näiden alkuperäinen hinta mahtaa olla. Noita samoja liivejä taitaa olla myös tuolla Hyvinkään koirauimalassa, missä ollaan käyty, mutta siellä ne on pysyneet ihan hyvin päällä. Mietin josko hakisin Piitullekin Hööksiltä nuo pinkit liivit, mutta ehkä me mennään toistaiseksi nyt näillä mitä on. Muusa ei kuitenkaan pääse uimaan kuin pesupäivinä, joten Piitu käy suurimmaksi osaksi yksin ja voi silloin käyttää Muusan liivejä. Itseasiassa eilen jo testattiin niitä Piitulle ja hyvin pelitti.


1 kommentti:

  1. Teidät on haastettu blogissa Puudelipäiväkirja! :)

    www.villiksenmatkassa.blogspot.com

    VastaaPoista