23.5.15

Lapsi aksaa

Tämän viikon treeneissä Muusa oikein loisti älykkyydellään! Se sai kouluttajalta kehuja, kun on niin
fiksu koira. Ja olihan se. Oikein näki kuinka sillä aivot raksutti ja se jos mikä väsytti lapsen nopeasti. Pidettiin jälleen treenipätkät tosi lyhyinä ja omia taukoja välissä. Lisäksi tehtiin joitain harjoituksia koiralle helpotettuna, lähinnä ajatusta vaan mulle siitä mitä tehdään ja jotta voidaan sitten paremmalla vireystilalla itseksemmekin treenailla. Saipa allekirjoittanutkin vähän kehuja meitä pitkään kouluttaneelta kouluttajalta. Vaikka aivot ja kroppa harvoin toimii mulla ihan saumattomasti yhteen, niin onpa sieltä treeneistä jotain tarttunut matkaan kumminkin. Selkeä ero kuulemma näihin vasta lajin aloittaneisiin. Ihan positiivista toki, kun on tässä pari vuotta jo tullut enempi tai vähempi puuhattua agilityn parissa.

Tunnin treeneihin mahtui paljon kaikenlaista. Oikeastaan jokaisella pisteellä tuli treenattua paikallaoloa lähdössä ja täytyy kyllä todeta, että on tuo Muussinen aikamoinen luonnonlahjakkuus. Kyllä se heti hiffasi, mitä siltä haluttiin. Toki se välillä koitti, josko sieltä kuitenkin voisi lähdöstä varastaa, mutta kun palautettiin joka kerta takaisin paikoilleen, niin siellä pysyi. En olisi uskonut, että noin isossa häiriössä pystytään vielä tekemään tehtävät niin, että jätän koiran lähtöön, mutta niin vain tehtiin. Huikeeta! Mainittakoon siis, että Muusan kanssa on treenattu paikallaoloa ihan minimaalisen vähän, joten aika korkeat vaatimukset oli harjoittelun määrään nähden. Yhdellä pisteellä oli paikallaoloa ihan tarkoituskin harjoitella, mutta pidettiin se lepopisteenä, koska paikallaolo tuli treenattua muissa pisteissä niin hyvin.

Paikallaolon lisäksi treenattiin ohjauskuvioita; valssia, sylkkäriä ja takaakiertoa. Kaikki sujui tosi hyvin. Irtoamista harjoiteltiin kolmen hypyn kaarevalla linjalla. Muusa irtosi ihan älyttömän hyvin, joka ei villakoiralle ole mikään itsestäänselvyys. Muusaa häiritsi enemmän mun liikkuminen sen vierellä ja heti meni paremmin, kun se sai suorittaa itsenäisesti mun edellä tehtävää. Hyvin sujuneen harjoituksen vuoksi lisättiin heti jo vaikeusastetta ja otin Muusaan sivuttaissuunnassa etäisyyttä. Selkeästi mulle vaikeampi tehtävä kuin sille. Esteen tarjoamista tehtiin myös ennen tätä harjoitusta ja ihan pieni hetki tarvitsi vain odottaa, kun Muusa jo tarjosi itse hyppyä. Vau, mikä penneli!

Yhdellä pisteellä harjoiteltiin mutkaputkea ja siihen yhdistettynä yksi hyppy alkuun ja loppuun. Muusa yritti vähän varastaa targetille ja muutamat kerrat kääntyi vielä putken suulla ympäri ja yritti juosta suoraan targetille. Aika monta kertaa joutui toteamaan, että tehtävää suorittamatta ei namia targetilta löydy. En usko, että vielä meni ihan perille asti tämä opetus, mutta harjoittelu jatkuu..


Tässä pieni videonpätkä viikon takaisista omatoimitreeneistä. Olisi kiva enemmänkin saada videomateriaalia meidän treeneistä. Toivotaan, että innokkaita kuvaajia löytyisi.. Tai vaihtoehtoisesti saisi viriteltyä itse kameran kuvaamaan järkevältä etäisyydeltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti