25.2.15

Hetki, jota olemme kaikki odottaneet..Kaikki ihmettelevät ja kyselevät jatkuvasti Muusan väristä. Ilmiasuhan sillä on aivan musta noin äkkiseltään katsottuna. Tarkempi tarkastelu etenkin mustan koiran vierellä saa kuitenkin huomaamaan ruskean vivahteen turkissa. Anturoiden välissä on jo pikkupennusta alkaen kasvanut harmaata karvaa. Jossain vaiheessa huomasin korvissa erinäisiä harmaita karvoja, jotka ovat lisääntyneet tasaista tahtia. Kuono sillä on näyttänyt harmaalta jo pitkään, valosta riippuen. Virallisesti Muusa on siis harmaa, epävirallisesti sininen. Aika näyttää, minkä sävyinen harmaa siitä tulee. Onko se vain ns. huono musta, vai vaaleampi, selkeästi harmaa. Usein viimeistään kolmeen ikävuoteen mennessä väri on vaihtunut.Oikealla kuvassa muistaakseni Muusan sisko. Kuvasta näkyy tassujen harmaat karvat hyvin.Lauantaina tartuin härkää sarvista ja aloitin Muusan turkin selvityksen. Sairastan itse kolmatta viikkoa, joka on yksi syy siihen, että Muusan pesuväli on venähtänyt järkyttävän pitkäksi. Kurakelit ja takkuikä on jo itsessään huono yhdistelmä ja pesuvälin kasvaessa se on vieläkin huonompi yhdistelmä. Kaksi tuntia ja kymmenen minuuttia istuin erittäin epäergonomisissa asennoissa olohuoneen lattialla koiran nukkuessa ja selvitin takut aseinani karsta, kampa, IceOnIce ja silkkitipat. Hämärässä valossa illalla luulin nähneeni näkyjä, kun kameraankin tallentui pelkkää mustaa. Seuraavana päivänä luonnonvalossa oli pakko tutkia uudelleen, näinkö näkyjä. Ei, en nähnyt. Karvan tyvestä kasvaa kauniin tumman harmaata karvaa noin sentin verran. Muusan värin vaihtuminen on alkanut! Joka puolella ei vielä näin selkää värin muutosta näy, mutta kyljissä ero on selkeä.

22.2.2015, Muusalla ikää 9,5kk

22.2.2015, ikää 9,5kk.

Olen niin innoissani! Nyt täytyy ahkerasti trimmailla neitoa, että värinmuutos alkaa pian näkyä myös ulospäin. Ainakin karva kasvaa kovaa tahtia, ei ehkä kovin montaa kuukautta tarvitse odotella.

Sunnuntaiaamusta sitten pestiin ja föönauksen jälkeen taas huomasin hyvin kuinka paljon karva onkaan kasvanut.
Ja maanantaina trimmattiin..


9,5kk neiti pestynä ja trimmattuna.
Muusan edellisestä trimmistä aikaa kuukausi, tässä siis viikkoa vajaa junnuikäinen kakru.
Muusan turkinlaittoon meni aikaa nyt aika paljon. Toivottavasti jatkossa pystyn pitämään pesuvälit ja trimmivälit lyhyempinä, niin pääsee helpommalla.

 • Takkujen selvitys 2h 10min
 • Pesu (2x vaahdotus shampoolla + turkkiin jätettävä hoitoaine) n. 30min
 • Föönaus 45min (koira sai reilu puoli tuntia kuivatella pesun jälkeen, joka mahdollisesti nopeutti föönausaikaa)
 • Tukanlaitto ja turkin läpi karstaus ja kampaus n. 15min
 • Trimmaus n. 2h
- Käytetty aika yhteensä 5h 40min

Konetöitä en tehnyt, enkä korvia putsannut ja kynnet oli juuri leikattu. Normaalisti siis tekisin vielä ne tähän päälle. Tällä kertaa jaottelin työn kolmelle päivälle, joka tietysti kevensi hommaa sekä itselle, että koiralle. Usein teen edellisenä päivänä konetyöt ja seuraavana pesu ja föönaus ja mahdollisesti myös trimmi. Joskus jätän trimmin kolmannelle päivälle tai pidetään välissä ainakin pieni tauko, jonka aikana käydään ulkona pisulla. Muusa ei jaksa olla pöydällä ihan niin pitkää aikaa, että kaiken tekisi yhteen putkeen, eikä se ole koiralle kovin reiluakaan. Joskus harvoin tulee tehtyä koko helahoito yhteen menoon Piitun kanssa, mutta Muusan kanssa ei olla tehty.

Vaikka tuntui, että Muusassa jo riitti työmaata, niin ei se ollut kuitenkaan mitään verrattuna tähän kaveriin!

Velipoika Ferrari 22.2.15, ikää 9,5kk
Muusan veli Ferrari kävi siis meillä myös trimmissä. Edellisestä trimmistä oli tovi aikaa, eikä konetöitäkään oltu aikoihin tehty. Koira oli oikea muhkupallo ja oli tosi vaikea hahmottaa koiran ääriviivoja. Onneksi poitsu oli kovin kiltti ja helppo laitettava. Konetyöt ja kynsien leikkuu sujui tuosta vaan ja trimmauskin oli haasteellista vain koska karvaa oli valtavasti ja se oli kiharaa. Lopputulos ei siis ollut kovin siisti, eikä siitä näin ollen ole teille kuvaa jaettavaksi. Fertsu tulee kuitenkin pian uudestaan trimmiin, jolloin myös pesemme ja föönaamme yhdessä turkin suoraksi. Jospa saadaan silloin siistimpi mallikin leikattua turkkiin. Tutkittiin myös Ferrarin turkkia, joko sillä näkyisi tyvessä harmaata karvaa, mutta ei sillä vielä näkynyt. Muistakaan sisaruksista ei ole kuulunut, että niillä olisi väri alkanut vielä vaihtua. Korvissa tosin melkein kaikilla taitaa olla ollut harmaita karvoja jo pitkän aikaa.
Laitettiin Fertsulle myös uudet siniset ponkkarit ja aika komea poitsu tuli, kun nassukin konetettiin esille :)
Muusa yritti kaikin keinoin anella Fertsua jäämään sen kanssa leikkimään... :D

10 kommenttia:

 1. Siistiä! Täällä kovasti odotellaan värinvaihdoksen lopputulosta. :D Harmaantuminen on niin hämmentävää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Mäkään en malta odottaa millanen siitä tulee :P

   Poista
 2. Oho tuleepa tasaisesti tuota väriä. Oma silmä on niin tottunut "huonoihin aprikooseihin" joita molemmat omani edustavat. Niillä löytyy kaikenlaista vaalesta punaiseen. Mutta mitä ihmettä, sä oot ihan supernopee laittaan koiran kuosiin. Mulla menee yhden käppänän laittoon suurinpiirtein samoja aikoja : D :D Siis pesu 30min föönaus 1h! Tarvitsen selvästi vielä lisää harjoitusta tohonkin hommaan. Hauska kun tää postaus tuli just kun tänään ryhdytään meillä samoihin hommiin. Tulin vain "nopeasti" koneelle möllöttään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, haha :D Mä en voi verrata oikein, kun en oo koskaan pienempää villaa laitellu. Mut kyl föönaukseen menny se ehkä ihan maksimissaan vähän yli tunti ja sekin ehkä sillon kun Piitu oli conttarissa. Muusan kanssa pisimmillään menny tunti jos oon tosi suoraks karstan kanssa föönannu. Nopeimmillaan föönasin Muusan 25minuutissa, mut sillon se sai valua varmaan puoltoista tuntia ensin..

   Mun kaveri föönaa kääpiön noin vartissa ;) mut sillä on kyllä semmonen hentonen karva. Riippuu aika pitkälti varmaan turkin laadusta ja tietty välineistä ja tekniikastakin. Mikäs fööni sulla on?

   Poista
  2. Aeoluksen joku malli. Onhan sillä jo ikää jonkin verran, mutta ei niin paljoa että tehot olisi ihan loppuun käytetty. Mä laitan koiran suoraan pesulta föönin alle (muutamien ravisteluiden jälkeen). Pikkukoira kuivaa sellaseks "kähäräks" jo 15 minuutissa ja sen jälkeen en saa siitä enää hyvää kun on kerennyt ns. liian kuivaksi. Viviin meni aikoinaan sama aika vaikka se on kuitenkin jonkin verran isompi kuin Ile. Vivillä oli nuorempana sellanen super höttönen ja huono karva. Ilellä on aika paljon tuuheampi karva kuin Vivillä. Mut jos tästä pitäisi veikkaus pistää pystyyn, niin mun huono tekniikka ja ehkä sellanen nysvääminen että onko varmasti kuiva on syynä tähän. Hauska kyllä kun oon miettiny et kuinkahan kauan oiken ihmisillä menee heidän suurensuurien vilakoiriensa kauan ja nyt sä kirjotat täällä et sama kuin mulla käppänään :D :D :D Mun lohtu siitä, että jollain on isompi työ koirien laittamisessa meni nyt sitten tässä :P Ei kun harjoittelemaan :)

   Poista
  3. Voi ei :D No mutta fööni tarpeeksi lähelle ja mä ainakin käytän sitä kapeeta suulaketta, sillä kuivaa mun mielestä tehokkaimmin. Jos on tosi lyhyt karva niin sen fööninhän voi pitää lähes kiinni ihossa. Eiku vaan treenaamaan! :)

   Poista
 3. Kiva jäädä seuramaan, "minkä värinen" Muusasta tulee :) Itse haaveilin jo kauan ennen koiran hankintaa juuri hopeanharmaasta isovilliksestä, jotain siinä sitten kävi ja meille tulikin aprikoosi ja sitten musta...
  Mutta kylläpä sä saat aikaa uppoamaan tohon koiran laittoon :o Mulla ison conttari pesuineen kaikkineen ~5h. Jos näyttelyä edeltävä laitto, niin sitten toki +1h ja näyttelypaikalla vielä lisää saksimista. Tosin mulle tuodaan koirat suht. takuttomina...
  Mut kyl toi pentuleijona on vaan niin komea! Ja osaat laittaakin sen niin hienosti. Jos mekin tässä alettais kasvattaa turkkia...

  VastaaPoista
 4. Niin no ilman noita takkujen selvittelyjä oliskin ihan inhimillinen aika.. Yleensähän ei nyt ihan tollasia takkuja ole kuitenkaan.

  Kiitos kehuista :) Turkki on kiva, mut on se naku niiiiin helppo ja kätevä :P

  VastaaPoista
 5. Eli ehkä sua ei olekaan huijattu... ;D

  VastaaPoista