5.12.14

5. Luukku: Mitä sairastupaan kuuluu?

 Kaksi päivää koirat olivat levossa, tehtiin vain pakolliset tarveulkoilut. Välillä meno on ollut aika vauhdikasta, mutta ihan jees on mennyt kuitenkin. Hamstrasin M&M:stä paljon luita ja herkkuja tytöille, että riittää puuhaa sisällä ja niiden parissa ne onkin viihtyneet hyvät tovit. Temppuja ollaan myös vähän treenailtu, että on saatu aivoille töitä.

Eilen oli ensimmäinen täysin oireeton päivä ja uskalsin viedä tytsyt n. 30min rauhalliselle hihnakävelylle. Ihan halkesin jälleen ylpeydestä. Kaksi päivää vailla liikuntaa ja mun tytöt käyttäytyi jokaisessa koiranohitustilanteessa paremmin kuin ohitettavat (ja kerrankin niitä riitti lyhyen lenkin aikana useita)! Jokainen ohitettavista haukkua räksytti ja kiskoi hihnassa ja me vaan käveltiin ohi hihnat löysällä ja molemmat hipihiljaa. Kahdelle tosi läheltä ohitettavalle räyhäävälle mäyräkoiralle Piitu sanoi vähän puh, mutta Muusa pysyi hiljaa, katsoi vaan. Vide mikä kakara!!!

Liikunnan puuttuminen arjesta näkyy lähinnä siten, että Muusa puuhailee kovasti sisällä. Se viihdyttää itse itseään heittämällä itselleen palloa ja tyhjentämälä lelukoria. Välillä vaan käy niin, että pallo vierii Piitun lähelle, jolloin Muusa ei enää saakaan/uskalla hakea palloa. Välillä Piitu saattaa intoutua mukaan Muusan leikkiin, mutta tulee hetken päästä kerjäämään rapsutuksia ja katselee vähän säälien toisen puuhia. Siitä on tullut niin aikuinen (muka). Piitu on siis huomattavasti seesteisempi näinä lepopäivinä kuin Muusa. Toki liika tekemättömyys kostautuu sen kanssa kyllä, kun sillä keittää yli niin helposti. Leikit yltyy todella hurjiksi alta aikayksikön ja mamman on puututtava peliin. Toistaiseksi on ollut kuitenkin jopa yllättävän rauhaisaa.


Taudista selvittiin kovin vähällä, vaikka moni mua pelottelikin kuinka kurjaksi koirien olo voi kehkeytyä. Piitu on kakonut about kahdesti ja lisäksi ollut vähän nieleskelyä vain, Piitun oireet menivät myös nopeammin ohi, jo keskiviikko oli sillä oireeton päivä. Muusalla kakomista on ollut oikeastaan jokaisen ulkoilun jälkeen erityisesti, lisäksi liman yökkimistä (ei kuitenkaan oksentelua) ja nieleskelyä. Eilen sitten Muusakin oli jo täysin oireeton. Koko ajan koirat on olleet pirteitä ja ihan omia itsejään, ei yhtään kipeän oloisia. Ollaan siis voiton puolella, vaikka ikävää karanteenia ja lepoa onkin vielä pari viikkoa edessä. Rauhalliset kävelylenkit otetaan kyllä mukaan ohjelmaan jo, ihan toimettomiksi ei sentään jäädä tämän pidemmäksi aikaa.Ai mitäkö tuo vihreä täällä lattialla on? Noo, mä vähä maistelin semmosta kynää yks päivä T: Muusa2 kommenttia:

  1. "Maistelin kynää..." MUUSA! :D Taidekoira.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muusa tykkää aina vähän askarrella. Mut onhan se päiväkodintädin koira !

      Poista