16.12.14

16. Luukku: PPP=PuudelinPuunausPäivä


Tässä on syy, miksi koirat on olleet viime aikoina täysin ryvettyneitä ryysyläisiä. Arvaatteko kuka on tämän takana? 

 Kahvipaketin ja suklaarasian verran maksoi tuo föönin korjaus eli tavallaan aika ilmaista oli. Oma valinta oli kuitenkin ajaa fööniä korjauttamaan Vantaalle saakka, joten hieman kalliimpi reissuhan siitä tuli. Mutta ajetuista kilmetreistä hyödyin itse sen verran, että kyllä kannatti. Sain nimittäin trimmausessun ja noudin vihdoin myös ostamani pinkin sadetakin, joka oli oikein sopiva molemmille tytöille. Pääsin myös lulluttelemaan kaksi viikkoa vanhoja whippetvauvoja ja yhtä aivan hurmaavaa 12 viikkoista podengolasta. Tuo pieni podengo olisi ollut niin helppo napata mukaan!

Ihana vauva ja hurjat vinttikoirat. Kuva: Lilli Wastimo

Liekki-"sisko" oli kovin huolissaan, etten kai oikeasti vie lasta. Kuva: Lilli Wastimo
Laskeskelin, että Piitu on pesty viimeksi tasan kuukausi sitten ja Muusan pesin siitä seuraavana viikonloppuna mätsäriä varten. Silläkin pesuväli venyi siis reiluun kolmeen viikkoon. Jo pitkän aikaa etenkin Piitun turkki on ällöttänyt mua kovasti. Se on tuntunut käteen tosi likaselta ja on tehnyt mieli pestä se jo varmaan sata kertaa. En kuitenkaan halunnut alkaa käsiföönin kanssa pelleilemään tai jättää sitä märäksi, joten ei auttanut kuin kestää ja odotella föönin korjausta.

Sunnuntaina sitten pikkujoulujen jälkeisissä olotiloissani päätin tarttua toimeen ja laitoin Piitun pesuun. Pikkuisen jännitti, mitä pesun yhteydessä paljastuukaan. Piitun karva alkaa olla jo sen verran pitkää ja takkukausi oli vielä hyvinkin vahvasti päällä ennen kuin vedin turkin kokonaan alas, joten pelkäsin että voi löytyä jo ihan kunnon takkua etenkin jaloista. Mutta mitäpä vielä! Nyt näyttäisi aika vahvasti siltä, että Piitun takkukausi alkaisi olemaan ohitse. Sillä ei ollut yhtään takkua!!! Pari pikku solmua vain, jotka aukesi föönillä ja parilla karstan vedolla. NIIIN SIISTIÄÄÄÄ!!!!!!! Sen karva tuntui myös jotenkin erilaiselta kuin ennen, jotenkin villavammalta..

Olen hakenut Piitulle jonkinsortin ponilookia vuohiskarvoineen ja siksi antanut myös tassukarvojen rehottaa kunnolla. Kerran olen niitä vähän saksinut, mutta konetta en ole näyttänyt pariin kuukauteen. Nyt meni niihinkin jo hermo ja konetin tassut. Varpaiden välissä taisi olla vähän takkua, kun kone ei niin sujuvasti mennyt läpi, joten oli ihan hyvä vetää karvat pois. Enää ei tule myöskään hiekkaa ihan niin paljoa sisälle, huh. Muutoin jätin karvan nyt kasvamaan ja trimmaillaan seuraavassa pesussa tai sitä seuraavassa. Haluaisin nyt kuitenkin tiettyihin kohtiin lisää karvaa, kun ajatus ihan kunnon manseteistakin kävi mielessä. Vuohiskarvamalli saanee väistyä luultavasti piakkoin.

Turjake M.
Muusalla koitti sitten tänään vuorostaan pesu. Tämä kolmen viikon pesuväli alkaa olla jo liikaa, kaksi viikkoa olisi varmaan tällä hetkellä sopiva. Takkukausi alkaa kolkuttelemaan selkeästi ovella, nyt oli kainaloissa jo pienet takut. Muutoin turkki oli jostain kohtaa vähän solmussa, joka aukesi helposti föönillä ja parilla karstanvedolla. Hoitoainetta en ole Muusalla vielä kertaakaan käyttänyt, mutta ensi kerralla täytynee varmaan jo laittaa.

Muusa käyttäytyy kerta kerralta paremmin föönissä. Nyt se lähinnä makoili päätä föönatessa ja sai mennä tosi lähelle otsaa jo, eikä se yrittänyt nousta ylös tai väistää tms. Koko ajan se on helppo laitettava ollut, mutta vielä se paranee silti joka kerralla. Ei se selvästikään hommasta pidä, mutta Piitua paremmin se kuitenkin föönissä on. Lopussa ei vaan olisi millään jaksanut seistä, että saisi jalat föönattua, alkoi olla neiti jo niin puhki päivän puuhista.


Ennen pesua tehtiin tunnin lenkki ja sitten piti jaksaa kakrun vielä pesu, föönaus, karstaus ja kampaus, konetyöt, kynsien leikkuu ja tukan laitto. Trimmin jätimme suosiolla tekemättä. Kumpikaan ei olisi enää jaksanut. Itsellä oli vielä iltavuoro takana ja pesuoperaatioon ryhtyminen vaati hieman itsensä potkimista jo sekin. Mutta lopussa kiitos seisoo. Kylläpä on ihanaa, kun molemmat koirat on vihdoin puhtaita <3


Väsynyt kaunistautuja.

Puhtoiset puudelit <3


Pakko nuolla nämä kaljut varpaat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti