26.9.14

Hampaat mietityttää..

Muusan purukalusto 26.9.14, ikää vajaa 5kk
Tässä pentuajassa on monia asioita, mitä ihmiset ei edes ajattele. Monikaan ei tiedosta pentua hankkiessa, mitä kaikkia lisäkustannuksia pennusta voi koitua, ajatellaan vain ostohintaa. Yksi lisäkustannus voi olla hampaat. Meillä hampaiden vaihtumista seuraillaan tiiviisti. Piitun kohdalla niistä tuli mittaviakin lisäkuluja sen alakulmureiden kasvaessa kitalakeen, toivottavasti Muusan kanssa lisäkuluja ei tule. Olen nyt uuden asian äärellä, koska Piitun hammasongelmat olivat jo niin paljon aiemmin ja jo tässä iässä siltä oli lähtenyt kaikki maitohampaat. Muusalla on kaikki maitokulmurit vielä tiukasti paikoillaan ja ylhäällä näkyy jo pysyvää hammasta hyvän matkaa.

Kyselin jo villakoiraihmisiltä missä vaiheessa kannattaa huolestua, että tippuuko ne lainkaan ja miettiä poistattamista. Tämä jakoi jonkun verran mielipiteitä, mutta suurin osa tuntui olevan sitä mieltä, että jo piankin lähtisi poistattamaan.

Luin aiheesta täältä ja kyllähän tuollaiset tekstit pistää jo säikähtämään. En nyt kuitenkaan hätäile, seurataan vielä hetkisen. Piitunkin kanssa pelättiin, että pysyvätkin kulmurit kasvaa väärin ja tilanne näytti jo todella huolestuttavalta, kunnes seuraavana päivänä tilanne olikin jo ihan eri ja hieno oikea purenta sille lopulta tuli. Hampaat kasvaa todella nopeasti ja tilanne suussa voi muuttua jo ihan lähipäivinä.

Piitulla on alkuviikosta jälkitarkastus tuon tulehduksen tiimoilta, niin ajattelin näyttää samalla noita Muusan hampaita ja kysyä vielä elänlääkärin mielipidettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti