21.4.14

Piitun pääsiäinen

Pääsiäinen alkoi Piitun kohdalla "mummin" ja mummin miehen luona, jonne Piitu meni yökylään. Siellä se oli kovasti ollut taas kissan perään ja mennyt jopa yläkertaan, jonne kissa oli viety "turvaan" muutaman kerran ennen kuin pääsy sinne oli estetty. Ikkunasta se oli vahdannut pihassa pyörivää kissaa myös silmä kovana. 

Pitkäperjantain aamuna Piitu oli kuudelta laittanut etutassut sängylle ja ottanut tiukan tuijotuksen äidin mieheen. Mies oli sitten heltynyt ja lähtenyt sen kanssa postinhakureissulle. Piitu on tainnut kietoa eräätkin pikkuvarpaansa ympärille...

Iltapäivällä käytiin siskon kanssa hakemassa Piitu kotiin ja voi sitä riemua, kun Piitu pääsi irti hihnasta ja sai laivatuliaisiksi ostamani pinkin vinkuvan siilipallon. Se juoksi ja loikki pitkin pihaa ja vingutteli palloa onnellisena. Se oli niin vallaton, että pallontuomispyynnöt kaikuivat kuuroille korville, kunnes terävä karjaisu palautti sen maan pinnalle. Kotiin päästyämme Piitu olikin ihan superväsynyt ja nukkui koko loppuillan. Iltapissillekin sitä oli vaikea saada ja syömään se ei jaksanut vaivautua ollenkaan. Jätin kupin kuitenkin lattaille ja aamuun mennessä siitä oli hävinnyt puolet.

Lauantaiaamuna oli sitten aika hyvästellä kummitäti, kun siskoni lähti viikon vierailun jälkeen takaisin kotiin Raumalle. Vietiin sisko bussipysäkille ja samalla reissulla mentiin Tuiskulaan aamukahville. Me kaksijalkaiset nautittiin terassilla kahvit, kun Tuisku ja Piitu riehuivat pihalla. Piitun juoksut tekee siitä normaalia ärtsymmän toisten koirien seurassa ja aikamoinen älinämölinäbitch se alkuun olikin. Se hyppi Tuiskun selkään ja tunki iholle hirveellä mörinällä. Pian leikki muuttui kumminkin seesteisemmäksi, joskin Tuiskun mielestä Piitu tuoksui aika ihanalle ja se meinasi hypellä aika ajoin Piitun selkään. Piitu vielä oikein härnäsi sitä tunkemalla peppua naamaan ja Tuiskun yrittäessä nousta selkään, se käätyi salamana napsimaan hampailla :D


Seuraavaksi suuntasimme ihanaan kevätaurinkoon aamulenkille. Mittari näytti +15 ja auringossa oli tosi lämmin. Piitulla oli aivan hirmuisen kuuma ja se haki viilennystä ojasta. 

Pieni rallivideokin tuli otettua ja huomasinpa, että taustamusiikkina on aivan ihana lintujen viserrys :)


Kotiin tultuamme kuraojassa rämpinyt Piitu "pääsi" pesulle. Sunnuntaina, Piitun synttäripäivänä aamu alkoi trimmillä.Trimmin jälkeen ulkoiltiin ja kuvailtiin helteessä. Piitu oli aivan läkähtynyt ja aktivoiduttiiinkin seuraavan kerran vasta iltasella. Lähdimme äidin miehen luokse vaihdattamaan kesärenkaat menopeliin. Renkaanvaihdon ajan Piitu sai rallailla pellolla ja minä ulkoilutin jälleen kameraa.
Sitten kävimme vielä iltalenkillä Lauran, Tuiskun ja Jaden kanssa. Samoilimme metsässä puolitoista tuntia ja ehti jo tulla pimeä. Yllättävän myöhään on jo kuitenkin valoisaa, kymmenenen asti näki metsässä ihan hyvin kulkea. 

Kahden vuoden rajapyykistä huolimatta aivoja tuolle puudelilapselle ei ole vieläkään toimitettu. Pellolla heiteltiin sille näkymättömiä leluja ja joka kerta se lähti yhtä innokkaana perään :'D

Piitun peltoriekkumiset ja muut synttärikuvat löytyy TÄÄLTÄ.

Tuisku ja Jadekin olivat käyneet kylvyssä ja yritettiin niistä ottaa yhteiskuva. Olosuhteet ja mallit ei olleet ihan samoilla linjoilla...
Viimeinen vapaapäivä eli maanantai aloitettiin rennosti. Aamupissillä juteltiin pitkä tovi yhden naapurin kanssa ja Piitu oli tosi rento, eikä yhtään murissut, haukkunut tai mitään muutakaan. Se oli täysin välinpitämätön naapuria kohtaan, josta olin todella iloinen. Rapusta yhtäkkiä ihan likelle tulleelle naapurin sedälle Piitu kyllä murisi oikein vakuuttamasti. Minä itsekin säikähdin miestä, kun seisoin selkä rapun ovea kohti, joka tietysti lisäsi vettä myllyyn. Mies myös tunki kätensä heti Piitun nuuhkittavaksi. Hyvää tässäkin kohtaamisessa kuitenkin oli, nimittäin se, että mies ei väistänyt Piitun murinaa ja siirtyi pois vasta pari sekuntia sen jälkeen, kun Piitun murina oli lakannut. Mies ei myöskään puhunut Piitulle mitään, eikä yrittänyt koskea. Jäätiin vielä hetkeksi juttelemaan naapurien kanssa ja Piitu oli taas täysin välinpitämätön molempia naapureita kohtaan ja voitiin hyvillä mielin poistua tilanteesta. 

Tälle päivälle ei ole kummempia luvassa kuin kotona rötväämistä (lue: siivousta) ja illalla sitten aksatreenit, joista tullee erillinen postaus. Saatamme myös vetästä treenien jälkeen iltalenkin Lauran kanssa. Aika loistava miniloma meillä kyllä oli :) Tästä sai taas virtaa arjen aherrukseen.

Millainen teidän pääsiäinen oli? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti