30.3.14

Uusi aluevaltaus

Saimme joululahjaksi DOBO-pallon ja kirjan. Heti joulun jälkeen vannoin alottavani tämän uuden harrastuksen edes pienimuotoisesti. Ollaan me pari kertaa kokeiltu etujalkoja laittaa pallon päälle joo, mutta siihen se on sitten jäänytkin. Tänään kuitenkin päätin vihdoin kaivaa tuon jo pölyyntyneen pallon esille, koska olen flunssainen, eikä kunto anna periksi kunnon lenkkeilylle. Tehtiin lämmittelyä ensin ihan tässä sisällä leikkien ja pujotellen jalkojen välistä, pyörien yms. Sitten tehtiin ihan semmosta tapani mukaan hyvin suunniteltua ja tavoitteellista treeniä (not!). 

Ensin houkuttelin laittamaan etujalkoja pallon päälle ja kun Piitu mielellään rojahtaa makuulteen siihen, kannustin siitä nousemaan myös pystympään, niin että etujalat oli suorana. Lopulta sain monien epäonnistuneiden yritysten jälkeen Piitun nostamaan myös takajalat pallon päälle (kunhan ensin katsoin kirjasta ohjeita omaan asentoon). Tämä oli huikea riemuvoitto! Tehtiin muutamia lyhyitä toistoja ja välillä Piitu jopa istahti pallon päälle. Sitten piti lopettaa, mutta päätin testata vielä kameran ajastintoimintoa, jotta saadaan todistusaineistoa. Eihän nämä mitään laatukuvia ole, mutta hei nyt teidän on pakko uskoa ;)Oon niin tyytyväinen meihin! Itseeni siksi, että sain vihdoin aikaiseksi aloittaa tuon homman ja koiraan, koska se oli ihan super! Piitu yritti tosissaan ja teki kovasti töitä, sillä oli myös selvästi hauskaa. Kuivat nappulat kelpasi hyvin palkaksi. Treenistä se oli selvästi väsynyt ja kuumakin sille tuli. Nämä keväiset säät on saanut sen kyllä läähättelemään, sille tulee helposti kuuma.

Tänä viikonloppuna ollaan myös trimmailtu. Piitusta lähti hirveä määrä karvaa, häntäkin pieneni noin puolella. Alkoi se olla taas jo melko muhku, kolmisen viikkoa varmaan edellisestä trimmistä aikaa.

Nappasin kuvan kännykällä tämän päivän aamulenkillä. Terhakkaana Piitu odotti, että pääsee metsään pinkomaan. Taisipa haaveilla eilen samoilla huudeilla kohtaamastamme peurasta.. :)
Nyt me kyllä levätään ja mamma ottaa vähän buranaa. Mukavaa sunnuntaita! :)

6 kommenttia:

 1. Mä satuin törmäämään just eilen keskusteluun tosta dobo-pallosta ja nyt sä jo päivittelet heti, et sulla on sellanen :D Kuulostaa kyllä tuokin hyvälle harrastelulle. Ite tässä yrittää kauheesti keksiä mitä kaikkea sisäharjoittelua/aivopähkinää vois keksiä tuolle Sirulle kun itsellä vähän kroppa reistailee :/

  Paranemisia sinne flunssasta ja ehkä päästään taas pian riehuttamaan koiria:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Doboilu on kyllä kiehtonut mua jo pitkään ja pitkän odotuksen jälkeen joulupukki sitten toi meille dobosetin. Luulis, että sitä olis heti intona alkanut tekemään, mutta jotenkin ei vaan saatu aikaseksi, kun taas syyllistyin siihen kokonaisuuden ajatteluun liikaa ja kynnys kasvoi. Nyt heitin syrjään sen ja ajattelin vaan, että tehdään ihan vähän, tutustutaan vaan, niin että koiralla on kivaa ja itsellä on kivaa. Ja onnistuihan se, paremmin kuin hyvin. Sopii kyllä joka koiralle, Sirullekin varmasti. Piitulla ainakin oli sekä aivot, että kroppa kovassa käytössä tänään :)

   Poista
 2. Mekin haluttaisiin kokeilla doboilua, tekisi kyllä molemmille koirille hyvää. Odottelen että tännepäin tulisi kurssi, oon tosi huono opetteleen kirjallisista ohjeista o_O Hei laita joku kerta videoita millaisia harjoituksia teette :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin mietin kurssia? Mut ei mun resurssit riitä nyt siihen niin ei auta kun kirjasta opetella. Ollaan tosiaan vasta ihan alkumetreillä, mutta jahka muutamia juttuja opitaan niin voisi kysellä jotakuta videoimaankin :)

   Poista
  2. Melkein tänään jo tilasin pallon ja kirjan, mutta sen verran hintaa niille tulee että taidan odotella tilipäivää :)Tuskin tälle kylälle tulee dobokurssia, pitäisi lähteä yli 50 km päähän Tampereelle, siellä olisi kurssia tarjola, mutta kulkeminen ei aina ole helppoa kun joutuu linja-autolla kulkeen joten ehkä mekin aloitellaan kotona...

   Poista
 3. No kirjassa on kyllä hyvät kuvalliset ohjeet, etteköhän tekin niillä pääse alkuun, kuten mekin :)

  VastaaPoista