4.2.13

Agilityn alkeiskurssin ekat treenit

Eilen alkoi meidän agilitykurssi Helsingissä, Malmilla. Neljän kerran kurssi, hintaa 87€ (+bensat). Vähän pettynyt olin suureen ryhmäkokoon, odotin et esim. neljä koirakkoa olis ollu aika sopiva, kun treeniaikaa on tunti. Nyt oli kuulemma "säälistä" otettu kuudeskin koirakko mukaan ja otettu seuraavalta ryhmältä 10min lisää treeniaikaa.. Hirveesti siis oli sitä oman vuoron odottelua, eikä kovin paljoo ehditty tekemään. Jokainen sai käydä kentällä 3 kertaa.

Treenattiin eteenmenoa. Esteitä oli kolme, aluksi mentiin pelkkien siivekkeiden läpi, ilman rimoja. Kuppiin laitettiin nameja ja näytettiin koiralle, jonka jälkeen kouluttaja otti koiran ja meni esteiden toiseen päähän mun jäädessä namikupin taakse kyykkyyn. Kuppia piti naputella ja koiraa kutsua, sitten kouluttaja päästi koiran, joka ampaisi täysiä siivekkeiden läpi kupille hotkasemaan namit hurjien kehujen saattelemana. Tätä pari kertaa, sit vaihdettiin niin, että mä lähetin ja kouluttaja oli namikupin luona. Piitu imi namikupille hurjaa vauhtia epäröimättä. 

Seuraavalla kerralla laitettiin esteisiin rimat, ihan matalalle ja vähän vinottain. Piitun suoritus oli edelleen vauhdikas ja varma. Tosin imu namikupille oli niin huima, että hurjassa vauhdissaan Piitun pitkäksi venynyt keskimmäinen hyppy sai moneen kertaan viimeisen riman kolisemaan. Piitua ei paljoo haitannut, ku oli niin kivaa. Viimeisen riman nostaminen korkeammalle auttoi ongelmaan, että Piitu myös katsoi alas, eikä vain namikupille. Kouluttaja sanoi, että täytyy muistaa laittaa ensi kerrallakin joka este eri tavalla vinoon ja vähän eri korkeudelle, mutta pitää kuitenkin estekorkeus vielä matalana. Tämä saisi Piitun paremmin katsomaan esteille ja keskittymään.

Treenattiin myös niin, että avustajana toimi toinen kurssilainen ja itsekin toimin avustajana toiselle koirakolle. Sain avustaa suloista harmaata villakoiranpentua omistajineen. Aivan iiiihana tapaus <3 Meidän avustaja ei varmaan ajatellut näin, kun piti hihnassaan mun perään tempovaa hullua puudelia, jolla on muuten jo ihan kivasti voimaa :D Hänellä itsellään oli koko kurssin pienin koira... Ja Piitu taasen on koko kurssin ainoa iso koira, muiden ollessa lähinnä pieniä terrierejä tms.

Lopuksi jokainen sai mennä vielä kerran putken. Toisille putki oli jo ennestään tuttu (kuten meille) ja sujui hienosti, mutta osalle aivan uusi ja heille suoritukseksi riitti yksikin askel putkeen. Putki oli keltainen ja aika lyhyenä ja suorana. Jokainen meni sen niin, että kouluttaja piti koiraa pannasta toisessa päässä ja omistaja oli namikupin luona toisessa päässä kutsumassa. Piitu ampaisi putkeen vauhdilla kouluttajan päästäessä sen irti. Oli kouluttaja tyytyväinen ja kysyi onko mennyt näin pitkää putkea ennen. Sanoin, että on se mennyt paljon pidempiäkin, että se rakastaa putkea yli kaiken :D En sitten tajunnut mainita, että niin varmaan kolme kertaa pidempiä, mustia, keltaisia, mutkaputkia ja ihan jopa pelkällä käskyllä ja ilman käskyäkin :D:D Mutta eihän se sovi liikaa leuhkia ;D

Ihan huippuhauskaa meillä oli kyllä, vaikka vähän harmittaakin tuo vähäinen treeniaika. Kuitenkin tästä on hyvä lähteä. Saadaan uutta näkökulmaa ja ideoita ihan kotitreeneihin :)

Vielä pitää mainita Piitua suuresti häiritsevien toisten koirien kohtaamisesta/läsnäolosta. Sehän tottakai olis halunnut kaikkien kanssa tutustua ja leikkiä, mut kun ei päässyt niin hei vau, sehän tarjosi mulle kontaktiakin ihan itse ja pienestäkin merkistä oli kuulolla näissä odottelutilanteissa. Treenatessa sillä oli niin kivaa, ettei edes muistanut toisia koiria. :) Jee!

Kotiläksyksi saatiin harjoitella kotona eteenmenoja, sekä namin, että lelun kanssa. Mepä sitten heti tänään aloitettiin tunnollisena läksyt. Kotona olohuoneessa otettiin muutama toisto ensin nameilla (kupissa) ja Piitu oli ihan fiiliksissä ja toimi kuin unelma. Sitten vähän retuutettiin uutta pöllölelua ja testattiin sillä. Ensimmäisellä yrityksellä nappiin. Ai että mulla on niin fiksu ja taitava koira! <3 Ensi viikon treeneihin mennessä koitan kuvata videota meidän läksytreeneistä, kunhan saadaan ne siirrettyä ulos. Ja seuraavalta kurssikerralta voi olla myös tulossa kuvamateriaalia, kun mies lupas tulla mukaan treeneihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti